Çatak projesi tanıtıldı

Tarım İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen,  toprak ve su kalitesinin korunması, erozyonun önlenmesi, doğal kaynakların sürdürebilirliği, tarımın olumsuz etkilerinin azaltılması amaç

Tekirdağ 1.04.2018 22:03:00 0
Çatak projesi tanıtıldı

“YÜZDE BİR’İN ALTINA DÜŞTÜ” 

 

Toplantıya Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tarım İl Müdürü Zekeriye Sarıkaya, Muratlı Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Yeşilsırt Mahalle Muhtarı Hürriyet Borucu ve köy halkı katıldı. Toplantıda konuşan Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca“ Bu mahallede çok güzel bir proje uyguladık. Buradaki ilgi ve alaka bizi mutlu etti. İlimizde 4 milyon 200 dekara yakın bir tarım arazimiz var. Bu araziden bir yıl buğday, bir yıl da ayçiçeği alıyoruz.  Yıllardır bu şekilde süren tarım anlayışı dolayısıyla arazilerimizdeki kriterlerde bir takım düşmeler meydana geldi. Bu kriterlerden en önemlisi organik madde. Bu madde normalde yüzde 3 olması gerekirken Tekirdağ'ın da dahil olduğu Trakya topraklarında yüzde 1'in altına düştü. Bu oran çok çeşitli sıkıntılara neden oldu. Bizler de il müdürlüğü olarak bu konuda nasıl önlemler alırız, çiftçimizi nasıl bilinçlendiririz diye düşündük. Organik madde demek toprağın gücü kuvveti demektir. Biz de bu amaçla bakanlığımızın uygulamada olan `Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması' projesi için harekete geçerek uygulamaya koyduk. Bu projede esas amaç toprak ve su kalitesinin korunması ve erozyonun korunmasıdır" dedi.

 

“HAYIRLI OLSUN”

 

Çevre amaçla tarım arazilerinin korunması projesinden dolayı mutlu olduğunu kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Bizler yerel yönetimler olarak tarımsal hizmetler konusunda ciddi yatırımlar yaptık.  Gün geçtikçe daha fazla yatırımı hayata geçirmeye devam edeceğiz. Projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, Yeşilsırt sakinlerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

“GELECEK TOPRAKTA, GELECEK TARIMDA”

 

Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan “ Mahallesakinlerinin böylesi bilimsel bir çalışmaya katkı sunmaları bizi çok mutlu etti ve onurlandırdı. Bizler yaptığımız işleri bilim ve proje ile bütünleştirirsek hem alacağımız verim yüksek olur hem de gelirimiz artar. Bu çalışma diğer mahallelerimize de örnek olacaktır. Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması projesi, Trakya'nın kanayan yarası olan toprağın giderek güçsüzleşmesini önleyecek güzel bir çalışma. Gelecek toprakta, gelecek tarımda” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10