Yaztepe 8.inci kez güven tazeledi

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin 39. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Başkan Muzaffer Yaztepe, 8.'inci kez güven tazeleyerek üyelerinden yetki aldı.

Çerkezköy 4.03.2018 19:49:00 0
Yaztepe 8.inci kez güven tazeledi

Çerkezköy Esnaf  ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin 39. Olağan Genel Kurul Toplantısı dün Güneşler Düğün Salonu’nda 12.00- 13.15 saatleri arasında yapıldı. Kongrede, Muzaffer Yaztepe 8.’inci kez başkanlığa seçildi.

 

DİVAN BAŞKANLIĞINA İSMAİL ATAKAN GETİRİLDİ

 

Kongre Başkan Muzaffer Yaztepe’nin açılış konuşması ile başladı.  Ardından kongre divanı oluşturuldu. Divan başkanlığına 29. Bölge Birlik Başkanı İsmail Atakan getirildi. Divan başkan yardımcılığına İpsala Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İlhan Dalkıran, katip üyeliklere Sami As ve Ecabiye Sencan getirildi.  Divanın oluşmasından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından gündem maddelerin görüşülmesine geçildi. Yönetim kurulu yıllık çalışma raporu ve denetim kurulu raporları, gelir gider raporu okundu ve söz alan olmayınca  okunan gündem maddeleri tek tek oylamaya  sunulmasının ardından  oy birliği ile kabul edildi.

 

BÜTÇE 1 TRİLYON 400 BİN TL OLARAK KABUL EDİLDİ

 

Daha sonra 2017-2018-2019-2020 yılı tahmini bütçesi okundu. Tahmini bütçe 1 Trilyon 400  bin TL olarak oy birliğiyle kabul edildi. Ardından yönetim kurulu üyeleri, başkan ile denetim kurulu üyelerinin aylık ücretleri ve huzur hakları ile yollukları görüşüldü ve bu maddede oy birliğiyle kabul edildi.

 

29. BÖLGE BİRLİĞİNE BAĞLI  27  KOOPERATİF ARASINDA 5. SIRADAYIZ

 

Başkan Muzaffer Yaztepe, seçime geçmeden önce yaptığı konuşmada 29. Bölge Birliğine bağlı 27 kooperatif arasında Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin 5. sırada yer aldığını belirterek;  “Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde en çok etkilenenler esnaf ve sanatkarımızdır. Esnafımız sıkıntılara rağmen kredi borcunu ödemekte gayret göstermektedir. Topluma mal olmuş dernekler, hayır kurumları ve vakıflar var. Sosyal, toplumsal sorumluluk kapsamında bizim de bu yerlere destek amaçlı görevimiz var. Gaziler Derneği, Sakatlar Derneği, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı gibi örnekler ile eğitime katkı amaçlı cihaz, araç gereç ve malzeme desteğine ihtiyaç duyan okullar var. Biz mümkün olduğunca her sene yardım için elimizden gelen maddi desteği sağlıyoruz. Bu katkı ve destek, esnaf ve sanatkarlarımızdan elde ettiği gelirlerden geliyor.”

 

DESTEĞİMİZİ ARTTIRARAK SÜRDÜRECEĞİZ

 

 Yaztepe; “2018 yılında desteğimizi arttırarak sürdüreceğiz. Üyelerimizin üniversite eğitimi gören çocuklarına burs, hastalık ve ihtiyaç halinde yardım ve desteklerimiz var. Devlet, kredi ve kefalet kooperatifiyle kredi kullanan esnafa yüzde 50 faiz desteği, 3 ayda bir ödemeli 5 yıl vadeli 200 bin TL’lik üst limiti olan kredi kullanma imkanı sağlıyor. Kooperatif kefaletiyle kullandığınız krediler vadesinde ödenemediğinde bankaya olan borcu kooperatif kendi hesabından ödeyerek ticari sicil korunuyor. Kooperatif kefaletiyle Halk Bankası’nca kullandırılan kredilerde hükümlülüklerini yerini getiremeyen, icra takibine düşen üyelerin ipoteklerinin satışında kooperatif gerektiğinde naif değerine kadar satın alıyor. 6 ay süreli koruma altında tutarak malı sahibine iade ediyor. Bu kolaylıkları hiçbir finans kurumunun sizlere sağlaması mümkün değil. Kooperatifin sizlere sağladığı bu hayati önemli imkanları ticari geleceğinizi de düşünerek değerlendirmenizi kooperatifin sizler için önemini bilerek bu kurumun gelişmesine destek olup yaşatalım diyorum. İşlerinizde hayırlı bol kazançlar temenni ediyorum’’ dedi.

