Bezgin: Bildikleri halde hamle yapmamaları düşündürücüdür

Kapaklı Belediyesi'nin avukatı aracılığıyla, Karaağaç Mahallesi'nde yaşayan Şehit Jandarma Piyade Er Kadir Dadaş'ın ailesi hakkında icra takibi başlatması haberi Kapaklı gündemine bom

Kapaklı 20.03.2018 21:10:00 0
Bezgin: Bildikleri halde hamle yapmamaları düşündürücüdür

Kapaklı Belediyesi’nin şehit ailesinden istediği 2 bin TL’lik icra parasının Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın bir geceki ışıklı meyve tabağından ibaret olduğunu kaydeden Bezgin “ İrfan Mandalı’ya belediye başkanlığı yakışmıyor. Her seferinde kendisini ispat ediyor. Bu durumu bildikleri halde hamle yapmamaları düşündürücüdür.Yazıklar olsun” dedi.

 

Dün saat 13.30’da parti binasında basın açıklaması gerçekleştiren AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin ve Karaağaç Eski Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel Kapaklı Belediyesi’ni eleştirdi. Talihsiz  olaylardan bir tanesini Kapaklı’da yaşadıklarını kaydeden AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin “ Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Afrin için yaptığı açıklamaların bir benzerini yine Kapaklı’da ikamet eden ve bu topraklar için şehit olmuş kardeşimizin abisini icraya vererek talihsiz bir olay yaşatmıştır” diye konuştu.

 

“HİÇ DE PİŞMAN DEĞİLİM”

 

Dönemin Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel “ 2012 Eylül ayında belediye başkanlığımın üçüncü yılında şehidimiz Kadir Dadaş Tunceli’de şehit olmuştu. Ben tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına da baş sağlığı diliyorum. O dönemlerde şehidimizin ailesi imarsız mahallede hisseli bir yer almıştı. Ailesi belediyemize başvurularında ev yapmak istediklerini söylediler. Şehidimizin ailesine bir sanayicimiz destek olmuş ve ruhsat için belediyeye başvurdular. İmara aykırı olduğunu bile bile şehidimiz olduğundan dolayı onun altına memurlarımız imza atmamasına rağmen tek başına sorumluluk alarak ben imza attım. Şehidimizin yakınları bir sanayicimiz ile birlikte destekte bulunarak yapılmasına yardımcı olduk. Bu konuda yargılanacağımı bildiğim için mahkemeye çağrıldım. O dava ile beraat ettiğime dair elimde mahkeme kararı var. Savcının karşısına çıktığımda “ Ben bunu şehidimizin babasına yardım etmek için bile bile yaptım. Ülkemiz için savaşıyorlar ve şehit oluyorlar’ ifadelerini kullandım. En acılı zamanda yanlarında olmak için imzamı attım yargılanmayı bile bile kabul ettim. O gün ki hakimler bizim bu işi canı gönülden yaptığımıza inandılar ve beraat kararı verdiler. Hiç de pişman değilim. Şu an bile olsa şehitlerimiz için yardım yaparım” diye konuştu.

 

“YAZIKLAR OLSUN”

 

Dönemin Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel’in yaptıklarını ‘Adamlık budur desem yeri vardır’ diyerek destekte bulunan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin “ Bir tarafta ‘Ben yanlış olduğunu bile bile  ruhsat verdim’ diyen belediye başkanı var, bir tarafta ise bundan nemalanmaya çalışan bir belediye başkanı var. Bu konuyla ilgili Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı Ulaş Boy ilgilenmiş ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı bizzat aramıştır. Beraberinde AK Parti teşkilatımızda görev alan İlyas Karahan kardeşimiz de ilgili Avukat Gülden Ağırman Durmuş’u arayarak bu olayı söylemiştir. Bildikleri halde hamle yapmamaları düşündürücüdür. Kendilerine söyleyecek bir kelime bulamıyorum. Vurdumduymazlıklarını bir kez daha gözler önüne serdiler. Şehit ailesini 2 bin 5 TL için icraya vermişler. Bu rakam Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın bir geceki ışıklı meyve tabağından ibarettir. Kapaklı’nın bu şekilde anılmasından dolayı kendilerine esefle kınıyorum. Kapaklı’nın bu şekilde anılması hoş değildir. Bu adam Kapaklı Belediye Başkanlığı’na yakışmıyor. Her seferinde de kendini ispat ediyor. Bunlardan haberim yoktur da diyemez. Sadece yazıklar olsun” diyerek tepki gösterdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10