Kapaklı meclisi Karlı Mahallesi'nde toplandı

Kapaklı Belediyesi Mart ayı Meclis toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığı'nda dün saat 14.00'de Karlı Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Kapaklı 5.03.2018 20:35:00 0
Kapaklı meclisi Karlı Mahallesi

“EN ÖNEMLİ SORUNU ULAŞIMDIR”

 

Toplantı öncesi konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Nüfus orantısı ile nüfusu en küçük mahallemiz Karlı mahallesidir. 30 Mart 2014 Büyükşehir yasası ile birlikte Karlıköy Kapaklı’ya bağlandı. Karlı mahallesi resmi adli işlerini Çerkezköy’de, Kaymakamlık işlerini Kapaklı’da hallediyor. Karlı Mahallesi’nin en büyük sorunu ulaşımdır. UKOME’ye yazmış olduğumuz yazılara hala olumlu cevap gelmedi. Kapaklı’ya ulaşımın düzelmesini sizlerde bizim gibi istiyorsunuz. İnşallah önümüzdeki günlerde bu sorun bitecektir. Büyükşehir yasasının çıkmasının ardından Karlı Mahallesinin Kapaklı ile bağı yoktu. Çerkezköy 29 bin hektar alana sahipken, 9 bin hektarda kaldı. 20 bin hektarı Kapaklı sınırlarına paylaştırıldı. Bu paydaşlardan bir tanesi de Karlıköy’dür. Karlıköy’ye alt yapı ve üst yapı hizmetleri sürüyor. Daha fazla hizmete ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Açık düğün salonu yaptık, bazı parklarda iyileştirmeler yaptık” dedi.

 

“ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZMELİYİZ”

 

Ak Parti Grup Sözcüsü Akın Yılmaz da konuşma gerçekleştirerek “ Bugün mahallerde toplantı yapmamızın nedeni belediyenin işleyişini halkla buluşturmak, yerinde sorunları dinlemek ve çözüm aramaktır. Yerine getiremediğimiz sıkıntılar var, mahalle olarak Saray’a ağırlıklı gidiyorsunuz. Bunda bizlerin yani Kapaklı ve Büyükşehir Belediyesinin suçu vardır. Bu ulaşım sorununu ilçemize sağlayamamış isek,kendimize öz eleştiriyi yapmamız gerekiyor. Karlı Mahallesi’ndeki halkı kapaklı ile buluşturmamız gerekiyor. Ulaşım sorununu çözmeliyiz” dedi.

 

“KENDİMİZİ ŞANSLI HİSSEDİYORUZ”

 

Mahallelerinde toplantı gerçekleştiren Kapaklı Belediyesine teşekkür eden Karlı Mahallesi Anıl Aydın “ Daha önce Karlıköy olarak Çerkezköy’e bağlıydık. 30 Mart 2014 tarihinden itibaren mahalleye döndük ve Kapaklı’nın mahallesi olduk. Kapaklı’ya bağlı olduğumuz için kendimizi şanslı hissediyoruz. Dört yıldır mahallemize güzel hizmetler yaptık. Tabi ki eksiklerimiz var. Bundan sonra da belediyemiz ile ikili ilişkiler yaparak güzel hizmetler sunmaya çalışacağız” diye konuştu.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Saygı duruşunun yapılmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Atatürk mahallesi 1290 ada 4 nolu parselde tamamı 274 metrekare arsada bulunan 11 metrekarelik, Fatih mahallesi 733 ada 4 nolu parsel tamamı bin 200 metrekare arsada bulunan 4 metrekarelik, İnönü mahallesi 892 ada 5 nolu parsel tamamı 271 metrekarelik arsada bulunan 6 metrekarelik hissenin hissedarına satılması konusu oy birliği ile kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde bir adet kadroda değişiklik konusu da oy birliği ile kabul edilirken, gündemin sekizinci maddesinde bilgilendirme yazısı görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede Belediye Başkan Yardımcılığına Serpil Sevgi’nin geri döndüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğüne ise Nurcan Sönmez’in getirildiği kaydedildi.

 

“CADDEYE VERİLSİN”

 

Bir sonraki gündem maddesinde 48 sayılı isimsiz sokağa ‘Zeytindalı’ isminin verilmesi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesiyle ilgili görüşünü bildiren AK Parti Grup Sözcüsü Akın Yılmaz “ Zeytindalı birlik ve beraberlik için önemlidir. Ufak bir sokağa verilmesi bize mantıklı gelmedi. Daha büyük bir caddeye verilmesini ve bunun detaylı araştırılmasını talep ediyoruz” dedi. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi. Gündemin bir diğer maddeleri içkili yerler yazısı, içkili yerler krokisi yazısı İmar Komisyonuna havale edilirken, ödüllendirme konusu ise Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.

 

KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya ikiz göller çevresinde yapılan elektrik çalışmalarında enerji nakil izni için izin verilmesi oy birliği ile kabul edilirken, kat artışı maddesi ise imar komisyonuna gönderildi. Kamu İdarelerini Geliştirme Derneği (KİGDER) tarafından sunulan yazı Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilirken, gündeme ilave ek iki madde de meclis tarafından görüşüldü. Atatürk Mahallesi 109 ada 7 parselde bulunan 293 metrekarelik belediye hissesinin 43.26 metrekarelik hissenin hissedarına satılması oy birliği ile kabul edilirken, Belediye Kültür Sosyal İşler Müdürlüğünün dilekçesine sekiz maddenin eklenmesi ise plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona ererken, komisyonlara havale edilen gündem maddeleri ise cuma günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek olan 2.oturumda değerlendirilecek.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10