Çorlu 100 bine yakın insana istihdam sağlıyor

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk Eximbank işbirliği tarafından  hazırlanan "İhracatın Finansmanında Türk Eximbank Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

Çorlu 14.03.2018 20:00:00 0
Çorlu 100 bine yakın insana istihdam sağlıyor

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Batı Eğitim Salonu’nda yapılan toplantıya, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Üyeleri; Cevat Sevim, Haşim Yiğit ve Meclis Üyesi Erol Şimşek, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, KOSGEB Tekirdağ – Çorlu Müdürü Tolga Erkan, Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Pazarlama İl Daire Başkanı Pervin Curaoğlu, İstanbul Avrupa Yakası Şube Müdürü Coşkun Bal ve faaliyet gösteren firmaların ve bankaların temsilcileri katıldı.

 

‘’ÇORLU 800'ÜN ÜZERİNDE SANAYİCİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR’’

 

Toplantıda açılış konuşmasını Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül yaptı. Çorlu’nun Türkiye'nin sanayi üretimi açısından en hızlı gelişmekte olan bölgesi Marmara'nın önemli merkezlerinden biri olduğunu kaydeden Gönül; ‘’Çorlu, gelişip değiştikçe buna liderlik etmekte olan odalarımızın görev ve sorumlulukları da günden güne artmaktadır. Çorlumuz, ülkemizin de en gelişmiş ilçelerindendir. Bu ilçe 800'ün üzerinde sanayiciye ev sahipliği yapıyor, 100 bine yakın insana istihdam sağlıyorsa, bu başarı tabi ki sizlerle beraber ortak çalışmalarımızın sonucu meydana gelmiştir” dedi.

 

TÜRKİYE İHRACATININ YÜZDE 25’İNE DESTEK VERİR HALE GELDİK

 

Türk Eximbank Kredi-Sigorta Programları ve Yeni Uygulamalarından bahseden Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım; “Türk Bankacılık Sistemi’nde 52 banka vardır. Eximbank kredi büyüklüğü olarak bu bankalar arasında 9. sıradadır. Biz Türkiye’de ihracat kredilerinin yüzde 46’sını neredeyse yarısını tek başımıza veriyoruz. Türkiye ihracatının yüzde 25’ine destek verir hale geldik. Trakya Bölgesi’ndeki il ve ilçelerimizle çok yakında bir çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmalarımızı daha da ilerleteceğiz.

 

TÜRK FİNANS SİSTEMİ’NİN TAMAMINI KULLANIYORUZ

 

Daha önceden kuruluşlar diğer bankalardan teminat mektubu alıp kendilerine geldiklerini söyleyen Yıldırım; ‘’Bu durum ortadan kalktı direkt olarak bizlere gelebiliyorsunuz. Bizler sizlerle çalışırken Türk Finans Sistemi’nin tamamını kullanıyoruz” dedi.

 

ŞU ANDA TÜRKİYE'DE KABACA 65 BİN İHRACATÇI VAR

 

Şu anda Türkiye'de kabaca 65 bin ihracatçının olduğunu belirten Yıldırım; ‘’Bir de bizim faaliyetlerimiz sadece ihracatla sınırlı değil. Burada yurt dışından turistin kayak yapmak için geldiği otellerimiz de bizim müşterimiz. Onlar ihracatçı değil ama döviz kazandırıcı faaliyette bulunuyorlar. Biz onlarla da çalışıyoruz. Çalışmayanları ile çalışmak istiyoruz” dedi. Bilgilendirme toplantısı, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

Haber / Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10