Mavi listeden Mandalı ve Özdinler'e ziyaret

1 Nisan'da yapılacak olan ÇTSO'nun organ seçimine mavi liste ile girecek olan Çerkezköy Ticaret Ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz ve ekibi Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'yı ve Çerke

Çerkezköy 13.03.2018 22:40:00 0
Mavi listeden Mandalı ve Özdinler

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Dün saat 11.00’de gerçekleştirilen ziyarette Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı misafirlerini meclis salonunda ağırladı. Ziyaretten ötürü mavi listeye teşekkür eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Üye esnaf arkadaşlarımızın oda neslindeki eski prosedürlerini yürütmekle ilgili Süleymanpaşa'da ki odalarda gerçekleştirmeye başladılar. Biz tabi hem Bakanlar Kuruluna hem ilgili müdürlüklere, görevli arkadaşlara resmi yazılarımızı yazdık. Bize bu konu ile ilgili sıcak yaklaşım olmadı. Bu konuyu ilgili arkadaşlarımızla yürütmeye çalıştık ama bir arpa boyu yol alamadık. Bir an önce bunları da çözmemiz lazım. Ticaret Odası'nın diğer esnaf arkadaşların içerisinde bir takım oyunu olduğunu hep beraber görüyoruz. Bir arkadaşımız her ne kadar esnaf statüsünde bir işletme açmış olsa dahi işini büyütebilme açısından şirketler nezdinde yükselebiliyor. Bu da Ticaret Odasında bir katman daha atlamış oluyor. Arkadaşlarımıza da ileriki günlerde Bakanlar Kurulu kararıyla Kapaklımıza Ziraat Odası, Kapaklımıza Şoförler Odası ve Esnaf Sanatkarlar Odası kurulması gerekiyor. Kapaklımıza üniversite gerekiyor. Yani Kapaklımıza değişik statülerde gerekiyor. Mesela Ticaret Odasını geçmiş yıllarla kıyasladığımızda yatırımlarının yüzde 10 'unu buraya doğru getirmesini isterdik. Biz Çerkezköy isminden sakın ola gocunmuyoruz, gurur duyuyoruz, eski ilçemiz." dedi.

 

“ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİN”

 

Mandalı “ Çerkezköy ilçe olmadan öncesinde burada doğum yapan herkesin nüfus cüzdanında Saray yazıyordu. Saray'da bizim köklü ilçelerimizdendir. Geçmişte içerik yapmış olan bir konuma sahip. Eğer Çerkezköy Ticaret Odası çok samimi ise biz Saray ve Kapaklı olarak Çerkezköy Ticaret Odası çatısı altında hizmetlerimizi en iyi şekilde yapmak istiyoruz. Ama Çerkezköy Ticaret Odası samimi değilse kusura bakmayın ileri ki yıllarda Çerkezköy Ticaret Odası'nda Saray'ında görüşünü alarak ve biz Kapaklı olarak ayrılma zaruretini göreceğiz. 120 bin nüfuslu bir yerde bu tip hizmetleri iyi bir şekilde yürütebiliyoruz. Bizimde hem bireysel hem genel hem de yerel olarak hizmetlere ihtiyacımız olduğunu da vurgulamak istiyoruz. Büyükşehir Belediyemizde adaletli bir şekilde hizmetlerinden yararlandırmaya çalışıyor ama maalesef İl Özel İdaresinden gelme hizmetler olduğu için çoğu yerde vatandaşlarımız köylerinde sularını bile içemiyorlardı. Arıtma tesisleri için uğraşıldı. Saray'ı biliyorsunuz alt yapısından üst yapısına, yağmur suyu hattına kadar tesisler yapılmış oldu. Güzel bir hizmet oldu. Bu sene de üst yapılarındaki düzenleme gerçekleştirilirse Saray'ın merkezi anlamda sorunları çözülmüş olacak. Yerelle Ticaret Odası'nın ne alakası var demeyin çünkü siz yarın yönetim içerisinde olduğunuzda biz sizlerle etle tırnak gibiyiz. Ben sizleri özel kamu kurumu olarak görüyorum. Kararlarımızı beraber almamız lazım. Ticaret Odasında ki arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Demokrasinin olmazsa olmazlarıdır bunlar. Bu görevi en iyi şekilde yürüteceğinizden şüphem yok. Allah yolunuzu açık etsin." ifadelerine yer verdi.

