Çözüm Akademi Okulları Çerkezköy kampüsünün tanıtımı yapıldı

Çerkezköy Ambardere mevkiinde yapılacak olan ve 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında kapılarını açmayı hedefleyen Çözüm Akademi okulları Çerkezköy kampüsünün tanıtımı için top

Çerkezköy 28.02.2018 20:33:00 0
Çözüm Akademi Okulları Çerkezköy kampüsünün tanıtımı yapıldı

KAHVALTI PROGRAMI YAPILDI

 

Çerkezköy Beyaz Konak Restaurantta düzenlenen kahvaltılı tanıtım toplantısına Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürleri İrfan Danışmaz ve Yusuf Hayri, Çözüm Eğitim Kurumları İcra Kurulu üyesi Sait Konyalıgil, Çözüm Akademi Okulları Genel Müdürü Behçet Karabulut, okul müdürleri, öğretmenler katıldı.

 

“2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA START VERECEĞİZ”

 

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Çözüm Akademi Okulları Çerkezköy Kampüs Müdürü Demet Kurucu “ Çözüm akademi okullarından ilham alarak bu duruma başladık. Bu anlamda da gerekli yatırımları gerekli alt yapı çalışmalarını yapmaya başladık. Ambardere mevkiinde açılacak olan kurumumuz orta okul ve lise eğitimi verecek olup 2018-2019 eğitim öğretim yılında da eğitime start vereceğiz. İddialıyız çünkü biz bölgeyi biliyoruz bölgenin dinamiklerini biliyoruz sizlerin ne beklediğini biliyoruz. Önümüzdeki günlerde de sizlerle  tekrar bir araya geldiğimizde çözüm akademi okullarının başarısını hep beraber konuşacağız. Burada çok fazla özel okulcu olan arkadaşlarımız var, müdürlerimiz var. Hepsine davetimize icabet ettikleri için teşekkür ediyoruz.

 

“ÇÖZÜM AKADEMİDEN GEÇİYOR”

 

Kurucu “  Neden çözüm akademi okulları? Bizi diğer kurumlardan farklı kılan 2 etken üzerinde durmak istiyorum. Bunlardan birincisi bilgiye çok kısa sürede ulaştığımız şu günlerde bilgiyi işlemek bilgiyi üretime dönüştürebilmek çocuklarımıza beceri kazandırmak için biz  buradayız. Çözüm akademi okulları olarak farkımız bu olacak. İkincisi eğitim kadromuz yani çözüm akademi okulları dediğimizde akla gelen ilk şey üçlü kadromuz olacak üçlü eğitim kadrosu biz sürekli insan kaynaklarına yatırım yapacağız. Biz sürekli eğitim kadromuza yatırım yapacağız. İleriki günlerde benim yerime konuşacak olan öğrencimiz bizim öğrencimiz olacak bizim okulumuzun öğrencisi olacak. Sizler gibi eğitime destek veren sizler gibi eğitimci kendilerini kanıtlamış kişiler yine bizim öğrencilerimiz olacak. Bunun başlangıcınında çözüm akademi okullarından geçtiğini biliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“DEVLETİMİZ BÜYÜK ATILIM YAPIYOR”

 

Çözüm akademi okullarının kısa bir tanıtım videosunun izlenmesinin ardından Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’te bir konuşma gerçekleştirdi.Çözüm Akademi okullarına başarılar dileyen gümüş “ İlçemiz eğitim alanında devletiyle, özelliğiyle büyük bir atılım yapıyor.Şuanda bizim 12 civarı inşaatımız devam ediyor. 5 tanede ihale aşamasında yatırımımız var. 2019 yılında hükümetimizin tekli eğitim hedefine eylül ayı itibari ile inşallah ulaşmış olacağız. Eğitim gerçekten zor iştir, Allah yardımcımız olsun. Çünkü geleceğimiz eğitimden geçiyor. Bu ülkenin muhasır medeniyet seviyesinin temel taşlarını eğitim ile koyacağız. Sanayiyi, turizmi, eğitimle geliştireceğiz. Onun için çok önemli bir iş yapıyoruz. Asla küçümsemeyin. Yeniden Çözüm Akademi okullarına ilçemize hoş geldin diyorum. Devletimiz zaten özellikle teşvik ediyor. Özel okulları yüzde 14 daha yukarılara çıkarmak istiyor. Bunun için eğitim öğretim desteği veriyor. Bizde hep birlikte çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için çalışıyoruz. Bu umutla herkese başarılar diliyorum” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Çözüm Okulları Akademi grubu olurken rekabetle değil, tatlı rekabetle geldiklerini kaydeden Çözüm Eğitim Kurumları İcra Kurulu üyesi Sait Konyalıgil” Sizlerle tanışmak gerçekten güzel. İddialarımız var ama biz bir özel okul olsak da yine milli eğitimimize bağlı bir okuluz. Özelliğimiz farklarımızdır. Ne yapabilirizi inşallah zaman içerisinde sizlere göstereceğiz.Taciz tecavüz olaylarından teröre kadar ne kadar kırıldığımızın farkındayız. Yani biz özel okulda olsak acaba yeni nesilleri nasıl yetiştirebiliriz kaygısını taşımamız lazım. Bizleri yalnız bırakmadığınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

