''Termik santralin önüne geçmeliyiz''

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, düzenlenen Halk Günü toplantısında vatandaşlarının sorunlarını dinledi.

Kapaklı 1.04.2018 22:08:00 0

Cuma günü saat 15.00’de meclis salonunda gerçekleştirilen toplantı öncesi konuşan Kapaklı Belediyesi Avukatı Gülden Ağırman ‘Belediye Şehit Ailesine İcra Takibi Başlattı’ haberlerine de açıklık getirdi. Ağırman “2014 yılında dosya karara çıkmış ve biz 2018 yılında kesinleştirmesini yaptık. Dosyanın bu şekilde kapatılacağını takibe koyduk. Şehidin ailesi mahkeme hükmünde ceza almış ve bir kısım vekalet ücreti, yargılama masrafları gibi ücretler aileye yansıtılmış. Ben bu kararı alırken tamamen mahkemenin kararına dayanarak yaptım. Orada hakim bana hükmünde ‘bunları al’ demek istiyor. Konuyla ilgili icra takibi başlatıp alacakları tahsil etmek istedim. Hukuka aykırı herhangi bir şey yok. Kamuoyunda ciddi bir algı yönetimi oluşturuldu. Fakat basına yansıyan haberlerde tamamen hukuka aykırı yapılmış işlemler gibi bir algı yaratıldı. Bununla ilgili olarak halkın gözünde hem belediyemizin, başkanımızın ve benim nezdimde kötü bir imaj çizilmesine neden oldu. Bu açıdan vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Kasten yapılmış herhangi bir şey yok. Şahsın kim olduğunu bilmeden yapıyoruz işlemlerimizi. Hukuki zorunluluğumuzu yerine getirmek istedik” dedi.

 

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın “Şehit ve Gazi yakını olduğunda sen bu alacağı tahsil etmek zorunda mısın? Değil misin?” sözü üzerine Ağırman “Kanunen bunu tahsil edemeyeceksin diye bir hüküm yok. Şehit ailesine icra takibi yapılamaz diye yasal bir düzenleme yok. Biz de hukuka aykırı herhangi bir şey yapmadık. Şehit ailesi olduğunu bile bile bir işlem gerçekleştirmedik. Ben kendi maaşımla ödedim bu ücreti. Benim eşimde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne çalışıyor. Belediyemizi, Başkanımızı zor durumda bırakmamak amacıyla kendi cebimden ödedim parayı. Şu an dosyayı kapattık. Herhangi bir alacak söz konusu değil. Bununla ilgili halkı kin ve düşmanlığa tahsil ettikleri nedeniyle haberi yapan arkadaşlara suç duyurusunda bulunduk. Konuyla ilgili de halkımızdan özür diliyoruz” şeklinde konuştu

 

“BUGÜN NE YAPTIYSAK YARIN DA ONU YAPACAĞIZ”

 

Konuyla ilgili konuşan Başkan Mandalı “2010 yılında Karaağaç’ta kaçak bir inşaat başlatılmış. O günkü belediye başkanımız İmar Mevzuatı’na göre yasal cezai işlem uygulamış ve 2012 yılında da mahkeme süreci başlamış. 2014 yılında da ‘Burada bir suç vardır. Fakat hükmün açıklamasını ileriye bırakıyorum’ diyor. Verilen kararla ilgili ‘ister şehit ailesi olsun, ister gazi sen bunu almak zorundasın diyor’ Bununla ilgili avukat hanım hukuki işlem başlatıyor. 2 bin 450 liralık alacak için yasal takip süreci başlatılıyor. ‘Bu işten nemalanmak isteyen siyasiler olabilir’ diyor. Ve ben bu masrafları maaşımdan kesilmesini istiyorum deyip, dosyayı kapatıyor. Yani bu rakamsal müeddenin tamamıyla gazinin abisinin yatırması gerekiyor.  Vatandaşlarımızın dini ve vicdani duyguları ile ilgili siyasiler nemalanmaya çalışıyorlar ve işi bu raddeye gerekiyorlar. Bizi koruyabilecek, sığınabileceğimiz tek bir liman var. O da Türkiye Cumhuriyeti. O yüzden bu konularla ilgili başka türlü addettirmeye kimsenin gücü yetmez. Biz Kapaklı Belediyesi olarak bugün ne yaptıysak yarın da onu yapacağız” dedi.

 

“4’ÜNCÜ YILIMIZI DOLDURDUK”

 

İlçe merkezinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Mandalı “ Kapaklı’nın ilçe olmasıyla birlikte sınırlarımızda gelişmiş oldu. Büyükşehir Belediyesi de ‘Beraber yöneteceğiz’ dedi. Birlikte yönetimle 4. Yılımızı doldurduk. Biz yerel ve genel anlamda hizmetlerimizi istiyoruz. Bunu nasıl yapacağız. Takım oyunu oynayacağız. Eskiden bizde 10 iş yükü de bize bağlıydı. Şimdi 7 tanesi Büyükşehir’e bağlı, 3 tanesi de bize bağlı oldu. Bunların başlarında kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu, asfalt yollar ve ortak yapılacak projeler var” diye konuştu.

 

“ÇİÇEĞİ BURNUNDA İLÇEYİZ”

 

Mandalı “ Çiçeği burnunda bir ilçeyiz  ve projeler üretmeye devam ediyoruz. Şu an itibari ile Pınarça’ya çok amaçlı salonumuz yapılıyor. 11. 12. ayda tamamlanacak ve daha geniş insan topluluğunu orada misafir edeceğiz. Tiyatro salonlarımız, sinema salonlarımız, kurslarımız olacak. Bunları Kapaklı yeni bir ilçe olduğu için diğer ilçelerle kıyaslayamıyoruz. Bazı ilçeler Cumhuriyet yıllarından beri ilçe biz daha 2014 yılında ilçe olduk. Halk eğitim merkezinin etkinliklerini sergileyecek bir salonumuz bile yok. Biz daha çiçeği burnunda bir ilçeyiz” açıklamasında bulundu.

