Balık sezonu 15 Nisan'da kapanıyor

15 Nisan'da balık avlama sezonunun kapanacağını belirten Çerkezköylü balıkçılar, vatandaşların 15 Nisan'a kadar bol taze balık yemelerini tavsiye ettiler. Balıkçılar, yeni balık sezonunun

Çerkezköy 28.03.2018 19:30:00 0
Balık sezonu 15 Nisan

BU YIL TEZGAHLARDA BOL VE YETERLİ BALIK YER ALMADI

 

Yaşar Balıkçılık Satış Müdürü Dursun Akkurt ; “ Bu sezon denizlerimizde balık çeşidi az oldu ve vatandaşlarımıza az balık çıkması nedeniyle bol balık yediremedik. Az balık çıkınca da fiyatlar bir önceki yıla göre biraz yüksek oldu. Buna rağmen balık severler az balık çeşidinin çıkmasından kaynaklanan fiyat yükselişine aldırış etmeden yine bütçelerine göre balık alımı yaparak balık  yemeye çalıştılar.15 Nisan 2018 tarihi itibariyle sona erecek olan av sezonu nedeniyle tezgahlarımızda şu anda bulunan balık çeşitleri de bulunmayacak kısaca tezgahlarda balık çeşidi çok azalacak. 15 Nisan’dan sonra tezgahlarımızda özel üretim çiftliklerinde yetiştirilen balık cinsleri  ve en çokta ithal balıklar yer alacak. Bu sezon  az balık çeşidi çıkması fiyatları bir önceki yıla göre ikiye bazen üçe katladı. Zaman zaman fiyatlar düşse de yine geçen yıla göre yüksek oldu ve özellikle dar gelirli vatandaşlar bu yıl fazla balık yiyemedi. Denizlerden az balık çıkmasından kaynaklanan fiyat yükselişleri bizleri de oldukça etkiledi” dedi.

 

SEZON BİTMEDEN  BOL BALIK YİYİN

 

Karadeniz Balıkçılık Satış Müdürü  Volkan Biber ise, “2017-2018 Balık  sezonu mevsimi açıldığında balığın bol olacağını ve herkesin bol balık yiyeceğini tahmin etmiştik. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Tahminlerimizde yanıldık. Çünkü bu sezon denizlerimizden bol balık çıkmadı. Çıkmamasının başlıca nedeni ise hava koşullarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi oldu. Yani deniz suyu soğuk olması gerekirken sıcak oldu ve balık kuzeye kaçtı. Bu nedenle de denizlerimizde az balık çeşidi yakalandı ve tezgahlarda yerini aldı. Az balık çıkınca da fiyatlar yüksek oldu. Hava koşulları birkaç gün normale döndüğünde biraz balık tutuldu ve kısa süre fiyatlar biraz düşük seyretti ama genellikle bu sezon geçen yıla göre yüksek oldu. Fiyatların yüksek oluşu bizleri çok etkiledi. Az balık çıkmasına karşın tezgahlarımızda mümkün olduğunca balık çeşitlerini eksik etmemeye özen gösterdik ve halkımızın balık ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık ve çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda hamsi en çok talep gören balık cinsi oldu ve ayrıca bu sezon 25 yıl aradan sonra ilk kez tezgahlarımızda yer alan  ve kısa süreli olan Lüfer’e de talep fazla oldu.   Artık balık sezonunun kapanmasına sayılı günler kaldı. 15 Nisan tarihi itibariyle denizlerde balık avlanma sezonu kapanıyor. Yeni sezon ise 1 Eylül’de açılacak. Bu süre içerisinde balıkçılar olarak bizler halkımıza yine balık yedirmeyi sürdüreceğiz. Tezgahlarımız da  balık sezonu kapanmış olsa da ithal balık olacak. Balık sezonu kapanmadan halkımızın taze ve bol balık yemesini tavsiye ediyoruz.”dedi.

 

BALIK FİYATLARI ŞÖYLE

 

İthal somon kg. 65 TL, karadeniz levrek kg. 45 TL, karadeniz mezgit kg.15 TL, karadeniz minekop kg. 45. TL, karides kg. 25 TL, çupra tane 12 TL, hamsi kg. 15-20 TL, istavrit kg. 20 TL, çinekop kg. 40-45 TL, alabalık tane 7 TL, yerli somon kg. 25 TL, levrek tane TL, kalkan kg. 70-75 TL, iskorat kg. 40 TL, karagöz kg. 50 TL, kefal kg. 10 TL, mırlan kg. 40 TL,’den satılıyor.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10