Yılmaz, seçimler için yargıya gidiyor

Pazar günü gerçekleştirilen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri seçimini 10-2 kaybeden mavi liste seçim sonuçlarına 7 grup sandığında itirazda bulundu.

Çerkezköy 2.04.2018 22:01:00 0
Yılmaz, seçimler için yargıya gidiyor

Avukat yoluyla İlçe Seçim Kurulu’na 7 gruptaki seçimlerin iptal olması için itirazda bulunduklarını kaydeden mavi liste adayı Rahmi Yılmaz “Sınırlı yetkili olan kişilere ticaret sicilinden yetki alamadıkları halde imza sirküleriyle birlikte oy kullandırdılar” dedi.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan mavi liste adayı Rahmi Yılmaz “ Seçimlere avukatımız ile itirazda bulunduk. Sınırlı yetkili kişiler ticaret sicilinden oy kullanmak için yetki belgesi alamadılar. Bunlarda bu kişileri bildikleri halde imza sirküleri ile sandıklarda oy kullandırdılar. Bunun neticesinde 3’üncü sandıkta 6, 4’üncü sandıkta 4, 7’inci sandıkta 6,8’inci sandıkta 1, 10’uncu sandıkta 4, 12’inci sandıkta 8 üye seçimde mavi listeye oy vermiş olsalardı bizim 22 meclis üyesi çıkartıyorduk” dedi.

 

“ADALETLİ OLMADILAR”

 

Yılmaz “ İlçe Seçim Kurulu ile anlaşmamızda polis kapıyı girişten kesip, sadece oy kullananları içeriye alacaktı. Ama baskılardan dolayı o kapıyı açtılar ve koridorlara 100-150 kişi koydular. İnsanları karga tulumba alarak hür iradeleri ile oy kullandırmadılar. Kısacası sınırlı yetkili olan kişilere ticaret sicilinden yetki alamadıkları halde imza sirküleriyle birlikte oy kullandılar. Onlar bu işi tezgahlayarak aldılar. 29 oyu biz alsak seçimi alıyorduk. Bu seçimi haksızlıkla kazandılar, adaletli olmadılar” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10