Yüceer, Çerkezköy'de  STK'ları ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer dün Çerkezköy'e geldi. Sivil Toplum kuruluşlarını ziyaret eden Yüceer'in ilk durağı Çerkezköy ticaret ve Sanayi Odası oldu.

Çerkezköy 22.03.2018 20:59:00 0
Yüceer, Çerkezköy

Ardından Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı ziyaret eden Yüceer son olarak Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’ni ziyaret etti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, dün Çerkezköy’de Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret etti.

 

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in  saat 10.00’da  ilk durağı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Ziyarette CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP İlçe Sekreteri Cevdet Aykaç , CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca,CHP  Kadın Kolları Başkan Yardımcısı  Kadriye Öztürk , ve CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Avcılar ile birlikte hazır bulundu.

 

1 NİSAN’A ODAKLANDIK

 

Ziyaret için Candan Yüceer ve beraberindekilere teşekkür eden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva; ‘’ 1 Nisan’ tarihinde yapacağımız oda seçimlerimiz için  1 Nisan’a odaklandık. Bizim açımızdan bir sıkıntımız yok. Hayırlısı olsun diyorum. Şu an 4 bin küsür üyemiz var. 2 bin 300 küsür üyemiz seçimde oy kullanacak. Bunların da bir kısmı işleri nedeniyle gelmez ve en az bin 500- bin 600 üyemiz seçimde oy kullanır’’ dedi.

 

4 YILDIR HİÇBİR SIKINTIMIZ OLMADI

 

Göreve geldiklerinden bu yana yönetim olarak canla başla birlik ve beraberlik içinde güzel bir çalışma sergilediklerini ve yaptıkları çalışmalarda da hiçbir sıkıntı olmadığını belirten Kozuva; “Göreve geldiğimiz yıldan bu yana 4 yıldır hiçbir sıkıntımız olmadı. Üyelerimizin 400’ü sanayici geri kalanı esnaf. Odamızı daha iyi yerlere getirmek için iyi bir çalışma yaptığımıza inanıyorum” dedi.

 

AİDATI BAKANLIK BELİRLİYOR

 

Oda Başkan adayı Rahmi Yılmaz’ın eleştirilerine de cevap veren Kozuva, “Rahmi Yılmaz’a Çerkezköy alışık. Söylemlerinde üyeyi yanıltmalar var. Bu da ona yakışmıyor. Anlattıklarının altında imzası var. Yüzde 50 aidatı indireceğim diyor. Bakanlık aidatı 210 TL olarak belirlemiş nasıl indireceksin. İndirse indirse 202 TL indirir sonra neden indirdin diyerek soruşturma açarlar sonra yeniden 210TL’ye çıkar. Bakanlığın talimatı var 210 TL altında aidat alamazsın diyor. Rahmi Bey’in dediği gibi üyelerimizi icraya vermiş değiliz. 2 yıl aidatlarını ödemeyen üyelerimiz icraya veriliyor. Bunlar da 2012-2013 yıllarında aidat borçları olanlar. Bunları icraya vermez isek bu defa bizler suçlu oluruz. Vermek zorundayız’’ dedi.

 

YAPTIĞINIZ İŞLER YAPACAĞINIZIN TEMİNATIDIR

 

Candan Yüceer’ de  “Göreve geldiğiniz günden bu yana çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Tabi ki farklı düşüneceğiz bu siyasette de böyle. Önemli olan yaptığınız işlerin yapacaklarınızın teminatı olmasıdır. İyi çalışmalar yaptığınızı görüyoruz.1 Nisan’da yapacağınız seçimlerde sizlere başarılar diliyorum” dedi.

 

TERMİK SANTREL KURULMASINDAN ENDİŞE DUYUYORUZ

 

Çerkezköy ve Kapaklı sınırları içine kurulmak istenen kömürlü termik santral konusunda da konuşan Candan Yüceer; ‘’Çerkezköy’e kurulmak istenen termik santralden endişe duyuyoruz. Burası bir sanayi bölgesi zaten yeterince sanayi var. Hal böyle iken bir de termik santral olursa burada nasıl yaşayacağız? Nereye gideceğiz? Bu konuda ortak bir zemin de ortak bir akılda bir araya gelmemiz lazım. Sizler seçimi atlatın bu konuda bir araya gelelim. Konu hakkında mecliste dile getirdim. Ancak bir araya gelerek birlikte sizlerle bu konuda gereken yapılırsa çok daha etkili olacak. Kömürlü termik santrallerin ne denli zararlı olduğu bilindiği halde özellikle de böyle yaşanılabilir yerlere yapmak istemeleri çok yanlış. Bildiğim kadarıyla 6 bin hektarlık bir ormanlık alan yok olacak. Termik santral bu bölgede her şeyi etkileyecek. Yaşam duracak. Buradan göç başlayacak. Bu nedenle Çerkezköylüler olarak el ele verip gerekeni birlikte yapmamız lazım. Biz sağlıklı yaşamak istiyoruz zehir solumak istemiyoruz. Siz seçimleri atlattıktan sonra bu konuda bir araya gelelim’’ Alpullu Şeker   Fabrikası hakkında da konuşan Candan Yüceer;  ‘’Atatürk’ün kurduğu Alpullu Şeker Fabrikasını da satışa çıkardılar. Şeker fabrikaları satılmamalı. Onlar buranın şartlarını bizden daha iyi bilemez. Şeker fabrikalarını sattırmayacağız.”dedi.

