BAL'da sezon tamamlandı

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12.grupta sezon hafta sonunda oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı. Altınova Belediyespor'un sezonu şampiyon olarak tamamladığı 12. Grup'ta Çıksalınspor, ?

12.04.2018 16:19:00 0
BAL

YENİ ÇANSPOR KÜME DÜŞTÜ

 

Ligin tamamlanmasına dört hafta kala şampiyonluğu ilan eden Altınova Belediyespor sezonun son maçında ligden düşen Yeni Çanspor’a konuk oldu. Maça etkili başlayan konuk ekip Berke’nin ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Oyundan kopmayan ev sahibi ekip Bigaspor karşılaşmanın 25’inci dakikasında Doğukan’ın düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı gole çeviren Ziya ile skoru 1-1’e getirdi. İlk devresi karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlanan karşılaşmanın ikinci devresinde konuk ekip Altınova Belediyespor’da Serhat şık bir vuruş yaparak skoru 2-1 yaptı. Rakibi karşısında kalan dakikalarda beraberlik için yüklenen Yeni Çanspor uzatmalarda kalesinde bir gol daha görerek karşılaşmadan da 3-1 mağlup ayrıldı.  Ligden düşen Yeni Çanspor sezonu 19 puanla tamamlarken, şampiyon Altınova Belediyespor elde ettiği puanla sezonu 59 puanla tamamladı.

 

1911 LİGİ İKİNCİ TAMAMLADI

 

İlk sekiz hafta boyunca liderlik koltuğunda inmeyen ve arka arkaya aldığı mağlubiyetlerle sezon boyunca Altınova Belediyespor’u takibini sürdüren temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor sezonu ikinci tamamladı. Temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor sezonun son karşılaşmasında ise ligden düşen Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor’u konuk etti. Yedek ağırlıklı bir kadroyla karşılaşmaya çıkan rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan temsilcimiz 10’uncu dakikada Mustafa Kemal’ın şık golüyle karşılaşmada öne geçti. İlerleyen bölümlere doğru ataklarını sürdüren 1911 Çerkezköyspor İbrahim Keleş’in golüyle farkı ikiye çıkardı. İlk devrenin ilerleyen bölümlerinde İliyaz’ın kafa golüyle farkı üçe çıkartan temsilcimiz ikinci devrenin başında da Sefa ile farkı dörde çıkardı. Karşılaşmanın 80’inci dakikasında İliyaz’ın pasıyla hareketlenen Mustafa Kemal ceza sahası dışından mükemmel bir vuruş gerçekleştirerek kendisinin ikinci takımının da beşinci golünü kaydetti.Karşılaşmanın son dakikalarında günün başarılı ismi Mustafa Kemal’in bir golü ise ofsayt gerekçesi ile sayılmadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 1911 Çerkezköyspor’un 5-0’lık galibiyeti ile sonuçlandı. Temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor sezonu ise 15 galibiyet iki beraberlik ve yedi yenilgi ile 47 puanla ikinci sırada tamamlarken, Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor ise 24 puanla sezonu 11’inci sırada noktaladı.

 

EDİRNESPOR LİGİ BEŞİNCİ BİTİRDİ

 

