Mavi listeden Serfiçe'ye ziyaret

1 Nisan'da yapılacak olan ÇTSO'nun organ seçimine mavi liste ile girecek olan Çerkezköy Ticaret Ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz ve ekibi, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe'yi dün

Çerkezköy 12.03.2018 22:34:00 0
Mavi listeden Serfiçe

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi meclis üyesi ve Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Çerkezköy Ticaret Ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz’ı ve ekibini makamında ağırladı.

 

‘’KADIN MECLİS ÜYESİ SAYISI SIFIR’’

 

Dün saat 11:00 da yapılan ziyarette konuşan Çerkezköy Ticaret Ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz; ‘’ Hepinizin bildiği gibi 1 Nisan’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın organ seçimleri yapılacak. 2013’ün haziran ayında seçilen mecliste yaklaşık 5 yıldır görev yapıyoruz. Maalesef kadın meclis üyesi sayısı sıfır. Hiç kadın meclis üyemiz yok. Kadının katılmadığı, kadının yok sayıldığı, toplumu medeniyet ölçüleri çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir. Kadın toplumda varsa o toplum medenidir, kadın toplumda varsa o toplum ileridir. Kadın toplumda varsa toplum üretkendir. Kadının olduğu yerde huzur, umut, bereket vardır. Bu düşünceyle ben de mavi listenin yönetim kurulu başkan adayı olarak kadın üyelerimize fırsat eşitliği verme yönünde, bu fırsat eşitliğini öne çıkararak onlar da erkek üyelerimiz gibi seçim yarışına girsin. Onlar da odamızın üyeleri ve en azından 33 kişilik meclisimizin dörtte birini iş kadınlarımızla, kadın üyelerimizle birlikte oluşturarak 1 Nisan’dan sonra bu gördüğünüz kadın meclisi üyelerimiz ile birlikte orasını yönetmeye başlayacağız. Benim yaptığım fırsat eşitliğini onlara sunmak, yoksa onun dışında herhangi bir şeyimiz yok. Bu fırsat eşitliği doğrultusunda sizin de bir kadın meclis üyesi olarak kent konseyi başkanı olarak kadın üyelerimize bu fırsat eşitliğinde destek olmanızı rica ediyorum’’ dedi.

 

‘’BİR NİSANDAN SONRA BİRLİKTE GÖREV ALACAĞIZ’’

 

Türkiye’de TOBB’a bağlı 360 oda borsanın bulunduğunu ve bu oda borsalar içinde kadın meclis üyesi sayısının yüzde 1 ile 2 arasında değiştiğini belirten Yılmaz; ‘’ Biz eğer bunu başarırsak son zamanlarda Çerkezköy’ün ismi çok gündeme geliyor ama bu konuda Çerkezköy’ün çağdaş modern bir sanayi kenti olduğunu daha iyi anlatabilmemiz için bu fırsat eşitliğini de fırsata çevirerek odamızı yönetecek meclisimizin en azından dörtte biri kadın olması lazım. Bu konuda yola çıktık. Çok iyi gidiyoruz. Ben ihtimalli konuşmuyorum. 1 Nisan’dan sonra bu kadınlarımız orada görev alacaklar. İnşallah Çerkezköy’ün layık olduğu yere biz de getireceğiz. Bir nisandan sonra Allah nasip ederse birlikte görev alacağız. Biz birlikte görev aldıktan sonra öncelikle meclis üyesi arkadaşlarımızı seçerken gerçekten geçmişi temiz bölgemizin doğasına ekonomisine zarar verecek her türlü eyleme karşı sesini çıkarabilecek, sorgulayan, dik durabilecek üyelerimizi getireceğiz. Aslında erkek üyelerimizde de genç arkadaşlarımız var. Genç üyelerimizi bir araya getirdik.’’ dedi.

