Altunal: Aramızdaki engelleri aşmalıyız

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi tarafından işitme engellilerle iletişim kurmak ve onları daha kolay anlamak amacıyla işaret dili kursları Çerkezköy Kent Konseyi'nde düzenleniyor.

Çerkezköy 8.03.2018 20:40:00 0
Altunal: Aramızdaki engelleri aşmalıyız

120 SAATLİK TEMEL EĞİTİM VE 200 SAATLİK TERCÜMANLIK EĞİTİMİ VERİLİYOR

 

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi kapsamında düzenlenen işaret dili eğitiminin 120 saatlik temel eğitim ve 200 saatlik tercümanlık eğitimi olarak iki aşamadan oluştuğunu belirten yetkililer Hafta içi her akşam Çerkezköy Kent Konseyi’nde verilen işaret dili eğitimi saat 18:00'da başlayıp 21:00'da sona eriyor. 20 Şubat'ta başlayan eğitimin 23 Mart'ta sona erecek. ’’ dedi.

 

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

 

Kursun ücretsiz olarak verildiğini belirten yetkililer başvuruların devam ettiğini ifade ederek işaret dili eğitimine başvuru yapmak için Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’ne başvuru yapılması gerektiğini kaydetti.

 

‘’İŞİTME ENGELLİLERİN EN BÜYÜK SORUNU ENGELSİZ BİREYLERLE İLETİŞİM KURAMAMALARI’’

 

Gönüllü olarak eğitim verdiğini dile getiren İşaret Dili Öğretici ve Tercümanı Pelin Altunal: "Ankara'da doğdum. 1 yıldır Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde çalışıyorum. Alınan eğitim eğitmenlik için yeterli olmuyor. Aldığım eğitimden sonra gönüllü olarak bu işe devam ettim. İşitme engellilerin en büyük sorunu engelsiz bireylerle iletişim kuramamaları. Engelliler için bu durum ekonomik, sosyal, sağlık, eğitim gibi temel insan haklarına erişimi de ortadan kaldırıyor. Aramızdaki engeli aşacak tek yol işaret dili. Bu yüzden tüm Çerkezköy halkını işaret dili öğrenmek için halk eğitim merkezimize bekliyoruz." dedi. 

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10