''Atalarımız, 'Ağaç yaşken eğilir' demiş''

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların uygulamalı trafik eğitimi alabilmesi amacıyla Çorlu'da Trafik Eğitim Parkı'nın temel atma töreni yapıldı. Trafik Eğitim Parkı konusunda y

Tekirdağ 5.04.2018 17:15:00 0

Temel atma törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, daire başkanları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Çorlu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin idari ve teknik personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BU ALAN İÇERİSİNDE 7 ADET UFAK UFAK BİNA OLACAK

 

Programda açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün, yatırımın geleceğe dönük bir hizmet olduğunu belirterek " Projemiz Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından, Milli Eğitim Bakanlığının Çocuk Trafik Eğitimi Yönetmeliğine uygun olarak hazırlandı. Sözleşmeye göre buranın 6 ay içerisinde tamamlanmasını planlıyoruz. Ama ihaleyi alan firma ile yaptığımız görüşmelerde çok daha öncesinde tamamlanacağına dair söz aldık. Bu alan içerisinde 7 adet ufak ufak bina olacak. Bu binaların hepsinin toplam alanı, aşağı-yukarı 500 metrekare. Tesisin içerisinde maket olarak, küçük ölçekte hastane, postane, idari bina, eğitim binaları, depo, amfi tiyatro, güvenlik kabini, gözetleme kulesi, çevre duvarları ve çitleri, sert zeminler ve asfalt yollar olacak. Ayrıca alanın peyzaj düzenlemesi yapılacak’’ dedi.

 

BU YATIRIM GELECEĞE YAPILACAK BİR YATIRIMDIR

 

Türkiye İstatistik Kurumunun 2016 verilerine ulaştıklarını kaydeden Gürcün; ‘’Bu yaralamalı ve ölümlü kazalarda, 213 bin 194 kusur tespit edilmiş 2016 yılında. Bunun yüzde 89,6'sı sürücü hatalarından kaynaklanıyor. Yüzde 8,7'si yaya kusurlarından, geriye kalan kısmı ise yol, taşıt vesaire nedenlerden kaynaklanıyor. Yani ileride birer sürücü olacak çocuklarımız ve yaya olarak da yaşamına devam edecek olan yarının büyükleri, burada alacakları eğitimle, bu tablonun değişmesine katılacaklar inşallah. Atalarımız, "Ağaç yaşken eğilir" demiş. Doğru söylemişler. Bu kapsamda trafik bilincini çocukluktan itibaren oluşturmak maksadıyla, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, bu yatırımı yapıyoruz. Bu yatırım geleceğe yapılacak bir yatırımdır. Bu Trafik Eğitim Parkımız, okul öncesi çocuklarımız, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklarımızın trafik eğitimini uygulamalı olarak yapılan bir yatırım. Ben, bu yatırımın tüm halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.   

 

ÖĞRENCİLERİMİZ GELEREK UYGULAMALI TRAFİK EĞİTİMİ ALACAK

 

Hizmetin Çorlu'nun artan nüfusu için önemli bir yatırım olduğunu belirten Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, ‘’Burası gerçekten de Çorlu'muz için çok önemli bir yatırım. Buraya Çorlu'nun her tarafından öğrencilerimiz gelerek uygulamalı trafik eğitimi alacak. Bu geleceğe yapılmış önemli bir yatırımdır. Bu yatırımda emeği geçenlere teşekkür ediyor, yatırımın Çorlu'muza hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

 

YATIRIMIMIZI FAALİYETE GEÇİRMEK İÇİN BUGÜN İLK ADIMIMIZI ATIYORUZ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "Trafik Eğitim Parkı konusunda yapmış olduğumuz çalışmalarda, büyük uğraş verdik. Nihayetinde yatırımımızı faaliyete geçirmek için bugün ilk adımımızı atıyoruz. Bu yatırım KDV dahil olmak üzere yaklaşık 2 milyon TL'lik bir yatırım. Burada yapacağımız eğitimlerle Milli Eğitim Bakanlığımız ile koordineli bir şekilde, gençlerimizi ve çocuklarımızı eğiteceğiz. Tesisimiz bittiğinde burada çok amaçlı hizmetlerimizi görmüş olacağız. Bu tesisin Çorlu'muza, bütün çocuklarımıza, Tekirdağlılara hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından Çorlu Trafik Eğitim Parkı'nın temeli, geniş katılımla, büyük coşku eşliğinde atıldı.    

Haber: Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10