Öğrenciler haberin mutfağını gezdi

Çerkezköy Fevzipaşa İlkokulu 4/C sınıfı öğrencileri öğretmenleri Ferda Kayan ve Sınıf Temsilcisi Nurdan Denizli ile birlikte haberin mutfağını görmek ve gazetenin hangi aşamalardan geçerek nasıl

Çerkezköy 14.03.2018 20:10:00 0
Öğrenciler haberin mutfağını gezdi

İKİ GAZETENİNDE HAZIRLANIŞINI VE BASKI AŞAMALARINI İNCELEDİLER

 

Çerkezköy Fevzipaşa İlkokulu 4/C sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Ferda Kayan ve sınıf temsilcisi Nurdan Denizli ile birlikte Çerkezköy Haber Gazetesi ve Marmara Haber Gazetesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Çerkezköy Haber Gazetesi’nin Haber merkezinin tecrübeli duayen gazetecisi Seyit Süren, gazetelerin haber merkezlerinde bilgisayar ortamında hazırlanışı ve baskı aşamalarını öğrencilere tek tek detaylı şekilde anlatarak gösterdi. Öğrenciler, bir gazetenin nasıl hazırlandığını, hangi aşamalardan geçtiğini görmek ve öğrenmekten çok mutlu olduklarını belirtti. Gazetelerin hazırlanışı hakkında fikir sahibi olan öğrenciler daha sonra Radyo Haber’i ziyaret ederek Radyocu Sevay Kardeş’ten bilgi aldılar.

 

BASKI TESİSLERİNİDE GEZEN ÖĞRENCİLER GAZETE BASIMINI İLGİYLE İZLEDİLER

 

Öğrenciler haber merkezini ve Radyo Haber’i gezdikten sonra gazetecilik mesleği hakkında merak ettikleri tüm soruları gazeteci Seyit Süren’ e sorup öğrenme şansını elde etti. Öğrenciler daha sonra matbaa bölümüne geçti. Matbaa ustaları öğrencilere gazetenin basım aşamasında hangi evrelerden nasıl geçtiğini ve basımını anlattı.  Gazetenin baskısını da meraklı gözlerle izleyen öğrenciler, daha sonra canlı yayın aracını da ziyaret ederek canlı yayının nasıl yapıldığı hakkındaki bilgileri de Gazeteci Hilal Çarıkçı’dan aldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Fevzipaşa İlkokul 4/C Sınıfı Öğretmeni Ferda Kayan, “Öğrencilerimiz gazetenin nasıl hazırlandığını ve nasıl basıldığını çok merak ediyorlardı. Bugün  Çerkezköy Haber,Marmara Haber’e yaptığımız ziyaret öğrencilerimiz açısından  çok verimli geçti. Bugün gazetelerin öğrencilerimize hazırlanış aşamalarını gösterme imkanı bulduk. Matbaacılık mesleğinin inceliklerini yerinde görme fırsatıda bulan öğrencilerimiz, makinelerin çalışmasistemine hayran kaldılar. Öğrenciler gazetenin bilgisayar ortamından başlayıp makineden çıkış aşamasına kadar takibini ilgiyle izlediler. Bizlere bu imkanı veren ve öğrencilerimizi bilgilendiren Çerkezköy Haber Gazetesi ve Marmara Haber  ailesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10