 

VABAL ALTINDA KALIRIZ

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı da, “Biz burada yaşayanlar olarak kömürlü termik santral kurulmasına karşı çıkamazsak vebal altında kalırız. Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizin fiziki şartları kömürlü termik santrale uygun değil. Bunu bu konuda uzman olanlarda söylüyor. Onlar burada yaşamayacak. Bu bölgede yaşamayanlar için böyle karar vermek çok kolay. Bu bölgede yaşayan insanların yaşamı bitecek. Hava kirliliği, tarım akla ne gelirse bitecek.Bu  bir siyaset işi değil  Çerkezköylüler olarak  bu konuda her kesim bir araya gelerek birlikte sesimizi gür şekilde çıkarmamız lazım” dedi.

 

YÜCEER DAHA SONRA ŞOFÖRLER ODASI VE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ TEMSİLCİLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

 

Candan Yüceer  ÇTSO  ziyaretinin ardından ikinci ziyaretini Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na yaptı. Yüceer ve beraberindekiler Oda Başkanı Mustafa As, oda yönetimi ve minibüsçüler kooperatif başkanları tarafından karşılandı.

 

SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, oda çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra, “Bugün burada sıkıntılarımızın çözümlenmesi için ulaşımla işdigal eden kooperatif başkanları ve yönetimleriyle birlikte birleşme konusunda bir araya geldik. Her konuda anlaşmaları tamamladık. Teknik konular üzerinde de anlaşmaya varmaya çalışıyoruz. Esasen sorunları çözmenin planlarını yapıyoruz ve bir araya gelerek sorunları çözümlemeye çalışıyoruz. Birleşmeyi çözümlediğimizde de sıkıntıları halledeceğiz. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz bu yalnız Tekirdağ için değil Türkiye’nin sorunu. İnşallah bunlarında üstesinden gelinecek.”dedi. Bazı kooperatif başkanları da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’nin yol güzergahları konusunda yaptığı değişiklikten ve  yakında uygulamaya konulacak kartlı sistem ile ücretsiz taşınacaklardan alınmayacak para için KDV ve vergi ödeyeceklerini ve bu duruma bir çözüm bulunması için kendilerine yardımcı olmasını istediler’’ dedi.

 

ULAŞIMDA CİDDİ SIKINTI VAR

 

Yüceer, ulaşımda ciddi bir sıkıntı olduğunu belirterek, “Ulaşımda ciddi bir sıkıntılar var. Bu sıkıntıların ne kadar ciddi olduğunu gözlemliyoruz. Sizler sıkıntılarınızın neler olduğu konusunda gerekli bilgileri verin ben bunları mecliste dile getireyim Zaman zaman sizlerin bazı sıkıntılarınızı dile getirdim. Ülkemizde bir mağduriyet giderilirken bir mağduriyet yaratılıyor, bu yaratılmamalı. Şoför esnafı olarak sizin derdiniz aş derdi, siz ekmeğinizin derdindesiniz. Siz emeğinizin karşılığını istiyorsunuz. Bu sıkıntılarınızı mecliste dile getireceğim’’ dedi.

 

GAZİ VE ŞEHİT AYRIMI YAPILMAMALI

 

Yüceer daha sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’ni ziyaret etti, Candan Yüceer ve CHP’liler TMGDÇT Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler tarafından karşılandı. Gaziler Temcilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, temsilcilik çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra Sarıkamış,Kıbrıs ve Çanakkale ziyaretlerini anlattı. Candan Yüceer de, gazilerin her zaman başlarının üstünde yeri olduğunu ve her zaman gereken saygının yapılması gereken bireyler olduğunu belirterek, “Ülkemizde artık gazilerde ayrıştırıldı. Böyle bir şey olamaz. Bunu doğru bulmuyoruz. Ne gaziler ne şehitler ayrıştırılamaz. Gaziler olarak beklentilerinizi ve sıkıntılarınızı çok iyi biliyoruz. İnşallah CHP iktidarında bunların hepsi çözümlenecek” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10