Demir'e görev tebliğ edildi

Geçtiğimiz günlerde partinin genel politikalarına aykırı davrandığı gerekçesiyle görevden alınan Murat Yürük'ün yerine Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığıâ€??

Çerkezköy 29.03.2018 21:53:00 0
Demir

Görevden alınan Murat Yürük’ün yerine Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevine 2011-2013 yılları arasında Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanlığı yapan, bir dönemde ilçe başkan yardımcısı olarak görev alan ve son olarak il başkan yardımcılığı görevini yürüten Cengiz Demir getirildi. Başkan Demir’e görev ise önceki akşam saat 20.00’de ilçe teşkilatında düzenlenen basın toplantısında İl Başkanı Turan Demircan tarafından tebliğ edildi.

 

“YAZICIOĞLU ONURSAL LİDERİMİZDİR”

 

Toplantıda ilk olarak konuşan Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan “ Büyük Birlik Partisi şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu tarafından 25 yıl önce Türk siyasi hareketine dahil edilmiş ve büyük ideallerle gelmiş olan bir partidir. Partimiz kurulduğu günden bu yana dürüst siyasetle ve özellikle lideriyle birlikte ülkenin her zaman menfaatlerinin olduğu her alanda her zaman en önde olmuştur. Muhsin Yazıcıoğlu yaşadı ve vefatıyla birlikte de partisi hala devam etmekte, her zaman onursal liderimizdir, partimizin tek tartışılmazıdır. En son 25 Mart Pazar günü şehadetinin 9’uncu yıldönümüydü. Türkiye’nin her tarafında mevlitler okutuldu, kabri başında anıldı. Bu anılmalarla birlikte bir iki tane çatlak ses çıktı. O partiyle ilgili isim vermeyeceğim. Ama o partinin yöneticilerinde birazcık milliyetçilik, ülkücülük, Alperenlik duyguları varsa onunla ilgili zaten gerekli olanı yaparlar. O zatın konuştuğu yanına bırakılmaz” diye konuştu.

 

“KENDİSİNE BAŞARILAR DİLİYORUZ”

 

Çerkezköy’de kısa bir süre önce ilçe başkanının görevden alındığını ifade eden Demircan “Onunla birlikte yıllarca partimizde ocak başkanlığı yapmış olan kardeşimiz Cengiz Demir, aynı zamanda Çerkezköy ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Halihazırda il başkan yardımcımız. Kendisine teşkilat ve yönetimini kurmak üzere yetki belgesi geldi. İnşallah çok kısa bir sürede yönetimini hazırlayacak ve kamuoyuna açıklayacaktır. Kendisine başarılar diliyoruz. Allah yolunu açık etsin. Kendisinden şüphemiz yok, aksine dava adamı olduğunu bu teşkilat içinde bulunduğu dönemlerde gördük. Maddi manevi her zaman yanımızda destekçimiz olmuştur. Allah yar ve yardımcısı olsun” dedi.

 

“SÖZLÜ YADA YAZILI ALINMIŞ BİR KARAR YOKTUR”

 

Son günlerde kamu oyunda merak edilen ittifaka değinen Demircan “Şuan itibariyle alınmış yazılı yada sözlü bir karar yoktur. Büyük Birlik Partisi istişarelerle yönetilen bir partidir. Hiçbir teşkilatı ile görüşmesi olmadı.  Çünkü daha henüz erken, ortada bir şey de yok. Bu olan tamamen genel başkanlar seviyesinde yürütülen bir olay. Son 45 gün içerisinde Genel Başkanımız Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 kez Beştepe’ye çağırıldı. Orada  görüşüldü. O konuyla ilgili bize ulaşan bir bilgi de yok, alınmış olan bir karar da yok. Genel Merkezimiz bize bilgi verdiği takdirde biz de gerekli olan açıklamalarımızı yapacağız” diye konuştu.

 

“BU DAVAYI GÜZEL YERLERE GÖTÜRECEĞİZ”

 

Büyük Birlik Partisinin büyük bir camia olduğunu kaydeden Yeni İlçe Başkanı Cengiz Demir “ Bizim içimizde ne bir çatlak ses, nede kırgınlık vardır ve olmayacaktır. Geçmiş dönemdeki İlçe Başkanlarımız görevlerini yapmışlardır. Genel merkezimizin ve İl Başkanımızın almış olduğu karar neticesinde Çerkezköy İlçe Başkanlığına atandım. Partimiz için hayırlısı olur. İnşallah bu davayı daha güzel yerlere götürürüz ve taşırız. Partimizin ve Genel merkezimizin söylemiş olduğu söylemlerinde arkasındayız. Genel merkezimizin çizdiği yolda bize yürümek düşer. Aksi takdirde söyleyecek birşeyimiz de yoktur, söyleyemeyiz. Karşı çıkan arkadaşlar olabilir ama bunlar içeride konuşulması gerekiyor. Olan oldu biz partimizin başındayız. Alperen Ocaklarıyla birlikte bu davayı gerektiği yere götürmeye çalışacağız” açıklamasında bulundu.

 

SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ

 

Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Macit “Bu davanın savunucusu olan maddi ve manevi her türlü desteği partimize veren değerli büyüğümüz Cengiz Demir abimizin görevi hayırlı olsun. Bayrağı daha öteye götürebileceğine inandığımız bir abimizdir. İlçe Başkanı olarak atanmıştır. Allah muvakkat eylesin. Çerkezköy Alperen Ocakları olarak daha önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de partimizin yanındayız ve dimdik duruyoruz. Üstümüze düşen görevini sonuna kadar yapmaya hazırız” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10