Kapaklı'nın faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi

Kapaklı Belediye Meclisinin Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Çerkezköy 4.04.2018 00:01:00 0
Kapaklı

Dün saat 14.00’de gerçekleştirilen toplantının konuğu ise Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak oldu. Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Albayrak “ Bize verilen sürenin bitmesine daha 362 gün var. Bu 362 gün içerisinde de seçim süreci başlamadığı için gelecek döneme yönelik konuşma yapmamamızın hiçbir anlamı yok. Her günümüzü dolu dolu hizmetle geçirerek Sayın İrfan Mandalı ile beraber hem Kapaklı'ya hem de Tekirdağ'a hizmet etmenin mutluluğu içerisinde olacağız. Her gün artan bir çalışma temposu içerisinde olacağız. `İki günü bir olan, bizden değildir" diye bir söz vardır. Bizim ana felsefemiz de işte budur. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Tabi Kapaklı için verdiğimiz bir söz var. `2018 Kapaklı yılı olacak' demiştik. Bu sözümüzün her zaman arkasında olacağız" diye konuştu.

 

 

“TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR”

 

Ülke gündemi ile alakalı konuşan Albayrak “ Ülkemizin birbirine bağlanması gereken, birlik olmamız gereken çok önemli günlerden geçiyoruz. Süreç bize Türk'ün Türk'ten başka dostu olmadığını bir kez daha gösterdi. Bu demektir ki artık Türk'ün yerleştiği, Lozan'da da tapusunu aldığı sınırları bu. Bizim bundan sonra gidecek hiçbir yerimiz yok. Sınırlarımızı korumak ve Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, `Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" sözünü referans almak, hepimizin görevidir. Birbirimize sıkı sıkıya bağlı olmamız gerekiyor. Özellikle dışarıya karşı" dedi.

 

 

“SİYASET MALZEMESİ YAPMAYALIM”

 

Albayrak “ Şehitler bizim en büyük gurur kaynağımızdır. Ortak paydamız budur. Ülkenin bölünmez bütünlüğü, bayrağımız, dinimiz, milliyetçiliğimiz Ebedi Önder Mustafa Kemal Atatürk'e olan bağlılığımız ve sevgimiz, bunlar bizim ortak paydalarımızdır. Bu ortak paydaları çoğaltabiliriz. İstediğimiz kadar siyasi olarak ayrıldığımız konular olsun ama bu ortak paydalarda bir olursak, kenetlenirsek kimse bizimle başa çıkamaz. Geçmişte bunun örneklerini çok gösterdik. Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Savaşı, Malazgirt Zaferi, İstanbul'un Fethi, Kıbrıs Barış Harekâtı bunların güzel örneklerindendir. Şimdi de Afrin buna güzel bir örnek oldu. Hepimiz Afrin konusunda kenetlendik. Bu savaşlarda verdiğimiz şehitler de göğsümüzde kalbimizde taşıdığımız şehitlerimiz, hepimizin gurur kaynağıdır. İlla ki politikamızı, siyasetimizi yapacağız. Ama siyaseti şehitler üzerinden yapmak, hiçbirimize yakışmıyor arkadaşlar. Büyükşehir Belediye Meclisi, Tekirdağ'ın yerel parlamentosudur. Kapaklı Belediye Meclisi de Kapaklı'nın yerel parlamentosudur. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 60 Belediye Meclis Üyemizle aile gibi olduk. Her birimizin siyasi partisi farklı ancak biz meclis üyelerimizle aile olduk. Aldığımız kararların yüzde 95,2'sini oybirliği ile alıyoruz. Kapaklı da böyledir. Ama bütün bunları yaparken, hiç taviz vermediğimiz bir konu var oda şehitlerimizdir. Her meclis toplantımız öncesinde şehitlerimizi saygı ile anıyoruz. Belediye meclis üyelerimizin, yöneticilerimizin, ilçe belediyelerimizin, başkanlarımızın, belediyede çalışan arkadaşlarımızın şehitlerin karşısında olacağını aklımdan bile geçirmem. Şehitlerimizi siyaset malzemesi yapmayacağız. Elbette ki yeri ve zamanı geldiğinde hepimiz siyaset yapacağız. Ama asla ve asla ortak paydalarımızı siyaset malzemesi yapmayacağız. Milliyetçilik bir siyasi partinin tekelinde değil. İslam dini de bir siyasi partinin tekelinde değil. Hepimizin hassas noktası olan, kucakladığımız değerlerdir bunlar. Eğer ki şehitlerimizi siyaset malzemesi yaparsak, şehitlerimizin kemiklerini sızlatırız. Hepimiz inançlı insanlarız. Benim Kapaklı Belediye Başkanım, Kapaklı Belediyesi çalışanları, asla ve asla şehide, şehit ailesinin aleyhinde bir şey yapmazlar. Şehitleri kalbinin en derin yerinde taşırlar. Ülkemizin 81 milyon vatandaşının olduğu gibi. Kısa süre önce ilçe belediye başkanlarımız ile birlikte Afrin'e gittik. Oradan bir siyasi malzeme çıkarmak için gitmedik oraya. Orada askerimizin gururunu gördük. Orada hem sivil halk, hem bürokratlar, hem de halk kucaklaşmış durumda. Emin olun Amerika bile orada bize müdahale etmeye kalksa karşımızda duramaz. Biz büyük bir ülkeyiz. Türkiye büyük bir ülke. Ben bu duygu ve düşüncelerle, tarihten günümüze tüm şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum. Hepinize saygılar sevgiler sunuyorum" dedi.

