Profesyonel oyunculara taş çıkarttılar

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Sosyal ve Kültürel Kulüpler Tiyatro Grubu'nun hazırladığı 'Kahraman Türk Kadınları' adlı tiyatro oyunu 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma GÃ

Çerkezköy 19.03.2018 20:03:00 0
Profesyonel oyunculara taş çıkarttılar

Tiyatro oyunu ile yeniden Çanakkale ruhunu yaşatan oyuncular izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

 

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Sosyal ve Kültürel Kulüpler Tiyatro Grubu’nun hazırladığı ‘Kahraman Türk Kadınları’ adlı tiyatro oyunu 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümü dolayısıyla Halk Eğitimi Merkezi salonunda sergilendi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Dün saat 20:00’da sahnelenen tiyatro oyununda Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Kayır, Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, Çerkezköy Adliyesi Yazı İşleri Müdürü Erbay Bekiroğlu, sendika baş temsilcileri, temsilciler,sendika üyeleri ve davetliler hazır bulundu.

 

‘’ÜLKELERİN BAĞIMSIZLIK FİKRİNİN KUVVETLENMESİNE YARDIMCI OLMUŞTUR’’

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Sosyal ve Kültürel Kulüpleri Sorumlusu Eğitim Sekreteri  Caner  Alözkan  yaptı. Ardından Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak konuştu. Koçak, “Bugün, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin 18 Mart Çanakkale Şehitleri Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız. Çanakkale Savaşları, maneviyatın maddiyatı yendiği yer olma özelliği ile dünya tarihi üzerinde de büyük etkilere neden olmuş, sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine yardımcı olmuştur” dedi.  

 

‘’DÜNYA TARİHİNDE AYRI BİR ÖNEMİ VAR’’

 

Çanakkale Zaferi’nin, Türk milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmayıp, dünya milletlerinin düşünce yapısının değişimine de büyük etki ettiğini vurgulayan Koçak; ‘’Tarihimizdeki her savaşın, her muharebenin ayrı bir önemi ve bizim için manevi bir değeri vardır. Bu vatanı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.”dedi Sendikal faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi de veren Koçak, “ Bu akşam sizlere çeşitli fabrikalarda çalışan sendikamız üyelerinin hazırladığı ‘Kahraman Türk Kadınları’ adlı tiyatro oyunu sergileyeceğiz tüm katılımcılara iyi seyirler diliyoruz” dedi.

 

USTA OYUNCULARA TAŞ ÇIKARTTILAR

 

‘’Kahraman Türk Kadınları’ tiyatro oyununda yer alan sendika üyeleri yaptıkları iki aylık bir çalışma ile sergiledikleri oyunda usta tiyatroculara taş çıkartırcasına başarılı bir oyun sergilemeleri izleyiciler tarafından büyük takdir gördü. Tamamen amatör ruhla profesyonel birer tiyatrocu gibi rollerini mükemmel şekilde eksiksiz ve başarıyla yapmaları büyük beğeni topladı. Tiyatro oyunu ayrıca işaret dili öğretici ve tercümanı Pelin Altunal tarafından da işitme engelli vatandaşlara anlatıldı. Çeşitli fabrikalarda çalışan sendika üyelerinden oluşan ‘Kahraman Türk Kadınları’ adlı tiyatro oyununun yazarı ve yönetmeni Selahattin Çiçek iken oyuncular ise Ceren  Dilbaz, Eda Esen, Gülşen Kahraman,H afize Doğruol, İpek Mengi, Murat Akkuş, Neval Becit, Nevin Dündar, Selin Solmaz,  Şöhret Saime Bülbül.Oyun sonunda protokol mensupları oyuncuları tebrik ederek çiçek takdim etti.

 

OYUNUN YAZARI SELAHATTİN ÇİÇEK

 

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Sosyal ve Kültürel Kulübü Tiyatro Gurubu’nun  sahnelediği tek perdelik ‘Kahraman Türk kadınları’ oyunun yazarı ve oyunun yönetmeni Selahattin Çiçek, konu hakkında şunları söyledi; ‘’Sendikamız tarafından oluşturulan Sosyal ve Kültürel Kulüp Tiyatro Grubu’ başında yer almam istendi ve benden öyle bir oyun sergilenmesi istendi ki hem ilgi görmesi açısından hem de rol alacak arkadaşların ilk oyunları olacağı için daha severek oynaması açısından. Bu konuda araştırmalar yaptım. Sonra aklıma  neden böyle bir oyunu yazmayayım dedim. Ve Çanakkale Savaşları’nda görev alan kahraman Türk kadınlarımızın o zamanki yaşadıklarını inceleyerek okuduğum eserlerden bir derleme yaparak ortaya ‘Kahraman Türk Kadınları’ adlı tiyatro oyununu ortaya çıkardım. Oyun tamamen benim derleyip yönettiğim bir oyundur. Oyunda cephe arkasındaki Türk kadınlarının cepheye cephane taşırken o zamanın zorluklarını konu alıyor. Oyunda bunları göz önüne sererek kadınlarımızın vatanımız için yaptıkları kahramanlıkları sergilemiş olduk.”dedi,

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10