''ATALARIMIZ ÜLKE SAVUNMASINDA KAHRAMANLIK DESTANI YAZDI''

18 Mart Çanakkale Şehitleri anma günü dolayısıyla hafta sonu Çanakkale Şehitliği'ne gezi düzenleyen Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Macit ve Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İl?

Çerkezköy 12.03.2018 22:33:00 0

‘’DÜŞMANA GEÇİT VERMEDİLER’’

 

Çerkezköy Alperen Ocakları 18 Mart Çanakkale Şehitleri anma günü dolayısıyla hafta sonu Çanakkale Şehitliği’ne gezi düzenledi. Geziye Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Murat Yörük’ün yanı sıra arasında çocuklarında bulunduğu yaklaşık 70 kişi katıldı. Gezinin olumlu geçtiğini belirten Çerkezköy Alperen ocakları Başkanı Ahmet Macit ,   “Atalarımızın ülke savunmasında kahramanlık destanı yazdığı, düşmana geçit vermediği ve dönmek üzere gitmedikleri ve şehit oldukları Çanakkale’de ki şehitlikleri ziyaret ederek manevi ruhlarına dualar okuduk.  Çerkezköy Alperen ocakları olarak Çanakkale’de Kürdü, Türkü, Alevisi, Sünnisi omuz omuza savaşarak öyle bir destan öyle bir tarih yazmışlar ki, bizler de Çerkezköy’den 70 kişilik bir kafile ile bu tarihi gidip bire bir yaşadık. İsterim ki her Türk genci gidip bu mücadeleyi görsün o manevi duyguyu birebir yaşasın. Binlerce şehidimizin yattığı o toprakları görsün bir Fatiha okusun ve atalarımız bize bu vatanı ne şartlarda  verdi anlasınlar. Çerkezköy Alperen ocakları olarak Çerkezköy Belediye Başkanı  Vahap Akay’a bizlere sağladığı maddi manevi  desteklerinden dolayı teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz. Çerkezköy Alperen Ocakları olarak 18 Mart Pazar günü 16.00-20.00 saatleri arasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasında  Çanakkale Şehitlerini anma programımız vardır dedi’’ dedi.

 

‘’BİZLERE VATAN BIRAKMAK İÇİN ŞEHİT DÜŞTÜLER’’

 

Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Murat Yürük de , “Çerkezköy Alperen Ocaklarımızın düzenlediği Çanakkale Şehitleri ziyareti gezi programına halkımızın gösterdiği katılıma teşekkür ediyoruz. Ziyaretimizde şehitlerimize Fatihalar okuduk. Ülkemiz 4 bir taraftan işgal altındayken 9 cephede mücadele ederken tek bilek, tek yürek, tek beyin olmuşuz ve düşmanın hedefine varmaması için bıyıkları tellenmemiş 15 yaşlarındaki anaların kınalı kuzuları  bu topraklara göz dikmiş emperyalist güçlerin askerlerini geri püskürtmüştür. Çünkü Çanakkale’yi düşman geçerse vatan gider, bayrak iner namus kalmazdı. Bu inançla onlar hiç geri dönmeyi düşünmediler, bayrak, silah ellerinde hep ileri gittiler gelecek nesillere bizlere vatan bırakmak için şehit düştüler. Unutmayalım bizler Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Lazıyla, Sunnisiyle, Çerkezi ile kardeşiz bir bütünüz. Aramıza fitne sokanlar bizleri ayırıp kutuplaştıranlar olacaktır. Böyle oyunlara gelmeden kardeşçe yaşayacağız . Çanakkale ruhuyla hep beraber yaşayan toplum olmalı uyanık ve dik durmalıyız. Bu etkinlikte emeği geçen, katılan herkese teşekkür ederim’’ dedi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10