 

’’YAKLAŞIK ODA ÜYELERİMİZİN ÜÇTE BİRİ İCRA İLE KARŞI KARŞIYA’’

 

Odada inanılmaz bir sıkıntı olduğunu ifade eden Yılmaz; ‘’Yaklaşık oda üyelerimizin üçte biri icra ile karşı karşıya. Demokratik hakları olan seçme ve seçilme haklarını bundan dolayı kullanamıyorlar. Cuma günü son gündü borcu olanların aidatlarını yatırsın diye. Ben bizzat oradaydım. Emin olun insanlar geliyor diyor ki ben borcumu yatırayım oyumu kullanayım. Önce diyorlar avukata gideceksin 500 TL kadar avukata dosya parası yatıracaksın. Ondan sonra bize geleceksin. Tabii insanlar zaten o aidatı zor ödüyor bir de 500 TL ekstradan avukata ödemekte zorlanıyor. Bundan dolayı odamızın üçte biri şu anda oy kullanamıyor. Bu çok ciddi bir rakam. Ama inşallah bu ekibimizle birlikte göreve geldiğimizde kanunun bize verdiği yetkiyi de kullanarak oda aidatlarını kayıt ücretlerini belge bedellerinin tamamını yüzde 50 düşüreceğiz. Dolayısıyla o mağdur olan arkadaşlarımız bundan sonra mağduriyetini yüzde 50 düşürmüş olacağız. Biz kadın meclis üyelerimizle birlikte Çerkezköy’ün geleceği için Çerkezköy’ün yerini alacak yerde olması için bu yönetimi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Ben arkadaşlarıma güveniyorum. Benim yaptığım sadece fırsat eşitliği tanımak. Ben inanıyorum fırsatlar eşit olsa onlar bizde çok daha başarılı olacaklar’’ dedi.

 

‘’KADINLAR HER YERDE OLMALI’’

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe; ‘’Hayırlı uğurlu olsun diyorum gerçekten. Ben bayanları böyle gördükçe çok mutlu oluyorum. Bayanlar her alanda olmalı. Bayan da demiyorum kadınlar her yerde olmalı. Bu tablo da güzel bir tablo olmuş hepinizin yolu açık olsun. Kadınların işi zordur. En iyi bilenlerden birisiyim. Yine de bu çoğunluğu yakalarsanız bu da çok büyük bir avantaj. Bizler biliyorsunuz Çerkezköy Kent Konseyi olarak bütün kurumlara aynı mesafede yaklaşıyoruz ve yaklaşmalıyız. Bu konuda da size gönülden şans dileyebiliyorum. Hepimiz süreci beraberce takip edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun Çerkezköy için de hayırlısı ne ise o olsun’’ dedi.

  

‘’ONLARIN DA HAKKI’’

 

Serfiçe’nin Kapaklı ve Saray’ın ticaret ve sanayi odası kurmak istemeleri konusundaki fikirlerini sorması üzerine konuşan Yılmaz; ‘’Bizim normalde 4 bin 300 üyemiz var. Bu üyelerin bine yakını Kapaklı’nın 400-450 civarı sarayın. Dolayısıyla aslında adaletli olmak gerekirse kapaklı 120 bin nüfuslu bir ilçe bütün kurumların orada olması lazım. Kapaklı derse ben ticaret ve sanayi odası istiyorum diye bizim ona destek olamamız lazım. Kapaklı ve saray birleşip ticaret ve sanayi odası kurarasa biz engellemeyiz. Onlarında hakkı. Tam anlamıyla bir ilçe olabilmesi için bir yerin bütün kurumların olması gerekir’’ dedi.  Konuşmaların ardından Yılmaz ekibini tanıtmasının ardından ziyaret son buldu.

 

ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ’NE ZİYARET

 

Çerkezköy Kent Konseyi ziyaretinin ardından Çerkezköy Ticaret Ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz ve ekibi Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Yılmaz; 2012 yılından sonra hiç kadın meclis üyesinin bulunmadığını ifade ederek fırsat eşitliği yaratıp kadın meclis üyelerinin olmasını sağlayarak 33 kişinin minimum dörtte birinin kadın meclis üyesi yapmak istediklerini belirtti. Yılmaz ben bu sürece seçim mücadelesi demiyorum 1 nisandan sonra kadınlarımızla göreve geleceğiz diyorum’’ dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazeteci Seyit Süren de, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10