ÇYD'den gazilere ziyaret

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak önceki gün dernek yönetimi ile birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği'ne 18 Mart Çanakkale

Çerkezköy 19.03.2018 00:32:00 0
ÇYD

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak ve dernek yönetimini Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve Gaziler kapıda karşıladılar.

 

ŞEHİTLERİMİZİN TOPRAKLARINI ŞEHİTLERİMİZLE BULUŞTURUYORUZ

 

Ziyarette konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan,Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube başkanı Nigar Soyak ve yönetimine ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek konuşmasına başladı. Yarlıgan yaptıkları faaliyetler hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra şehitlerin topraklarını şehitlerle buluşturduklarından da söz ederek, “Çerkezköy şehitliğimizden aldığımız toprakları Sarıkamış, Kıbrıs ve Çanakkale Şehitliğimize yaptığımız ziyaretlerde buradaki şehitlerimizin kabirlerine koyduk ve buralardan aldığımız toprakları da Çerkezköy Şehitliğimizdeki şehitlerimizin kabirlerine koyduk. Kısacası şehitlerimizin topraklarını birbirleriyle buluşturduk.

 

BAZI KİŞİLERİN GAZİLER İÇİN İLERİ GERİ KONUŞMALARI BİZLERİ ÜZÜYOR

 

Hasan Hüseyin Yarlıgan halk arasında bazı kişilerin gaziler için ileri geri konuştuklarını duymalarından üzüntü duyduklarını da belirterek, “Gazilik kolay bir şey değil. Bizler durduk yerde gazi olmadık. Kıbrıs savaşında şehitte olabilirdik. Bir elimiz, ayağımız, ya da gözümüz de yok olabilirdi bu da bir gaziliktir. Bunları tanımamak ya da  sen gazisin  demek olur mu? Bazı kendini bilmez kişilerin gaziler için ileri geri konuşma yapmaları bizleri gerçekten çok üzüyor. O şekilde konuşanlar kendi ecdatlarını bir araştırsın elbette şehitleri ve gazilerinin de olduğunu göreceklerdir. Bu nedenle gaziler hakkında olumsuz konuşmalar yapılmasın” dedi.

 

GAZİLİK NEDİR

 

Yarlıgan, gazilerin ikiye ayrıldığını da belirterek,  “Bizler Muharip gazileriz. Muharip gazi, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarından harbe fiilen katılanları ifade eder. Diğeri de malül gazilerdir, Malül Gazi deTürk Silahlı Kuvvetleri mensuplarından Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarını korumak ve güvenliğini sağlamak görevi ile harpte veya devletin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı yurtiçi ve yurtdışı mücadelede her çeşit düşman veya terörist silahlarının tesiriyle veya harp bölgesindeki harekat ve hizmetler sırasında, bu harekat ve hizmetlerin sebep ve tesiriyle yaralanarak tedavileri sonucunda sakatlığı rapor ile kesinleşenlerdir” diye bilgi verdi

 

SİZLERLE ONUR VE GURUR DUYUYORUZ

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak da  “Siz gazilerimizin başımızın üzerinde yeri var. Sizlere minnettarız. Türkiye Cumhuriyetimizin  kurucusu  Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk  de  Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük Gazisidir.  Başta Atatürk olmak üzere tüm gazilerimiz asildir, ahlak ve fazilet sahibidir. Gazilerimizin her daim devletin emrinde olduğunu da bilmekteyiz. Devletimizin milli menfaatini savunmak, milletimizin ayrılmaz parçası Kıbrıs Türk Halkının Rumlar tarafından topyekün imha edilmesine mani olmak için ata yadigarımız  olan Kıbrıs adasında 20 Temmuz 1974 yılında yaşanan her iki harekata da katılarak, ‘Muharip  Gazi’ unvanı alan ve günümüzde hayatta olan sizlerin başımızın üzerinde yeri vardır.Sizlerle onur ve gurur duyuyoruz.Sizlerin derdi bizim derdimizdir” dedi.

 

33 ÇOCUĞUMUZA BURS VERDİK

 

Yaptıkları çalışmalar hakkında gazilere bilgiler veren Soyak, “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi olarak dernek yönetimimizle çok güzel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ancak derneğimize çok az bir yerden katkı alabiliyoruz. Özellikle bizlere en çok katkı sağlayanlar ise Çerkezköy Belediyesi ile ilçemizdeki özel hastanelerimiz. Bunların dışında fazla bir katkı sağlayan yok. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi olarak 33 üniversite öğrencimize burs veriyoruz. Derneğimize verilen katkı biraz daha çok olsa bu burs sayısını fazlalaştıracağız. Dernek olarak güzel projelerimiz var bu projelerimizi yakın zamanda faaliyete geçirmeyi planlıyoruz.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından güncel konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu ve daha sonra günün anısına toplu fotoğraf çekilerek ziyaret ölümsüzleştirildi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10