Kadınlar kendi değerinin farkına varmak zorunda

Süleymanpaşa Belediyesi ve Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği tarafından Mahramlı Mahallesi'nde Kadın Buluşması düzenlendi.

Süleymanpaşa 30.03.2018 20:18:00 0
Kadınlar kendi değerinin farkına varmak zorunda

Kadınların hakların ellerinden alınmak istendiğinin belirten Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral; “Bizim anayasada yazılı olan haklarımız ne yazık ki son yıllarda gasp edilmekte. Bilmeliyiz ki aydınlık geleceği, yarınları sağlayacak olan bizleriz. Bir aydınlanma başlayacaksa bunu hep birlikte bizim şanslı olduğumuzu söylediğim Trakya’dan başlatacağız’’ dedi.

Süleymanpaşa Belediyesi ve Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği tarafından Mahramlı Mahallesi’nde Kadın Buluşması düzenlendi.

 

KADINLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

 

Mahramlı Mahallesi’ndeki kahvede yapılan toplantıya; Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın eşi Belgin Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi Filiz Çelik, Mahramlı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çetin, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Mahramlı Mahallesi kadınları katıldı.

 

AÇILIŞ KONUŞMALARI YAPILDI

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantıda Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hilal Kızılözen, Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral tarafından açılış konuşmaları yapıldı.

 

BİZİM ANAYASADA YAZILI OLAN HAKLARIMIZ NE YAZIK Kİ SON YILLARDA GASP EDİLMEKTE

 

Yaptığı konuşmada kadınların hakların ellerinden alınmak istendiğinin belirten Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral; “Bizim anayasada yazılı olan haklarımız ne yazık ki son yıllarda gasp edilmekte. Eğitim hakkımız, sağlığa ulaşma hakkımız, hatta yaşam hakkımız. Bulunduğumuz bölgede belki de bunu çok fazla hissetmiyoruz ama başka şehirlerde kadınların gördüğü şiddeti gazetelerden takip ediyoruz. O halde var olan yazılı olan haklarımıza sahip çıkmak zorundayız’’ dedi.

 

BİR AYDINLANMA BAŞLAYACAKSA TRAKYA’DAN BAŞLATACAĞIZ

 

Kadınların Kendi değerinin farkına varmak zorunda olduklarını ifade eden Güral; ‘’Çünkü kadın olarak biz gerçekten güçlüyüz. Yapamayacağız hiçbir şey yok. Bunun bilinciyle özellikle erkek çocuklarımızı bu şekilde eğitmeliyiz. Bilmeliyiz ki aydınlık geleceği, yarınları sağlayacak olan bizleriz. Bir aydınlanma başlayacaksa bunu hep birlikte bizim şanslı olduğumuzu söylediğim Trakya’dan başlatacağız.” diye konuştu.

 

SUNUM YAPILDI

 

Açılış konuşmalarının ardından Av. Gülşen Tufan tüketici hakları ve Doç. Dr. Gamze Varol ise kadın sağlığı konusu hakkında detaylı bilgiler verdi. Etkinliğe katılan tüm kadınlara çiçek verilmesi ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan pilav ayran ikramı ile etkinlik sona erdi.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10