İnce: Bulgaristan çok iyi üretim merkezi olabilir

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği tarafından "Bulgaristan'da İş Kurmak ve Türk Şirketlerinin AB Fonlarından Yararlanması İçin İmkanlarâ€?

Çerkezköy 15.03.2018 20:37:00 0
İnce: Bulgaristan çok iyi üretim merkezi olabilir

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda yapılan seminere Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva’nın yanı sıra ÇTSO yönetim kurulu üyeleri, Kuzeydoğu Bulgar Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Bulgar Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fikret İnce ve yatırımcılar katıldı.

 

‘’DEĞERLİ ÜYELERİMİZİN YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA YENİ PAZARLARA AÇILABİLMESİ İÇİN ÖNEM VERDİK’’

 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva; ‘’ Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir konuya çok önem verdik. Değerli üyelerimizin yurt içi ve yurt dışında yeni pazarlara açılabilmesi, yeni imkanlar yakalaması, yeni ortaklıklar ve ticari ilişkiler oluşturabilmesi bizim için çok önemli oldu. Bu amaçla bir taraftan üyelerimizin mesleki anlamda vizyon kazanmasına yönelik sürekli olarak ücretsiz eğitimler ve seminerler düzenledik. Bir yandan da yurt dışındaki ticaret ve sanayi odalarıyla iş dünyasıyla görüşmeler ve anlaşmalar gerçekleştirerek üyelerimize yeni imkanlar ve kazanım fırsatları sağladık. Bugün de yine Bulgar Türk Ticaret Ve Sanayi Odası ile birlikte “Bulgaristan’da İş Kurmak ve Türk Şirketlerinin AB Fonlarından Yararlanması İçin İmkanlar” konulu bir seminer düzenledik.  Bu programda değerli üyelerimizin yatırımcı ve ihracatçı firmalarımızın özellikle ekonomik ve ticari açıdan hem Bulgaristan’da iş kurmak hem AB fonlarından yaralanmak hakkında bilgi sahibi olmalarına yöneliktir. Bu seminerin tüm üyelerimiz için faydalı olması dileğiyle hoş geldiniz diyorum’’ ifadelerine yer verdi.  

 

‘’BULGARİSTAN’I PAZAR OLARAK DÜŞÜNMEYİN’’

 

Kozuva’nın ardından konuşan Kuzeydoğu Bulgar Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Bulgar Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fikret İnce; ‘’Öncelikle katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ben Türkiye’den Bulgaristan’a gitmiş bir yatırımcıyım. Ayrıca Bulgar Türk Ticaret Odası başkanlığını yapıyorum. Burası Trakya eminim birçoğunuzun akrabalık ilişkileri vardır Bulgaristan’la. Bizim arzumuz abartmadan doğru bir şekilde Bulgaristan’daki yatırım şirketlerini size tanıtmak. Onun için de bu tanıtımı kendimiz yapmak istemedik. Uluslar arası şirket olan PricewaterhouseCoopers’a rica ettik. Onlar size gerçek rakamları anlatacaklardır. Oraya gelirseniz biz oda olarak sizlere her türlü yardımı yapmaya hazırız. Hepinizi bekliyoruz. Zaten yakın buraya ve Avrupa’nın kapısı. Tecrübelerimizi aktaralım. Bulgaristan çok iyi üretim merkezi olabilir. Bulgaristan’ı pazar olarak düşünmeyin. Pazar için küçük nüfus az. Ama Bulgaristan’ı kullanarak Avrupa’ya açılmak istiyorsanız ideal bir üretim merkezi’’ dedi. PwC | Director Business Development Southeast Europe Julian Mihov, Bugaristandaki ekonomik durumuna ilişkin genel hatları, Türk şirketlerinin AB fonlarından yararlanma şekilleri, ve Bulgaristan vatandaşı olmak için imkanlar hakkında kısaca bilgi verdi.  

 

SUNUM YAPILDI

 

Konuşmaların ardından Price Waterhouse Coopers Firması Vergi Danışmanı Türker Mollahasan konuşmacı olarak katıldığı seminerde Bulgaristan’da ticari şirketleri kimin kurabileceği, hangi şirketlerin daha çok tercih edildiği, Bulgaristan’da ticari şirket kuruluş prosedürleri, Bulgaristan’daki Türk şirketleri, ve Bulgaristan’daki ticari ve vergi mevzuatı hakkında sunum yaptı. Sunumun ardından katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından seminer son buldu.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI 


0282 726 91 91
0282 747 65 10