Sezonun son karşılaşmalarından birisi olan Edirnespor ile Çıksalınspor maçı Edirne’de oynandı. Maça hızlı başlayan  Çıksalınspor söz konusu kontrataklarda 8'nci dakikada Edirnespor kalesinde golü bulmayı başardı ve deplasmanda 1-0 öne geçti.  Bu dakikadan sonra Edirnespor maçta dengeyi yakalamak adına Çıksalınspor kalesinde baskı kursa da Kaleci Burak Sert'in başarılı performansı buna izin vermedi. Çıksalın Kalecisi Burak Sert Edirnespor'un yüzde 100 gol pozisyonlarına başarılı kurtarışlarıyla izin vermedi.  Maçın ilk yarısında geri kalan dakikalarda başka gol olmayınca Çıksalınspor devre arasına 1-0 önde girdi. İkinci yarıya baskın futbolla başlayan Edirnespor aradığı beraberlik golünü ise 67'nci dakikada Emre Gedik'in ayağından buldu ve durumu 1-1'e getirdi. Bu dakikadan sonra iki takımın da karşılıklı pozisyonlarıyla geçen maçta Edirnespor galibiyet golünü 81'nci dakikada Hürkal Eren Turan'la buldu ve durumu 2-1'e getirdi. Maçın sonucunu belirleyen gol ise 90+2'de Yunus Namdar'dan geldi. Bu golle maç 3-1 Edirnespor lehine bitti.  Çıksalınspor'u kendi sahasında 3-1 mağlup eden Edirnespor Spor Toto BAL 12'nci grupta 2017  2018 sezonunu 40 puanla 5'nci sırada tamamlamış oldu. 

 

ÇORLUSPOR ÜÇ PUANLA KAPATTI

 

BAL 12. Grup son hafta mücadelesinde Çorluspor 1947, Lüleburgazspor’un konuğu oldu. Lüleburgazspor’un küme düşmesinin, Çorluspor 1947’nin de ligde kalmak için playout oynamasının kesinleştiği maçta iki takım da güzel bir futbol izletti.Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar rahat bir futbol ortaya koyan konuk ekip Çorluspor 1947 karşılaşmada da 2-1 galip ayrılarak sezonu üç puanla tamamladı.

 

GAZİOSMANPAŞASPOR EVİNDE KAYBETTİ

 

Ligin ikinci devresinde iyi bir çıkış yakalamasına rağmen son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla şampiyonluk yarışından uzaklaşan Gaziosmanpaşaspor ise bu sezon mütevazi kadrosuyla bir çok takımın canını yakan Uzunköprüspor’u konuk etti. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan ev sahibi ekip istediğini elde edemedi. Rakibi karşısında iyi bir futbol ortaya koyan konuk ekip Uzunköprüspor karşılaşmadan da 2-1 galip ayrılmasını bildi. Gaziosmanpaşaspor sezonu 42 puanla üçüncü sırada tamamlarken, Uzunköprüspor ise 35 puanla sezonu yedinci sırada bitirdi.

 

 KADIKÖYSPOR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligin son haftasında Yalova Kadıköyspor deplasmanına çıkan Bigaspor karşılaşmadan da 2-1 mağlubiyet ile ayrıldı. Maça iyi başlayan konuk ekip Bigaspor karşılaşmanın altıncı dakikasında Gürbüz’ün ayağından bulduğu golle öne geçti. İki takımda açık bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde Yalova Kadıköyspor Ahmet’in ayağından bulduğu golle skoru eşitledi. Karşılaşmanın ikinci devresinde normal sürenin bitimine kadar her iki takımın karşılıklı ataklarından gol sesi çıkmadı. Uzatmaların ikinci dakikasında Kadıköyspor’dan sahneye bir kez daha çıkan Ahmet kaydettiği golle takımına üç puanı getirdi. Yalova Kadıköyspor sezonu 26 puanla onuncu sırada tamamlarken, Bigaspor ise 36 puanla altıncı sırada yer aldı.

 

DÖRT TAKIM KÜME DÜŞTÜ

 

Altınova Belediyespor’un sezonu şampiyon olarak tamamladığı 12. Grup’ta Çıksalınspor, Çekmeköy Belediye Alemdağspor, Yeni Çanspor ve Lüleburgazspor, sezonu alt sıralarda tamamladıkları için küme düştü. Sultangazispor, Uzunköprüspor, Yalova Kadıköyspor ve Çorluspor 1947 de, bulundukları bölgede Süper Amatör Küme’de şampiyon olan takımlar ile playout müsabakasına çıkacak

 

Haber/Faik Onur KAYA  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10