Fidanlar toprakla buluşturuldu

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından Ambardere mevkiinde yaklaşık 10 dönüm alan üzerinde oluşturulan '15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı'nda protokol üyelerinin katılımı ile 95 fidan topr

Çerkezköy 5.04.2018 18:35:00 0
Fidanlar toprakla buluşturuldu

Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Kaymakamlığı iş birliği ile Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen ağaç dikimi etkinliğinde 95 adet fidan toprakla buluşturuldu. Her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası ve Ağaç Bayramı etkinlikleri kapsamında yağış nedeniyle düne ertelenen fidan dikimi programına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Torun, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş,  Mal Müdürü İlhami Taşkın, Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Can Burak Korkmaz, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Orman İşletme Şefi Vekili Gökmen Mavi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi H. Hüseyin Yarlıgan ve Gaziler ile Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri katıldı.

 

95 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU


Ambardere mevkiinde yaklaşık 10 dönüm alan üzerinde oluşturulan ’15 Temmuz Şehitleri Orman’nda

45 adet dişbudak, 40 adet akçe ve 10 adet de Ağaç Hatmi olmak üzere toplam 95 adet fidanın toprakla buluşturulduğu program, İlçe Müftüsü Vehbi Bardakçı’nın duası ile sona erdi. Fidan dikmenin öneminden bahseden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “İlçemizde yeşile ve ağaca önem vermemiz, yeşil alanları çoğaltmamız, ormanlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. İnşallah biz görmesek dahi yıllar sonra bu fidanlar bir ağaç olacak. Bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız' dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10