Hedef olma Hedefsiz kalma

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen "Hedef Olma Hedefsiz Kalma" projesi kapsamında, madde kullanımı ve bağımlılığıyla ilgili doğru zannedilen yanlışlara dikkati çekmek

Çerkezköy 28.03.2018 19:32:00 0
Hedef olma Hedefsiz kalma

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırladığı "Narkotik Eğitim Tırı" ile il il dolaşılıp vatandaşlara uyuşturucu maddenin zararları anlatılarak "hayat" kurtarılıyor.Türkiye’de son yıllarda artan madde bağımlılığına karşı geliştirilen dünyanın ilk ve tek narkotik eğitim tırı dün Çerkezköy’e gelerek Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde konuşlandı. Tırda görevli narkotik uzmanı polisler uyuşturucuyla mücadele ve korunma yolları gibi konularda gençlere, ailelere ve vatandaşlara bilgiler verdi.

 

İNSAN VÜCUDUNDAKİ ETKİLERİ ANLATILIYOR

 

Narkotik Eğitim Tırı’nın içerisinde özel olarak oluşturulan 40 metrekarelik modern eğitim salonuna konulan 13 dokunmatik ekran ve 30’dan fazla uygulama ile uyuşturucu maddenin insan vücudundaki etkileri ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Narkotik Eğitim Tırı Sorumlusu ve Uzman Eğitmen Yücel Salatan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırladığı tırın 2015 yılında yola çıktığını söyledi. Salatan “ 2015 yılından bu yana yollardayız. Bu haftada Tekirdağ’a geldik. Doğru kaynaktan bilgiler vermek için bu işi yapıyoruz. Eğitim tırı bağımlılık mücadelesinde önemli bir rol alıyor. Tırı gezen kişilerden çok olumlu dönüşler alıyoruz. Bağımlılık yaşı her geçen gün düşüyor ve bu nedenle bağımlılık ile mücadele çalışmalarına önem veriyoruz” dedi.

 

DÜNYA’DA TEK

 

Narkotik eğitim tırı ile 4 milyon kişiye ulaşma hedefinde olduklarını kaydeden Salatan “ Narkotik eğitim tırımız ile 4 milyon kişiye ulaşma hedefimiz var. Tedavi olmayı isteyen birçok gencimizi, madde bağımlılığından kurtararak hayata ikinci kez tutunmalarını sağladık" dedi. Bağımlılık yaşının her geçen gün düştüğünü ifade eden Salatan, mücadele çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydetti. Salatan, eğitim tırının dünyada tek olma özelliğini taşıdığını ifade etti. Narkotik Eğitim Tırını gezerek bilgi alan gençler ve öğrenciler, uygulamayı güzel bulduklarını dile getirdiler.

 

KAYMAKAM’DA ZİYARET ETTİ

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da saat 14:00’da Narkotik Eğitim TIR’ını ziyaret ederek TIR'ında Narkotik Eğitim TIR Sorumlusu ve Uzman Eğitmen Yücel Salatan’dan bilgiler aldı. Abban’a ziyaretinde Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak da eşlik etti. Kaymakam Abban, Narkotik Eğitim Tırını gezerken, uyuşturucu ile mücadelenin önemine değindi. Ayrıca Abban” Gençlerin uyuşturucudan uzak durmaları için Narkotik Eğitim Tırı çok verimli olacak. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10