Köprülü: Kaza değil ölüme davetiye

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, geçtiğimiz günlerde Saray'ın Çukuryurt mahallesinde bulunan bir oto cam fabrikasında, kimyasal madde sızıntısı sonucu meydana gelen olayı mecl

Tekirdağ 12.04.2018 16:55:00 0
Köprülü: Kaza değil ölüme davetiye

“ÖLÜMLERE DAVETİYE ÇIKARTIYOR”

 

Yaklaşık olarak 40 işçinin zehirlenmesine neden olan bu olayın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlanması isteğiyle soru önergesi veren CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, “işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda bunca yaşanan acı olaylara rağmen, hala ciddi hiçbir adımın atılmadığını” ifade etti. İş kazalarının önlenememiş olmasını yeterli yaptırımların olmamasına bağlayan Köprülü, iş kazalarına ve işçi ölümlerine davetiye çıkarılmaya devam edildiğini kaydetti.

 

“SORUMLULAR HAKKINDA GEREKLİ İŞLEMLER BAŞLATILDI MI ?”

 

İşçilerin olay anında durumu yetkililere ilettiğini ancak gereken önlemin alınmadığı ve işçilerin 4 saat boyunca çalıştırılmaya devam ettirildiği iddialarını da gündeme getiren Köprülü, “İddialar araştırılmış mıdır, sorumlular hakkında gerekli işlemler başlatılmış mıdır?” diye sordu. Köprülü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin cevaplaması istemiyle “ Tekirdağ’ın Saray İlçesinde bir oto cam fabrikasında kullanılan kimyasal madde sebebiyle 40’a yakın işçimiz hastaneye kaldırılması sonrası olayla ilgili gerekli soruşturma başlatılmış mıdır? Fabrikada işçilerin kimyasal madde sızıntısından etkilendiklerini yetkililere bildirmelerine rağmen yetkililerin işçileri zorla çalıştırmaya devam ettirdiği iddiaları araştırılmış mıdır? Sorumlular hakkında gerekli işlemler başlatılmış mıdır? Kimyasal ve tehlikeli maddelerin kullanıldığı bu tür iş yerlerinde gerekli denetim ve yaptırımlar nelerdir? İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği çerçevesinde bu tür kazaların önüne geçmek İşçinin sağlığını ve canını korumak adına ne gibi tedbirler ve önlemler alınmaktadır?” sorularını yöneltti.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10