 

PLAKET VERİLDİ

 

Türkiye Halk Bankası Çerkezköy Şube Müdürü Dilek Kaplan’a Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi tarafından plaket verildi Kaplan’a plaketi Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay takdim etti. Oda Başkanı Yaztepe’ye de  29. Kooperatifler Birlik Başkanı İsmail Atakan tarafından kooperatife bir bina kazandırması ve örnek kooperatif çalışması sergilemesi nedeniyle plaket takdim etti.

 

 HER ZAMAN ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ VE YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Dilek ve temenniler bölümünde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da söz verildi. Başkan Akay yaptığı konuşmada geçmişten bugüne kadar Çerkezköy Belediyesi  esnafımızın hep yanında olmuştur ve bundan böylede olmaya devam edeceğiz. Çerkezköy Esnaf ve Kefalet Kooperatifi başkanlığı görevine geldiği günden bu yana kooperatifin ve esnafın çok daha iyi yerlere gelmesi için canla başla bir çalışma sergileyen Başkan Muzaffer Yaztepe’ye bu özverili çalışması nedeniyle teşekkür ediyorum. Çerkezköy her geçen gün güçlenerek gelişen ve gelişerek de güçlenen ülkemizin önemli bir sanayi kenti. Trakya’da ve ülkemizde en çok göç alan ve hızla gelişen bir ticaret merkezi. Çerkezköy artan nüfusla birlikte esnafımızın da devamlı artmasıyla da  ticareti de gelişmekte ve artmaktadır. Esnafımıza destek veren odalarımız güçlenmeli. Çerkezköy Belediyesi olarak tüm odalarımızın güçlü olmasından yanayız ve odalarımıza gereken desteği de veriyoruz. Yatırımların her geçen gün artan Çerkezköy’de odaların güçlenmesi gerekiyor’’ dedi.

 

 YAZ TEPE 8. KEZ SEÇİLDİ

 

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi 39. Olağan Kongresi’nde seçilen Muzaffer Yaztepe, 8. kez başkanlık koltuğuna oturdu. Muzaffer Yaztepe başkanlığındaki asil yönetim kurulu üyeliğine; Sami Canbaz, Şaban Kırım, Hüseyin Bahar ve Cüneyt Büyükikiz seçildi. Yönetim kurulu yedek üyeliklerine; Sami As, Havva Kula, Erdem Güner,Murat Kılınç ve Yasin Yenen  seçildiler.  Denetim kurulu  asil üyeliklerine; Salim Albay,Turgut Yeşil seçildi. Bölge birliği asil delegeliklerine; Muzaffer Yaztepe, Sami Canbaz, Şaban Kırım seçildiler.

 

YAZTEPE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Başkan Yaztepe  8. kez güven tazeleyerek seçildiği kongrede yaptığı teşekkür konuşmasında da, “Sizlere hizmet etmekten onur ve gururu duyduğum çok değerli üyelerimiz Kooperatifin üyelerimize seçildiğimizden bu yana  sizlere 24 yıldır aralıksız yılmadan hizmet ettik, tarafsız sizlere layık olabilmek için gayret sarf ettik. Sizler de bu gayretlerimizi görerek bizlere desteğinizi esirgemediniz. Bizlere tekrar görev vermenizden dolayı yönetim ve denetim kuruluna seçilen arkadaşlarım ve şahsım adına diyorum ki biz hep beraber 900 kişilik büyük bir aileyiz. Hakkınızı helal edin varsa bizim hakkımızda sizlere helal olsun. Dostluk ve sevgiyle kalın’’ dedi.  

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Kongrede, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 29. Bölge Kooperatifler Birliği Başkanı İsmail Atakan, Çorlu, Kapaklı, Saray, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Uzunköprü, Hayrabolu, İpsala, Malkara, Hayrabolu, Şarköy, Havsa, Muratlı, Marmaraereğlisi, Ergene, Muratlı, Vize, kefalet kooperatifleri başkanları, Türkiye Halk Bankası Çerkezköy  Şube Müdürü Dilek Kaplan, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün,Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Mavi Minibüsler Koop. Başkanı Ali Öztürk, Çerkezköy Servis Araçları Dernek Başkanı Fikret Tanyeri, Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, ve kooperatif  üyeleri ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10