 

“KADINLARIMIZA ÖNEM VERİYORUZ”

 

Genç ve dinamik bir ekiple yola çıktıklarını kaydeden ÇTSO Başkan adayı Rahmi Yılmaz “Geçmişleri temiz odamızın ve çalışanlarımızın menfaatlerini ön planda tutabilecek, bölgemizin doğasına, ekonomisine zarar verebilecek her türlü problemlerin önünde durabilecek genç dinamik iş adamlarımızı, iş kadınlarımızı bir araya getirerek iyi bir ekip kurduk. Tabi bunu yaparken özellikle iş kadınlarımıza fırsat eşitliğini ön planda tuttuk. Düşündük ki kadının katılmadığı kadının yok sayıldığı toplumda medeniyet ölçüleri çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir. Kadın toplumun içindeyse toplum medenidir, üretkendir. Bu doğrultuda 33 meclis üyesiyle 4/1'ini kadın meclis üyesi adaylarımızla girmeyi düşünüyoruz” dedi.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Kapaklı Belediyesinden ayrılan mavi liste daha sonra ÇOSB Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Burada Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan tarafından karşılanan mavi liste projelerini aktardı. Ziyaretten ötürü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adayı Rahmi Yılmaz ve ekibine teşekkür eden ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler“ Bugün ziyaretinizle şeref verdiniz. Önümüzde bir seçim var , sizlere başarılar diliyorum” dedi.

 

“SEÇİMLER 12 GRUPTA YAPILACAK”

 

Kendilerini kabul eden Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’e teşekkür eden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz” 1 Nisan’da yapılacak olan ÇTSO organ seçimlerinde meslek komitesi asıl üyeleri seçilecek. Seçimler ise 12 grupta yapılacak. İkinci grup tekstil grubu ağırlıklı sanayiciler olduğu için centilmenlik gereği o grupta sanayicilerin yapacağı beyaz listeye destek vereceğiz. Sanayicinin işine karışmak istemiyoruz. Diğer 11 grupta yine sanayicilerimiz var ama sanayicilerle ticaret erbaplarını karıştırmışlardır. Bu kadro inşallah 1 Nisan’da görevine başlayacak” dedi.

 

“ÇTSO’NUN YAPISINI 23 YILDIR BİLİYORUM”

 

Yılmaz “ Odamızı daha iyi yönetmek, üyelerimizin gelir seviyesini artırmak, bölgemizin ticaretini artırmak için odamızın menfaatlerini ön planda tutabilmek, bölgemizin doğasına ve ekonomisine karşı dik durabilecek genç iş adamları, iş kadınlarımız ve üyelerimiz ile bir araya geldik. Türkiye’de 365 oda ve borsa var. Bunlarda kadın meclisi üyesi binde 1-2 arasındadır. Bizim hedefimiz genç dinamik iş kadınlarımızla beraber bu oranı dörtte bire çıkarmak istiyoruz. Bu amaçla yola çıktık. 1 Nisan’da odanın gerçek sahipleri odaya geleceklerdir. ÇTSO’nun yapısını 23 yıldır biliyorum. Normal şartlarda ÇTSO’nun 4 bin 350 üyesi var. Seçme ve seçilme yeterliliği olan üye sayımız ise 3 bin 300 civarındadır. Odamızda yüksek aidatlardan dolayı oda üyelerimizin üçte biri icra ile karşı karşıya bırakılmıştır. Demokratik hakları olan seçme ve seçilme yeterliliklerini bu dönem kullanamayacaklar. 1 Nisan’da ki seçimlerde 2 bin üyemiz oy kullanacak. İlk bütçe toplantısında yıllık aidatlara ve oda kayıt ücretlerini yüzde 50 düşüreceğiz” diye konuştu.

 

“SANAYİ BİZİM HERŞEYİMİZ”

 

ÇOSB’den sadece kadınlara fırsat eşitliği tanınması konusunda yardım beklediklerini kaydeden Yılmaz “ 1 Nisan’da yönetime başlayacağız. Sanayi bizim herşeyimiz. Süreçleri de çok iyi takip ediyorum. Tekirdağ Sanayi Odasının kurulması bakanlıktan, mahkemeden bütün aşamaları geçerek kuruldu. Ancak yürütme kurulu Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy’den TOBB’un istediği üyelerimizin ticaret sicil numaralarını alın bize gönderin, nace kodu sınıflandırmasını yapın seçime girin dedi. Beş günlük süre içinde bunların alınıp nace kodlarının tanımlanması ve grupların yapılması mümkün değildir. Sanayi odasının kurulması için insanlar 7 yıldır uğraşıyorlar. Mahkemeden ve bakanlıktan kazanmışlar, onlara üyeleri verselerdi sizde Tekirdağ Sanayi Odasının organ seçimleri yapılacaktı” dedi.

 

“OYALAMA TAKTİĞİDİR”

 

Tekirdağ Sanayi Odasının kurulacağını kaydeden ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler“ Bu odayı kuracağız. Mahkeme kararını aldık, bakanlar kurulundan geçmiş ve iş bitmiştir. Bu kısacası oyalama taktiğidir” dedi. Sanayi Odasının kurulmasını istediklerini kaydeden Yılmaz “ Göreve geldiğimizde ekip olarak sanayici üyelerimizin ticaret sicil numaralarına kadar herşey sizin olacak. Odayı birlikte yaptık. Odanın herhangi bir katını istiyorsanız, şube merkez olarak da kullanabilirsiniz. Oda hepimizindir. Şube merkez aramanıza gerek yok” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10