Yılmaz: Geldikleri gibi gidecekler

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda Nisan ayında yapılacak olan seçimlerde başkanlığa adaylığını açıklayan Rahmi Yılmaz dün düzenlediği basın toplantısında ekibini tanıttı.

Çerkezköy 2.03.2018 20:53:00 0
Yılmaz: Geldikleri gibi gidecekler

Meclis üyeliğinin aday olmasına engel olmadığını kaydeden Yılmaz “ Odada iki yılını dolduran her üye aday olabilir” dedi. 1 Nisan’da seçimin yapılacağının halen yasal olarak bildirilmediğini söyleyen Yılmaz “ O gün seçimde oda üyeleri kendilerine cevabını verecektir. Geldikleri gibi gidecekler” diye konuştu.

 

“SLOGANIMIZ BİRLİKTE YÖNETELİM”

 

Avrupa Sanayi Sitesi’ndeki ofisinde dün saat 11:30’da basın toplantısı düzenleyen Yılmaz, 1 Nisan’da yapılacak olan ÇTSO seçimleri öncesi oluşturdukları 50 kişilik ekibin haftalardır sahada aktif bir şekilde çalıştığını kaydetti. Yılmaz “ Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında adaylığımızı açıklamak istedik. Odanın tüm yetkilileri Ukrayna’da olduğu için odaya dilekçe verdik. Ukrayna’dan, seçimlerin 1 Nisan’da yapılacağını ve bu nedenle odada açıklama yapmamızın uygun olmayacağını bildirdiler. Sloganımız ‘birlikte yönetelim’. 50 kişilik bir kadro oluştu. Üyelerimizi bilgilendirmek için bir mektup kaleme aldık. Odanın yaklaşık 4 bin 300 üyesi var. Ama bunların 3’te 1’i yüksek aidatlardan dolayı icra ile karşı karşıya kaldığı için seçme ve seçilme hakkını kullanamayacak. Yaklaşık 2 bin 300 üye oy kullanacak. Meslek komitesi asil üyeliğine 78, yedek üyeliğine de 78 kişi seçilecek. Bu çağrıdan sonra aramıza katılmak isteyenler bize ulaşabilirler” dedi.

 

“GELİN BİRLİKTE ÇALIŞALIM”

 

Yılmaz “ Odamızın ve üyelerimizin menfaatlerini ön planda tutabilecek, bölgemizin doğasına ve ekonomisine zarar verecek tüm faaliyetlere karşı dik durabilecek üyelerimizi, genç üyelerimizi ve kadın üyelerimizi Nisan ayında yapılacak olan odamız meslek komitesi seçimlerinde görev almaya davet ediyoruz. Oturduğu koltuktan güç alan değil, bölgesine güç veren bir oda olmak için gelin birlikte çalışalım. Bölgemizin doğasına ve ekonomisine zarar verecek tüm faaliyetlere karşı dik duralım. Demokratik bir yönetim ile gençlerimiz ve kadın üyelerimizle daha da güçlü olalım. Bugünkü yönetim 2013-2017 yılları arasında toplam 16 milyon TL harcadı. Yetmedi, Aralık 2017 toplantısında da 2018 gider bütçesi için 3 milyon 670.600 TL harcama yetkisi aldı. Mevcut yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve oda personelinin tamamı 2013’ten bu yana fuar ve iş gezisi adı altında Amerika, Asya, Afrika, Avrupa ülkelerinde ve yurt içinde bol bol tatil yaptılar! Kendi reklamlarını yapmak için masrafları oda tarafından ödenen Birlik dergisini kurdular. Odamızın seçme ve seçilme yeterliliği bulunan 3 bin 300 üyesinin yaklaşık üçte biri (1.200 tanesi) yüksek aidat miktarlarından dolayı oda aidatlarını ödeyemedikleri için mevcut yönetim tarafından icra işlemleri ile karşı karşıya bırakıldı, üyelikleri askıya alındı. Bu nedenle demokratik hakları olan seçme ve seçilme haklarını kullanamayacaklar” dedi.

 

“3’TE BİRİ GENÇ ÜYELERDEN OLUŞACAK”

 

Göreve geldiklerinde yıllık aidat, oda aidatı ve her türlü hizmet bedelinde yüzde 50 indirime gideceklerini söyleyen Yılmaz “Yasal olarak indirim yapmamızda sakınca yok. Sözümüzü yerine getireceğiz. Ekibimizde 15’e yakın bayan, 25’e yakın da 30 yaş altı genç var. 33 kişilik meclisin yaklaşık 3’te 1’i de genç üyelerden oluşacak” dedi.

 

“NİSAN’DAN SONRA HİÇBİR TOPLANTIYA KATILAMAYACAKLAR”

 

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın itirazının kabul edilmesi, kararın kendisine ne zaman ulaştığı ve meclis üyeliğinin düşürülmesiyle ilgili sorulan soruya da cevap veren Yılmaz “ Devamsızlık gerekçe gösterilerek adaylığım sonrasında mevcut yönetim tarafından, itibarsızlaştırılmak için meclis üyeliğim düşürüldü. Bunun üzerine Tekirdağ İdare Mahkemesi meclis üyeliğimin devam etmesine karar verdi. Şubat ayı toplantısına katılmayayım diye, görmem gereken şeyleri görmeyeyim diye toplantı yapmadılar. Her taraftan değişik insanları devreye soktular. Bir üst mahkeme olan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi bizim kararımızı bozdu. Seçim 1 Nisan’da. Onlar beni Şubat ve Mart toplantılarına almasınlar. Kendileri Nisan’dan sonra 4 yıl boyunca hiçbir toplantıya katılamayacaklar” dedi.

 

12-0 İDDİASINDA BULUNDU

 

Yılmaz “ 1 Nisan’da yapılacak olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri halen yasal olarak bildirilmedi. O gün seçimde oda üyeleri kendilerine cevabını verecektir. Geldikleri gibi gidecekler. Meclis üyeliğimin düşürülmesi aday olmama engel değildir. Odada 2 yılı dolduran her üye aday olabilir” dedi. Mavi grupta yer alan Ahmet Tever ise bir ekip olarak sahaya çıktıklarını kaydederek, seçimi 12-0 kazanacakları iddiasında bulundu.

 

MAVİ LİSTEDE KİMLER VAR?

 

Rahmi Yılmaz’ın aday olduğu mavi listede Ahmet Tever, Güler Kaynarcalı, Gürkan Kesim, Nursen Sert, Mevlüt Tamar, Emel Çinte, Daimi Tavan, Tuba Sever, Kasım Terli, Dilek Köksal, Murat Bakıral, Burcu Merdin Çevrim, Hasan Hatiboğlu, Hatice Elçin Atalay, Bayram Dağlı, KezibanMerdamert, Behcet Yazıcıoğlu, Yasemin Altın Erseçkin, Erol Buz, Samet Toz, Cihan Atak, Mesut Arslan, Gökay Keleşoğlu, Şefik Seren Gökkaya, Hamdi Kılıçarslan, Menşure Güngör Karaca, Mızrap Dede, Erdinç Aksoy, Halil İbrahim Kart, Servet Demirci, Özgün Atalay, Zafer Çalışkan, Necati Ertem, Hanifi Yüzbaşı, Musa Demirci, İbrahim Arkan, Cemil Çelik, Kenan Sağlam, Ömer Avcu, Paşa Güneş, Tunay Kızgın, Tarkan Memetoğlu, M. Talha Beceren, Servet Kaplan, Ceylan Yanar yer alıyor.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10