BAL'da 20.hafta tamamlandı

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 20.hafta oynanan birbirinden zorlu karşılaşmaların ardından tamamlandı.

28.02.2018 20:27:00 0
BAL

Haftaya lider durumda giren Altınova Belediyespor zorlu Uzunköprüspor deplasmanından tek gollü galibiyet çıkartarak büyük avantaj elde ederken, ikinci sıradaki Sultangazispor’un evinde mağlup olmasıyla birlikte deplasmanda Lüleburgazspor’u dört golle geçen temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor ikinci sıraya yükseldi.

 

LİDER TEK GOLLE KAZANDI

 

Bölgesel Amatör Lig 12.grupta haftaya lider durumda giren Altınova Belediyesporhafta sonunda deplasmanda Uzunköprüspor’a konuk oldu. Karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başladı. İlerleyen bölümlere doğru ağır zeminde rakibine göre daha atak görünen ev sahibi ekip geliştirdiği ataklarda arzuladığı gole bir türlü kavuşamadı. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ilerleyen bölümlerine doğru Uzunköprüspor’un yüklendiği dakikalarda kontra atak geliştiren konuk ekip Altınova Belediyespor 75’inci dakikada Burak Görgülü’nün şık golüyle birlikte öne geçti.

 

Karşılaşmada öne geçen ve büyük bir avantaj elde eden konuk ekip kalan dakikalarda skoru korumasını bildi. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Altınova Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Altınova Belediyespor puanını 46 yaparken, Uzunköprüspor ise 24 puanda kaldı. En yakın rakibi Sultangazispor’un puan kaybettiği haftada Altınova Belediyespor, son altı haftaya bir maç eksiğine rağmen 9 puan önde lider girerken, şampiyonluk yolunda da çok büyük bir avantajı elde etmiş oldu.

 

SULTANGAZİSPOR EVİNDE ÇARPILDI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12. Grupta sahasında Sultangazispor ile Çıksalınspor’un karşı karşıya geldiği maçı konuk ekip 3-1 galip tamamladı.Mücadelenin 10. Dakikasında penaltı atışı kazanan ev sahibi ekipte topun başına geçen Hasan, topu ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın 34. Dakikasında mücadelenin hakemi bir kez daha penaltı noktasını gösterdi ve Çıksalınspor beraberlik şansı yakaladı. Penaltı atışını kullanmak için topun başına geçen Semih’e, başarılı file bekçisi İlkay izin vermedi. İlk yarınını son dakikalarında sağ taraftan yapılan ortaya iyi yükselen Eray topu kafayla filelere gönderdi ve soyunma odalarına 1-1’lik eşitlik ile gidildi. Mücadelenin 50. Dakikasında penaltı atışı kazanan konuk ekip Çıksalınspor Eray ile geri düştüğü karşılaşmada 2-1 öne geçti. Dakikalar 65’i gösterdiğinde karşılaşmanın hakemi bir kez daha boyalı noktayı gösterdi ve Çıksalınspor 3. Penaltı atışını kazandı. Topun başına geçen Eray bu fırsatı da değerlendirerek kendisinin ve takımının üçüncü golünü kaydetti. Mücadelenin geri kalan bölümünde başka gol sesi olmayınca karşılaşma 3-1 konuk ekip Çıksalınspor’un galibiyeti ile sonuçlandı.

 