 

 

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

Kadir Albayrak konuşmasının ardından toplantıdan ayrılırken mecliste gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin üçüncü maddesinde encümen üyesi seçimi gerçekleştirilirken, kapalı oy sistemi ile yapılan seçimlerde 19 oy alan Erol Özkan, Nalan Çolak ve 18 oy alan İlhan Çetinkaya encümen üyesi seçildiler. Mecliste İmar Komisyonuna Muzaffer Yıldıran, Halil İbrahim Erkan, Kemal Kenar, Metin Kanat, Nezahat Erdoğan, Plan ve Bütçe komisyonuna Harun Cihan, İbrahim Aktürk, Turan Çeken, Ersin Yavuz, Ender Dubaz, Tarife komisyonuna ise Yılmaz Saç, Bakser Öztürk, Mustafa Serat, Metin Kanat ve Nezahat Erdoğan oy birliği ile seçildiler.

 

 

FAALİYET RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

 

Gündemin yedinci maddesinde ise 2017 yılı faaliyet raporu görüşüldüToplantıya Meclis Başkanvekili Ersin Yavuz başkanlık etti. Faaliyet raporu ile ilgili bilgi verilmemesi üzerine konuşan AK Partili Meclis Üyesi Akın Yılmaz “ Gerek faaliyet raporu gerekse denetleme kurulu raporları her zamanki gibi tarafımıza geç ulaştırılmıştır. Bu konularda her zaman yaşadığımız sıkıntıyı yaşamaya da devam ediyoruz. Özellikle şunu ifade edeyim ki 2017 yılının başında da ifade ettiğim gibi bu tahmini bütçeyle Kapaklı’ya yeterince hizmet edemezsiniz dediğimde bugüne baktığımız faaliyet raporunda da bu açıkça ortadadır. 2017 yılı faaliyetleri ve harcamaları denetleme üyelerimiz tarafından incelendi ve yapılan faaliyetler görüşüldü. 2017 yılı bütçesinin 66 milyon 77 bin TL tahmin edildiğinde gerçekleşme oranının yüzde 103 olduğu gider bütçesinin 56 milyon olurken, gerçekleşme oranı ise yüzde 82 olmuştur. Bu gelirlerin harcamalarına bakıldığında 13 milyon personele ve SSK giderinin olduğu görülmüş olup, bütçenin 43 milyonu hizmet alımları, menkul mallar, bakım ve onarıma gittiği görülmüştür. Kapaklı’ya bakıldığında sadece bu yıl için 43 milyonluk yatırımın nereye gittiği bir soru işaretidir. Kapaklımıza bakıldığında yollarımız bozuk, altyapı sorunumuz hat safhada, sularımız içilmez halde, bölgenin en pahalı suyunu kullanıyoruz. Halkımızın ailesiyle gideceği, vakit geçireceği sosyal metanlar olmadığı gibi, gurun duyduğunuz kazak gölü mesire alanı madde bağımlılarının, tinercilerin yeri haline gelmiş, güvenlik sorunu çözülmeyip işletilmez durumdadır” dedi.

 

 

“SİZE AİTTİR”

 

Yılmaz “ Dere ıslah çalışmaları, çöp sorunları gerek mahallelerde gerekse köylerde halen çözülememiş, halkımızı bunaltan bu sorunlarla ilgili çözüm üretilmemiş, Kapaklı’nın her yerinde konteynır sıkıntısı devam etmektedir. Gerek ilçe merkezinde yaşanan trafik sorunu, gerekse köylerden ilçemize gelecek olan insanların ulaşım sıkıntıları halen çözülmemiştir. Kapaklı halkımız yazın taşa toprağa, kışın çamura bozuk yollara, sele, su baskınlarına maruz bırakılarak gerekli çalışmalar yapılmamış, evini su basan mağdur olan vatandaşların da mağduriyeti giderilmemiştir. 4 yıl boyunca belediye meclisimiz 80’in üzerinde oturum yapmış, bugüne kadar Kapaklı’nın sorunlarıyla ilgili çözüm önerileri için 60’ın üzerinde önerge vermemize rağmen önergelerimiz dikkate alınmamış, hizmet noktasında bir çaba gösterilmemiştir. Parsel bazında yaptığınız değişikliklerde, imar tadilatlarında ve Kapaklı’nın geleceğine daha değerli olacağına inandığımız Kapaklı Belediyesinin arza ve gayrimenkul satışlarında bizim karşı çıkmamıza rağmen plan notu değişikliklerini yaptığımız konularda çoğunluğa güvenerek bizim fikirlerimizi dikkate almadınız. Bundan dolayı meclis ve komisyonlarda çoğunluğunuz sayesinde aldığınız ve bundan sonra alacağınız kararlar ve yaptıklarınız size aittir” dedi.

