Karar verme ve problem çözme teknikleri eğitimi verildi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın bu haftaki eğitim programında 'Karar Verme ve Problem Çözme Teknikleri Eğitimi verildi. Trakya ABİGEM A.Ş. Eğitmenlerinden Fatih Yıldız'ın dün Ã??

Çerkezköy 11.04.2018 19:28:00 0
Karar verme ve problem çözme teknikleri eğitimi verildi

Karar verme ve problem çözmenin yöneticiler için olduğu gibi şahıslar içinde çok önemli olduğunu belirten Fatih Yıldız, “Günümüzün acımasız rekabet koşulları altında, ürün ve hizmetlerin kalitesini artırırken, maliyetleri düşürmek ve daha hızlı hareket etmek durumundayız. Yeniden işleme ve muayeneyi ortadan kaldırmak, fire oranlarını düşürmek, ancak işimizi ilk kez doğru yapmamız için engel var ise o engelleyen problemleri ortadan kaldırmakla mümkündür. Problem çözmede doğru yaklaşım, problemi doğuran kök nedenleri ortadan kaldıracak doğru çözümler nelerdir onları uygulamamız gerekir. Problem çözmede en önemli faktörlerden birisi kullanılan tekniklerdir. Problemin niteliğine göre ve boyutuna göre farklı teknikler ve yöntemler kullanılmalıdır. Bir iş yerinde kalite problemlerinin çoğu problem çözme teknikleri kullanılarak çözümlenmektedir. Problem çözme sadece üretimde değil üretim dışındaki birimlerde de yani örnek verirsek planlama, tasarım, pazarlama, satın alma gibi çok çeşitli alanlarda da kullanılabiliriz. Burada önemli olan doğru zamanda doru kararı vermek ve sorunu çözüme kavuşturmaktır” dedi.

 

 

KARAR VERİRKEN VE PROBLEM ÇÖZÜERKEN ETKİN VE DOĞRU KARAR VERİLMELİ

 

Dikkat edilmesi gerekenler  ve doğru ve etkin karar verilesi gereken hususları da Yıldız şöyle sıraladı; Karar verme  ve problem çözmede, İyileştirme Ekipleri çalışma metodotları,Problemin tanımı, Problem çözme  ekibi,Beyin fırtınası,Grup çalışması,Veri toplama teknikleri,Gruplandırma,Kontrol çizelgeleri, Kontrol şemaları,Karar verme teknikleri: Kuvvet alanı analizi,Fayda-maliyet analizi, Problem Çözme Teknikleri’nin kullanılmasında önemli hususlar, Uygulama sonrası dikkat edilecek hususlar. Fatih Yıldız, karar verme süreci, karar verme sürecinin temel öğeleri, örgütsel karar türleri, iyi bir kararın neler olduğu, kararsızlık nedenleri ve  meydana gelebilecek muhtemel sonuçlar, başarılı problem çözme  ve zihinsel süreçler, etkin problem çözme için gerekli yeterlilik koşulları ve problem çözme süreci ve tekniklerini  detaylı şekilde anlattı. ve program sonunda soruları yanıtladı

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10