 

DUYARLI OLUN

 

Pınarça’da yapılması planlanan termik santral konusuna da değinen Mandalı” En önemli sorunumuz Pınarça’da yapılacak termik santraldir. Biz de bu konuda sizi bilinçlendirmek adına termik santral bulunan bölgelere gittik. Yerinde gördük, inceledik ve siz halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Biz enerjiye karşı değiliz. Termik santrale karşıyız. Kapaklı’da termik santral yapmayın diyoruz. Eğer bir yere termik santral yapacaksanız, insanların yaşam alanlarının bulunduğu yerlere yapmayın. Termik santralin önüne geçilmesi için vatandaşlar ve siyasi partilerin el ele vermesi gerekiyor.  Yapılacak olan termik santralin bir ayağı Çerkezköy’de bir ayağı Kapaklı’da. Bunu yapmak yerine bizim önerimiz oraya güneş paneli ve rüzgar gülü yapılması oldu. Pek çok ülke termik santralden vazgeçiyor. Dünya 2030 yılına kadar termik santralleri tamamen kapatacak. Çünkü insan sağlığını tehdit ediyor. Geçtiğimiz günlerde haberlerde denk geldiyseniz, Suudi Arabistan Japonya ile anlaşma yaparak, 200 milyon dolara Güneş Enerji Santrali Paneli kurduruyor. Geleceğe yönelik yatırım yapıyor. Biz de ona yönelik yatırım gerçekleştirmeliyiz. Biz burada herhangi bir siyasi partinin görüşünü belirtmiyoruz. Kapaklımız ve halkımız için çalışıyoruz. İrfan Mandalı ne kadar uğraşırsa uğraşsın termik santral sorununu tek başına çözemez. Bunun için vatandaş ve siyasi partilerde bir araya gelmeli. Bununla ilgili olarak Samsun’da insanlar başarılı olmuşlar. Vatandaş ve siyasi partiler el ele vererek, olası bir termik santral kurulmasının önüne geçilmiş. Ben vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını istiyorum” dedi.

 

“FİYATLARI DÜŞECEK”

 

Kapaklı’da 12 milyonun üzerinde bir asfalt çalışmasının yapılacağını kaydeden Mandalı “ İlçede asfalt çalışmalarına hız vereceğiz. Bazı siyasiler ‘2019 seçimleri geliyor. O yüzden mi yapıyorsunuz’ diyebilir. Kesinlikle o yönde değil. Biz Kapaklımız için çalışıyoruz. Havalar ısındığı zamandan itibaren biz asfalt çalışmalarına başlayacağız. Bozulan yollara yeniden asfaltlayacağız. Büyükşehirle de görüştük, onlar da 15 milyonluk bir yatırım yapacaklar. Atatürk Mahallesi Çekenler Caddesi’nde olanlar bilir. Yolları çok bozuldu. Orayı da yenileyeceğiz. Yapılacak imar planı ile köyden mahalleye dönen bölgelerde de düzenleme ve değişiklik çalışmaları yapacağız. Bazı siyasi partiler Pınarçalı vatandaşlarımıza bir şeyler anlatmış. Pınarçalı vatandaşlarımız da onlara kanıp, orada tarladan hisseli tapu almışlar. Bunlara da düzenleme gerçekleştireceğiz. Yanıkağıl’da da uygulama planları içerisine aldık. Orada da yenileme gerçekleştireceğiz. Bahçeağıl’da kilit taşı çalışması yapacağız. Karaağaç’ta vatandaşlarımız 3, 4 katlı bina yapmak istiyor. Kişiye dayalı bir çalışma gerçekleştirmeyeceğiz. Genel bir karar alacağız. Karaağaç’ta genel bir tadilata doğru gidiyoruz. Özellikle inşaat sektöründe çalışan arkadaşlarımıza sesleniyorum. Burada termik santralin T’si yapılmaya başlanırsa, burada çok ciddi bir göç verecek. 150, 200 bin liraya satılan dairelerin fiyatı 60, 70 bin liraya düşecek” diye konuştu.

 

KAPAKLISPOR’U TEBRİK ETTİ
 

Sezon bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Kapaklıspor’u da ayrıca tebrik eden Mandalı, ‘’Bir diğer önemli bir konu da Kapaklıspor. Tarihinde ilk defa, Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nde sezonun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti ve inşallah 1947 Çorluspor ile Playoff oynayacak. İnşallah önümüzdeki haftalarda oynayacağı karşılaşma sonrası BAL Ligi’ne yükselir diye temenni ediyorum ve bu başarılarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

 

‘’İÇ VE DIŞ TEHDİTLERE KARŞI BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ’’

 

Kapaklı’da Türkiye’nin her yerinden vatandaşın bulunduğunu belirten Başkan Mandalı“ Burada 81 vilayetten gelen vatandaşlarımız var ve hepsinin sağduyulu bir şekilde birbirine sahip çıkmasını istiyoruz. İç ve dış tehditlerine karşı birlikte hareket etmeliyiz. Vatandaşlarımızın bize yardımcı olması gerekiyor. Biz herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da ulaşamadığımız yerlerde bize yardımcı olmasını talep ediyoruz. Hemşericilik duygularından ziyade bir ve birlikte yürümeliyiz” diye konuştu.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10