Kaymakam Abban özel öğrencileri ağırladı

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Sevinç, öğrencileri ve öÄ?

Çerkezköy 21.03.2018 20:30:00 0
Kaymakam Abban özel öğrencileri ağırladı

OKULUMUZDA 25 DOWN SENDROMLU ÇOCUĞUMUZ VAR

 

Çerkezköy Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi çalışmaları hakkında bilgi veren Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Sevinç, “Okulumuzda 60 öğretmen arkadaşımız ile birlikte 173 öğrencimize eğitim veriyoruz. Okulumuzda 25 Down Sendromlu çocuğumuz var. Bugün Down Sendromu Farkındalık Günü olması vesilesi ile öğrencilerimiz ile birlikte sizleri ziyaret etmek istedik.” dedi.

 

DOWN SENDROMU BİR HASTALIK DEĞİL,  GENETİK BİR DURUM

 

Down Sendromu bir hastalık değil,  genetik bir durum olduğunu ifade eden Kaymakam Abban;  ‘’Erken ve sürekli eğitim gerektirdiği için öğretmenlerimize bu anlamda çok iş düşmektedir. Hepinizin büyük fedakârlıklarla görevinizi yerine getirdiğine inanıyorum. Down sendromlu bireylerin farkına varılması ve toplumların down sendromlu insanlara karşı bakış açılarının değişmesi amacıyla kutlanan 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’ nü kutluyorum” dedi. Ziyaret sonunda öğrenciler tarafından yapılan, kuş yuvası ile çeşitli hediyeleri Kaymakam Abban’a takdim edildi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10