Öğrenciler sordu, Akay cevapladı

Düzenli olarak okul dergisi çıkaran Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencileri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret ederek röportaj yaptı.

Çerkezköy 4.04.2018 20:44:00 0
Öğrenciler sordu, Akay cevapladı

Çerkezköy’ün tarihi hakkında bilgi veren Akay; ‘’ Çerkezköy’ün 1911 yılında belediye olduğunu belirterek “Kentimiz, Cumhuriyetimizin ilanından tam 1 yıl önce de düşman işgalinden kurtuldu. Tarım ve hayvancılığın yaygın olduğu Çerkezköy’de 1970’li yıllar itibari ile sanayileşme adımları atıldı” dedi.

NÜFUS HIZLA ARTIYOR

   Çerkezköy’de sanayileşme ile birlikte nüfusun da hızla arttığını kaydeden Akay, “Son 7-8 yıldır kentimizin nüfusu her sene yüzde 9 oranında artmaktadır. Ülkemizin dört bir yanından vatandaşlarımız kentimize göç etmektedir. Bugün itibariyle kentimiz, sanayi alanında ülkemizin önde gelen şehirleri arasındadır” dedi.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

Öğrencilerin “Mustafa Kemal Atatürk’ün Çerkezköy’e kattığı değerler nelerdir?” şeklindeki sorularını da yanıtlayan Akay, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hayata geçirdiği inkılaplarla yalnızca Çerkezköy’e değil tüm ülkeye büyük katkılar sağlamıştır” diye konuştu. Röportaj sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

Haber: Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10