Çerkezköy birinciliği elden bırakmıyor

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından her bir bireyin kullanımına ücretsiz olarak sunulan ve çevrimiçi bir sosyal eğitim platformu olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Tekirdağ il genelin

Çerkezköy 30.03.2018 20:20:00 0
Çerkezköy birinciliği elden bırakmıyor

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından her bir bireyin kullanımına ücretsiz olarak sunulan ve çevrimiçi bir sosyal eğitim platformu olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çoğu okullarda uygulanıyor. Çerkezköy’de de 'Çerkezköy Eba Kullanıyor’ projesi ile ilçe genelindeki tüm okullarda uygulanırken, Tekirdağ il genelinde aralık- mart ayları arasında proje birinciliği elden bırakmıyor.

 

ÖĞRETMENLER VE ÖĞRENCİLER TARAFINDAN RAĞBET GÖRÜYOR

 

Uygulama olarak örnek alınan bir proje olan ‘Çerkezköy Eba Kullanılıyor’ projesi öğretmenler ve öğrenciler tarafından rağbet görüyor.

 

ÇORLU 2’NCİ SIRADA

 

Tekirdağ il genelinde eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı uygulaması, en fazla Çerkezköy’de kullanılırken ikinci sırada Çorlu yer alıyor. Ergene 3’üncü sırada yer alırken Hayrabolu 4’üncü, kapaklı 5’inci, Malkara 6’ncı, Muratlı 7’nci, Saray 8’inci, Süleymanpaşa 9’uncu son olarak Şarköy 10’uncu sırada yer alıyor.

 

EĞİTİM BİLİŞİM AĞI NEDİR?

 

Nedir bu Eğitim Bilişim Ağı? Eğitim, hayatının ayrılmaz bir parçası olan Eğitim Bilişim Ağı okulda, evde, kısacası zamandan ve mekândan bağımsız olarak ihtiyaç duyulan her yerde ve her zaman kullanabilir. Bu da eğitimin dört duvar dışında da gerçekleştirilmesini sağlıyor. Bu platformun amacı; bilgi teknolojileri aracılığıyla etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamak. Sosyal bir platform olan EBA çatısı altında buluşan öğrenmeye ve paylaşmaya hevesli tüm bireyler Türkiye’nin dört bir köşesindeki akranlarıyla işbirliği yaparak ekip çalışması içinde bulunma fırsatını yakalıyor. EBA’da bulunan e-içerikler farklı öğrenme stillerine (sözel, görsel, sayısal, sosyal, bireysel, işitsel öğrenme) sahip öğrencileri de kapsıyor. Böylece öğretmen merkezli eğitimden öğrenci merkezli eğitime geçilmesi daha da kolaylaşıyor. Bu da ezberci zihniyetten uzak, nitelikli kaynakları süzüp araştıran, yorumlayan ve bilgiden bilgi üretebilen bireylerin yetiştiği bir ülkenin temellerinin atılmasına yardımcı oluyor. EBA’nın sosyal ağ yapısı öğretmenleri de ortak bir paydada buluşturarak eğitime el birliğiyle yön vermelerini sağlıyor. Ayrıca öğretmenlerimiz, mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla düzenlenen eğitimler sayesinde yeni bakış açıları kazanıyor.


0282 726 91 91
0282 747 65 10