TEMSİLCİMİZ İKİNCİ SIRAYA YÜKSELDİ

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligde 12.Grupta mücadele eden temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor deplasmanda Lüleburgazspor’a konuk oldu. İlk dakikalardan itibaren rakip kalede gol arayan temsilcimiz karşılaşmanın 17’inci dakikasında arzuladığı gole kavuştu. Gelişen atakta topla buluşan Sefa Turhan düzgün bir vuruş gerçekleştirerek 1911 Çerkezköyspor’u karşılaşmada öne geçirdi. Gelen golle birlikte rahatlayan temsilcimiz kalan dakikalarda ikinci gol için yüklenirken, ev sahibi ekip ise oyun disiplininden koptu. Karşılaşmanın 41’inci dakikasında temsilcimiz ikinci golü buldu. Gelişen organize atakta topla buluşan İbrahim Keleş 35 metreden muhteşem bir gole imza atarak skoru 2-0 yaptı. İlk devrenin kalan dakikalarında ise gelişen ataklardan başka gol çıkmadı ve ilk devre temsilcimizin üstünlüğü ile tamamlandı. Ligin dibinden kurtulmaya çalışan rakibi karşısında çok rahat bir oyun ortaya koyan temsilcimiz ikinci devrede de rakip kalede farkı aradı. Karşılaşmanın 60’ıncı dakikasında bu kez sahneye Halim çıktı. Gelişen atakta topla buluşan Halim düzgün bir vuruş gerçekleştirerek skoru 3-0 yaptı. Gelen gollerin ardından Lüleburgazspor oyun disiplininden koparken, temsilcimiz rakip kalede dördüncü golü aradı. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına alan 1911 Çerkezköyspor ikinci devre oyuna giren Furkan Şerifoğlu’nun 87’inci dakikada kaydettiği kafa golüyle golle skoru 4-0 yaptı. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 1911 Çerkezköyspor’un 4-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. 1911 Çerkezköyspor bu galibiyet ile puanını 37 yaparken, Lüleburgazspor ise beş puanda kaldı.

 

EDİRNESPOR FARKLI MAĞLUP

 

Ligde orta sıralarda mücadele eden iki ekip Edirnespor ile Gaziosmanpaşaspor İstanbul’da karşı karşıya geldi. Maça iyi başlayan ev sahibi ekip Gaziosmanpaşaspor 5’inci dakikada Tunahan’ın golüyle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan ev sahibi ekip savunmada hata yapmazken ikinci gol için rakip kaleye yüklendi. Edirnespor ise rakibi karşısında varlık gösteremedi. Karşılaşmanın 35’inci dakikasında sahneye çıkan Hüseyin düzgün vuruşla topu ağlara göndererek ev sahibi ekip Gaziosmanpaşaspor’u 2-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk devresini iki farklı önde tamamlayan ev sahibi ekip Gaziosmanpaşaspor ikinci devre de üstünlüğünü rakibine kabul ettirdi. 48’inci dakikada sahneye bir kez daha çıkan Tunahan kendisinin ikinci takımının da üçüncü golünü kaydetti. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında çok rahat bir oyun ortaya koyan ev sahibi ekip 64’üncü dakikada Kadir ile bir gol daha buldu ve skoru da 4-0 yaptı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada ev sahibi ekip Gaziosmanpaşaspor’un 4-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Gaziosmanpaşaspor bu galibiyet ile puanını 32 yaparken, Edirnespor ise ligdeki sekizinci mağlubiyetini alarak 27 puanla altıncı sırada yer aldı.

 

BİGASPOR İKİ GOLLE KAZANDI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligin 20.’inci haftasında Bigasporevinde Çekmeköy Belediye Alemdağspor ile karşılaştı. Karşılaşmanın onuncu dakikasında Bigaspor’un geliştirdiği atakta Emre’nin vuruşunda top auta çıktı. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Bigaspor geliştirdiği ataklarda istediği gol ve golleri bulamadı. Sağlı sollu ataklarını sürdüren Bigaspor’da Kubilay’ın pasıyla hareketlenen Yoldaş şık bir vuruş ile takımını öne geçirdi. Maçın ikinci yarısında Bigaspor maça başlar başlamaz, Yoldaş’ın ortasında Mehmet’in topa vuruşunda gol oldu. Skor 2-0 oldu. Maçın ikinci yarısında baskılarını arttıran Çekmeköy Belediye Alemdağspor maçın 60.’ıncı dakikasında Hızır ile golü buldu. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Bigaspor, Çekmeköy Belediye Alemdağspor’u 2-1 mağlup etti.

 

YALOVA KADIKÖYSPOR’DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

 

Ligde alt sıralardan kurtulmaya Yalova Kadıköyspor evinde Yeni Çanspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir futbol ortaya koyan Yalova Kadıköyspor bulduğu iki golle karşılaşmadan da 2-0 galip ayrılmasını bildi. Yalova Kadıköyspor bu galibiyet ile puanını 16 yaparken, Yeni Çanspor ise 16 puanda kaldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10