“264’ÜNCÜ ŞUBEYİ AÇACAĞIZ”

 

Programda son olarak konuşan Çözüm Akademi Okulları Genel Müdürü Behçet Karabulut“ Çözüm Akdemi Okullarının Türkiye'de ki planlamasını yapmaya çalışan bir arkadaşınızım. Çerkezköy'ün bizim için başka bir boyutu vardı. Bu doğrultuda bir proje ortaya atıldı ve bunun adı Çözüm Akademi Okuluydu. Burada bir niyetimiz var. Aslında şuradan başlamamız gerekiyor. Neden çözüm akademi okulları şuana kadar burada olmadı. Bunda 3-4 yıl önce 4 arkadaşım bize başvuru yapmıştı. Tam anlamıyla Çerkezköyün eğitim sistemine yakışır bir ekip mi acaba diye düşünürken daha sonra çok iyi bir ekiple karşılaştık. Bu arkadaşlarımızla beraber Çerkezköy'de 3 bin 500 metre kare kapalı alanı 3 bin 250 metre kare açık alanlı orta okul ve lisesi olan bir okul kurmaya karar verdik. İnşallah hep beraber  bu eğitim sistemi içerisinde çözüm akademi okullarının 264’inci şubesini açmış olacağız” dedi.

 

“GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE GELECEĞİZ”

 

Çözüm Akademi Okulların amaçlarından bahseden Karabulut “ Amacımız kendi ile barışık özgüveni gelişmiş konuşan konuştuğu sorumlulukları yerine getiren sorumlulukları alıp altına giren öğrenen üreten ve ürettiğini piyasaya sürebilen bir nesil istiyoruz. Bunun için buradayız. Eğitim 3 aşamada meydana gelen bir olaydır. Bilginin beyne aktarılması ve biz de buna aldı diyoruz. İkincisi bilginin beyinde tutulması. Buna bellek ve hafıza diyoruz. Üçüncüsü ise alınan bilgiyi dışarıya verebilmektir. Biz buna iletişim diyoruz. Bir eğitimde bu 3 olayı hallettiğiniz zaman çocuklarımıza gerekli alt yapıyı oluşturmuş oluyoruz. Çözüm akademi okullarının 4 tane metaforu var. Temel değerine sahip olacak, temel değerden kastımız vatanını milletini seven, farkında olan saygılı edepli terbiyeli, lazım olduğu zaman ütüsünü yapabilen aç kaldığında yumurtasını kırabilen bireyler olmasıdır.  4 yıl ilerisinde mutlaka kendini ifade edip yapabilecek  sözlü ve yazılı bir şekilde kendini ifade edebilecek dil kullanmayı ve konuşmayı öğrenecek bireyler yetiştirmeyi garanti ediyoruz. Güçlü bir ekibe şubemizi teslim ediyoruz. 15 Temmuz' da binamızın açılışında burada olacağız.Hep birlikte sizlerle çok daha uzun süre Çerkezköy’de olmaya çalışacağız” diye konuştu.

 

TANITIM OFİSİ AÇILDI

 

Çözüm akademi okullarının iç tasarım tanıtım videosunun izlenmesinin ardından program sona ererken, okul idarecileri Çözüm Akademi Okulları Çerkezköy kampüsünün tanıtım ofisinin açılışı gerçekleştirildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10