"Okulu Geleceğe Taşımak" konulu konferans düzenlendi

Tekirdağ İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nce "Tekirdağ Maarif Akademisi" projesi kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu'nda "Okulu Geleceğe Taşımak" konulu konferans d?

Tekirdağ 12.04.2018 16:23:00 0

Tekirdağ İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nce “Tekirdağ Maarif Akademisi” projesi kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonunda “Okulu Geleceğe Taşımak” konulu konferans düzenlendi. Konferansa, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Vali Yardımcısı Suat Yıldız, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Tekirdağ’da bulunan tüm resmi ve özel okulların müdürleri katıldı.

 

 

İSTİYORUZ Kİ HER OKULUMUZ BEYAZ BAYRAK SERTİFİKASI ALSIN

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşın’ın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan; ”Okul sağlığı ve temizliği konusunda en üst seviyede önem göstermemiz gerekiyor. İstiyoruz ki her okulumuz beyaz bayrak sertifikası alsın. Zaten yapmakla zorunlu ve mükellef olduğumuz bu konuyu beyaz bayrak sertifikası alarak sonuçlandırsın’’ dedi.

 

SERVİS ARAÇLARININ MÜLKİ AMİR ONAYI ALMASI GEREKECEK

 

Okul servis araçlarının denetimi ile ilgili yapılacak iş ve işlemler önemli olduğunu ifade eden Ulusan; ‘’Bu yıl daha önemli hale geldi. Son düzenlenen Okul Servis Araçları Yönetmeliği ile beraber okul müdürlükleri nezdinde çalışacak olan servis araçlarının mülki amir onayı alması gerekecektir. Okul güvenliği ile alakalı, kent güvenlik sistemine entegre üç okulumuzla ilgili Bakanlığımız nezdinde yapılan bir çalışma var. Valilik imkanlarıyla da on beş okulumuz bu sisteme entegre ediliyor. Yapımı devam eden ve bundan sonra yapılacak tüm okullarımızın da kent güvenlik entegre sistemine eklenmesi sağlanacak. Kamera sistemi yeterli olmayan okullarımızda sistemlerin değiştirilmesi ve yenilenmesi gerekir’’ dedi.

 

TÜM REHBER ÖĞRETMENLERİMİZE “UYGULAYICI EĞİTİCİ” EĞİTİMİNİ VERDİK

 

Ulusan; ‘’Yine Bakanlığımızla Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan protokol kapsamında Yeşilay Cemiyeti Tekirdağ Şubesi ile sürdürdüğümüz bağımlılıkla mücadeleyi projeye dönüştürdük. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize dönük uyguladığımız Türkiye Bağımlılıkla Mücadele seminerleri kapsamında yapacağımız çalışmalar bizler için önemli. Bunu da sürdüreceğiz. Sene başında tüm rehber öğretmenlerimize “Uygulayıcı Eğitici” eğitimini verdik. Özel okullarımızın idarecileri burada. Onlardan gelen talep üzerine özel okulların rehber öğretmenlerine de bu hizmeti sunduk. Öğretmenlerimizin tamamı bu eğitimden geçti.” dedi. 

 

AMACIMIZ, İLİMİZDEKİ EĞİTİM DÜZEYİNİ EN ÜST DÜZEYE ÇIKARMAK

 

2017-2018 yılı eğitim-öğretim yılının ikinci dönemini huzur içerisinde verimli bir şekilde sürdürdüklerini belirten Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da; ‘’Öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken  tüm idareci, öğretmen, öğrenci, veli ve diğer paydaşların çalışmalarını koordineli bir şekilde sürdürmeleri gerekmektedir. Amacımız, ilimizdeki eğitim düzeyini en üst düzeye çıkarmak, sıkıntı ve sorunları çözmektir. Havaların ısınmasıyla birlikte eğitim-öğretimdeki riskler de artmaktadır. Okul idarecilerimizden öğrencilerin devamsızlık durumlarını iyi takip etmelerini istiyorum. Nisan ayından sonra öğrencilerimiz sınav dönemine giriyor. Bu dönemde öğrenciler stresli olacağından, öğretmenlerimizin daha hassas ve özenli davranmalarını, yeni değişen sınav sistemi hakkında öğrencilerimizin doğru bilgilendirilmesini istiyorum.” dedi. 

 

“OKULU GELECEĞE TAŞIMAK” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

 

Eğitimin yanı sıra diğer bir önceliğimiz de uyuşturucu ile mücadeledir diyen Ceylan; ‘’Bu konuda bizlerin en büyük destekçisi okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve  velilerimizdir. Bu konudaki duyumlarınızı yöneticilerinizle ya da emniyet güçlerimizle paylaşmanızı istiyorum.” diye devam etti. Ceylan, konuşmasında okul güvenliği, servis denetimleri, okullarda yapılacak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere da değindi. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Aytaç Açıkalın tarafından “Okulu Geleceğe Taşımak” konulu konferans düzenlendi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10