''Kış lastiği taktırma oranı yüzde 75'te kaldı''

Çerkezköy Zümbül Oto Lastik İşyeri Müşteri ilişkileri Müdürü Ekrem Zümbül, bu yıl kış aylarının mevsim normalleri üzerinde seyrettiğini ileri sürerek kış lastiği taktıran sü

Çerkezköy 26.03.2018 19:46:00 0

CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ ÖN PLANDA TUTANLAR KIŞ LASTİĞİ TAKTIRANLARIN BAŞINDA GELDİ

 

Ekrem Zümbül, “Hava koşullarının bu yıl bölgemizde iyi gitmesi nedeniyle araç sürücüleri arasında  kış lastiği taktıranların sayısı yüzde yetmiş beşte kaldı. Taktıran sürücüler ise hem sorumluluk duygusu,hemde can ve mal güvenliklerini ön planda tutmaları hemde yasal zorunluluklarını yerine getirmelerini ön planda tutmalarıdır. Oysa kış mevsiminin başlamasıyla birlikte Aralık ayı başında kış lastiği taktırma zorunluluğunun olmasına rağmen bazı araç sahipleri hava koşullarının bu yıl  çoğu zaman mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle araçlarına kış lastiği taktırma zahmetinde bulunmadıklarını gördük.Bazıları da hava koşulları zaman zaman kötüleştiğinde apar topar bizlere başvurarak kış lastiği taktırma ihtiyacı duydular’’ dedi.

 

KIŞ AYLARINDA KIŞ LASTİĞİ HER AÇIDAN GÜVENLİ
 

Ekrem Zümbül,kış lastiğinin kış aylarında her zaman güvenli sürüş başta olmak üzere her bakımdan güvenli olduğunu da belirterek, “Sürücüler kış aylarında yaz aylarına göre 6 kat daha fazla kaza riski yaşamakta ve bu riskin çok daha aşağılara indirilmesi yada yok olması bakımından kış aylarında kötü hava koşulları, karlı ve buzlu  yolların normal zamankinden çok daha fazla tehlike teşkil etmesi nedeniyle kış aylarında araçlarda zorunlu hale getirilenkış lastiği takılması çok isabetli oldu. Ancak,son bir yıldır özellikle bölgemizde hava koşullarının çoğu zaman mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle bu yıl birçok sürücü araçlarına kış lastiği taktırmaması da dikkat çekti. Bu yıl özellikle de ilçemizde kış lastiği taktıran sürücü sayısı yüzde yetmiş beşi geçmedi. Aslında Kış mevsiminde hava koşullarının ne zaman değişeceği pek belli olmuyor.Kış lastiği takılması sürücülerin yada araçta bulunan kişilerin can emniyeti olmak üzere birçok yararı var”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10