 

 

“İŞLERİ ALANDA YAPANDA AYNI KİŞİLER”

 

Yılmaz “ 2011 yılında yapılan imarla ilgili ihalenin 4.maddesinde açıkça yazıldığı halde plan revizyonu bütçe dair plancınızı yapmış olduğu plandaki eksiklikler plan tadilatları o plancı tarafından yapılır ibaresi olmasına rağmen bütçemiz yetersiz olduğu halde bugüne kadar yaptırdığınız plan değişikliklerini aynı plancıya 22/d yoluyla doğrudan teminle vererek bu millete hizmet olarak gidecek olan paraları başkalarına ödeyerek yanlı bir uygulamaya imza attınız. 2017 yılında yapılan ihale sayısı 8 adet olup yapılan işlerin çoğu tüm birimlerde 22/d doğrudan temin yoluyla yapılmış olup, ne yazık ki işleri alan ve yapan kişilerde aynı kişilerdir” dedi.

 

 

“KOCAMAN BİR HİÇ VARDIR”

 

Kapaklı Belediyesinin Büyükşehir’de pasif bir yönetim sergilediğini kaydeden Yılmaz “11 ilçe içerisinde en çok vergiyi veren, en çok nüfus alan ilçelerden birisi olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden gerekli istenilen yatırımları alamadınız. Bu da bu yönetimin eksikliğidir.Kapaklı’nın geneline bakıldığında son yılın bütçesiyle birlikte 270 milyonluk bir bütçenin 80 milyonu personel ve SSK giderlerine gittiğini düşündüğümüzde geriye kalan 170 milyonluk bütçesiyle 4 yılda Kapaklı’ya yapılan kocaman bir hiç vardır. Kapaklı’da halkımızın yüzünü güldürecek çalışmalar olmamış, bu anlayış ve bu yapıyla da olması mümkün değildir” dedi.

 

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Faaliyet raporu AK Partili meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edilirken, daha sonra ise denetim komisyonu raporu okundu.  Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Kazım Karabekir Mahallesi 471 ada 17 nolu parselde bulunan 29,19 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması oy birliği ile kabul edilirken,  Atatürk Mahallesi 2095 ada 2 nolu parseldeki 2.439,85 metrekare hissenin okul yapılmak üzere Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 25 yıl süre ile bedelsiz tahsisi ve İsmetpaşa Mahallesi 369 ada 6 nolu parseldeki 702,47 metrekare hissenin okul yapılmak üzere Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 25 yıl süre ile bedelsiz tahsisi konuları da Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu’na gönderildi.

 

 

İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

 

Pınarça Mahallesi 885 parsel ve 1422 parselin 2886 Sayılı kanunun 35/c maddesi gereği açık teklif usulü ile 10 yıllığına tarım arazisi olarak kullanılmak üzere kiralanması konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, Atatürk Mahallesi 231 ada 2 nolu parselde bulunan 11 metrekarelik belediye hissesinin satılması da meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin Ankara ili Çankaya İlçesi Meşrutiyet Mahallesi 1087 ada 26 nolu parselde bulunan apartmanın 8 nolu bağımsız bölümünün Kapaklı Belediyesi’ne bedelsiz devredilmesine ilişkin almış olduğu 14.02.2018 tarih 163 sayılı karar Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilirken, boş kadro değişikliğine ilişkin yazı da oybirliği ile karara bağlandı. Araç ve İş Makinesi kiralama konulu yazısının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda Kentsel Dönüşüm Projesi Hazırlanması konulu yazı da İmar Komisyonuna havale edildi.

 

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ

 

Gündemin bir diğer maddesi olan 2017-2018 sezonunda şampiyon olan Kapaklıspor A takımının, U-14 ve U16 takımlarının ödüllendirilmesi Plan ve Bütçe komisyonuna gönderilirken, İnönü Mahallesi’nde 956,99 metrekarelik belediye hissesinin cami ve külliye yapılması için 25 yıllığına tahsis edilmesi ve protokol imzalamak üzere belediye başkanına yetki verilmesi konusu da Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu’na havale edildi. İnönü Mahallesi 902 ada 15 nolu parselde bulunan 10,96 metrekarelik belediye hissesinin satışı oybirliği ile kabul edildiği meclis toplantısında  2018 evsel katı atık tarifesinin revize edilmesi konusu da oy birliği ile Tarife Komisyonu’na havale edildi. Komisyonlara havale edilen gündem maddeleri için Kapaklı meclisi Cuma günü saat 16.00’da ikinci oturumda tekrar toplanacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10