Aksan: Tüm olumsuzluklar Türk kadınları tarafından kaldırılacaktır

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yapan Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Aksan; '' Kadın zarafet, nezaket, edep, inceliktir. KadÄ

Çerkezköy 7.03.2018 20:26:00 0
Aksan: Tüm olumsuzluklar Türk kadınları tarafından kaldırılacaktır

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Aksan dün ilçe teşkilatında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

 

BİZ KADINLAR YAŞLI COĞRAFYANIN EV SAHİPLERİDİR

 

Hümeyra Aksan konuşmasına şöyle başladı “ Önce Afrin'de vatanımızın ve milletimizin bekası için canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine  ve Türk milletine başsağlığı diliyor, yaralı gazilerimize ise acil şifalar diliyorum. Hiç şüphe yok ki kadın insanlığın yarısıdır. Evlat yetiştirmek dünyanın en zor işi” derler. Daha büyük bir zorluğu öğrenmek isteyen bu coğrafyanın kadınına baksın. Allah şahittir ki; gerçek bir ipeğe sarılmış çelik Türk kadınının yüreği: emek emek yetiştirdiği evlatlarını şehadete yollayan Türk kadını… Kurduğu bütün gelecek hayallerinin bir kahpe pusuyla, bir hain kurşunla bölündüğü kesildiği Türk kadını,yaslı bir coğrafyanın ev sahipleri olan bizler, her güne bir umut katabilmek ve çocuklarımızı gelecekte; sağlıklı, güçlü, inançlı, donanımlı, umutlu konumlandırabilmek için büyük bir çaba ile mücadele vermekteyiz. Vatan ateş çemberinin içinde… Hain pusularla çocuklarımızın canlarına kıyılıyor. Bu kimi zaman kışlasındaki “Mehmet’imiz”, kimi zaman üniversitesindeki “Fırat’ımız”, kimi zaman evine varmak isteyen “Özgecan’ımız” oluyor” 

 

HAYME ANAMIZA HAKSIZLIK EDEMEYİZ 

 

Aksan, “Ötüken emanetini bizlere vasiyet bırakan İl Bilge Hatun’a vefasızlık yapamayız. Söğüt sancağını yücelten Hayme Ana’mıza haksızlık edemeyiz. Ve kadınları sadece 8 Mart gününde hatırlayamayız, cilalanmış sözlerle vaziyeti kurtarmaya çalışamayız. Kalbi tecrit edilmiş, iradesi tehir ve tehcir edilmiş canilere artık tahammül gösteremeyiz, kıydıkları mazlum kadın canlarına sabredemeyiz. Bulanık sureti çirkin suretine vurmuş kanlı ellere kadınlarımızı teslim edemeyiz, etmemeliyiz. Çünkü kadın zarafet, nezaket, edep, inceliktir. Kadın sadece doğuran değil, medeni ölçülerde doğan, sevgi ve saygıda parlayan, erkekle eşit haklara sahip yeri dolmaz bir değerdir. Başka millet ve medeniyetlerin erkeklerinden daha ileri kahramanlıklara sahip kahraman Türk kadını, tarihinde gerçek yüz akıdır.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu muhasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmenin yolu, kadını eğitmekten ve ülke kaderinde söz sahibi olmasını sağlamaktan geçmektedir. Ne acıdır ki tüm dünyada kadına verilen değer artıp hakları kanunlar ile verilirken, ülkemizde kadının en iyi kariyeri çocuk yapmak, evinin hanımı olmaktır durumuna gelmiş bulunmaktayız. Kadını cahil bırakıp eve hapseden ve ikinci sınıf vatandaş olarak gören zihniyetin sonucudur ki, ülkemiz kadına şiddette ve çocuk istismarında dünyada ilk üçtedir, bir türlü bunun önüne geçilememektedir'' dedi.

 

TÜM OLUMSUZLUKLAR EĞİTİMLİ, BİLİNÇLİ, ASİL TÜRK KADINLARI TARAFINDAN ORTADAN KALDIRILACAK

 

Hümeyra Aksan konuşmasını şöyle sonlandırdı “Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy Kadın Kolları olarak inanıyoruz ki tüm bu olumsuzluklar eğitimli, bilinçli, asil Türk kadınları tarafından ortadan kaldırılacak ve bu şanlı devlet layık olduğu refah seviyesine ulaştırılacaktır.   Hedefimiz: Gözü yaşlı ana kalmayana dek, karnı aç tek bir çocuk kalmayana dek,  gençlerimiz geleceğe umutla bakana dek, yılmadan, yıkılmadan, yorulmadan, sırt sırta verip çalışmaktır.Bu duygu ve düşüncelerle fedakârlığın, sabrın, sevginin ve güzelliğin mimarları olan tüm Türk Kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10