Önsel'den başkanlara sert eleştiri

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve 11 ilçe belediye başkanını eleştirerek " Türkiyeâ€??

Tekirdağ 16.04.2018 17:29:00 0
Önsel

YAZILI BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

 

2019 yılının Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği açısından büyük önem arz ettiğini kaydeden MHP Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel “ İl yönetimini devraldığımız günden itibaren sanki yarın seçim olacakmış gibi teşkilatlarımızda kurumsal çalışmalarımıza hız verdik. Mahalle sorumlularımız, okul başkanlarımız, sandık görevlilerimiz tüm ilçelerimizde hazır bir şekilde seçimlerin yapılacağı günü beklemektedir. İnşallah bu çalışmalarımızın neticesini yüce Türk milletinin sandıkta MHP’ye dönük iradesiyle alacağız. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli idareler seçimleri Tekirdağ için ayrı bir önem taşımaktaydı. Büyükşehir yasasıyla Tekirdağ artık alışık olmadığı bir yönetim yapısıyla yönetilecekti. Tekirdağlı hemşerilerimizin tercihi 11 ilçe ve Büyükşehir belediyesinde CHP’nin adaylarından yana oldu. Ancak büyük beklentilerle seçilen CHP’li yöneticiler ve kadroları maalesef büyük bir hayal kırıklığından başka bir sonuç vermemiştir. Türkiye’nin göz bebeği Trakya’mızın en büyük ili Tekirdağ tecrübesiz yöneticiler yüzünden 4 yılını kaybetmiştir” diye konuştu.

 

“HAK ETTİKLERİ CEVABI ALACAKLAR”

 

Önsel “ Yola çıkarken eleştirdikleri yönetim tarzının tamamını kendileri de uygulayarak eskiye dair hiçbir şeyin değişmediğine bizleri şahit etmişlerdir. Kadrolaşmadan tutun da, yalan yanlış yapılan ihaleler, adrese teslim işler, kurumlar arasındaki kopukluk, insanlar arasındaki kutuplaşma, bölge bölge yapılan imar rantları, hükümet kaynaklarından Tekirdağ’a kaynak aktarmak için mücadele edilmemesi, yerel yöneticilerin siyaseti her zaman ön planda tutması ve bunun gibi daha birçok mesele maalesef düzeltilememiş, hatta daha da artmıştır. Biz bunları aşmak için Üretken Belediyecilik projemizi sahada vatandaşlarımıza anlatmıştık, ancak o gün kabul görmeyen bu projelerimizin inşallah 2019 mart ayında yapılacak olan seçimlerde Tekirdağlı hemşerilerimiz tarafından kabul göreceğini umuyoruz. Çok ciddi bir bütçeye sahip bir belediyeden beklenen bugüne kadar Tekirdağ’ın tamamında eşit hizmet anlayışıyla vatandaşlarımızı belediyenin sıcak yüzüyle tanıştırmalarıydı. Gittiğimiz her ilçede, her ziyarette aynı tarzda şikayetlerle karşı karşıya kalıyoruz. Kadir Albayrak’ın şahsıyla ilgili bir problemimiz yoktur. Ancak iyi insan olmak, dürüst insan olmak maalesef etrafınızdakilerin de iyi, başarılı, dürüst olması anlamına gelmiyor. Artık süreç dolmuştur. Mevcut yöneticiler kalan son senelerini de seçim çalışmalarına, adaylık mücadelelerine harcayacakları için Tekirdağ’ımız bir dönemini daha kaybetmiştir. Vatandaşa hizmeti bir kenara bırakıp, gelecek hesapları doğrultusunda parti içi mücadelelerine yoğunlaşan zihniyetlere hak ettikleri cevap 2019 martında verilecekti” diye konuştu.

 

“MİLLETVEKİLLERİNİ DE ELEŞTİRDİ”

 

Belediye Başkanlarının hizmet yapamamasını eleştiren Önsel”81 vilayetten hemşerimedir ikamet ettiği Tekirdağ’ın her geçen yıl aldığı ciddi göçle artan nüfusuna paralel bu nüfusu karşılayacak bir yerel yöneticilikten mahrum kalmaktadır. İnsanların huzurla, kardeşçe, güvenle, sağlıklı bir şekilde yaşayacakları bir Tekirdağ hayalimiz vardır. Bunu sağlamak için tüm kurumlar, STK’lar, siyasi partiler elele mücadele etmeli, mutlak suretle bu birlik beraberlik sağlanmalıdır. Burada bir eleştirimiz de TBMM’de Tekirdağ’ı temsil eden tüm milletvekillerimize ve iktidar partisinin Tekirdağ’daki yerel temsilcilerinedir. Tekirdağ yıllardır hak ettiğini alamamaktadır. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve hükümet yetkililerinin özellikle son yıllarda yaptıkları büyük yatırım hamleleri, üstün gayretleri göz önünde bulundurulursa, kendilerinin bölgemize bundan daha da fazla önem vermelerini sağlamak iktidar partisinin temsilcilerine düşmektedir. Ancak bu konuda maalesef eksik kaldıklarını düşünmekteyiz. Bunun için ciddi anlamda çalışmalar yapılmalı, işin Ankara ayağında tüm siyasiler topyekün birleşip Tekirdağ için bir ve beraber olmalıdır. Tekirdağ artık sanayisiyle, tarım arazileriyle, turizmiyle bir cazibe merkezi olmayı hak etmektedir. Bizler de üzerimize düşen ne varsa sonuna kadar yapacağımıza söz veriyoruz. Tekirdağ’da gün geçtikçe büyüyen bir diğer sıkıntı da bölge bölge yapılan mikro milliyetçiliktir. Bundan her kim besleniyor ya da bunu tetikliyorsa bilsin ki bunun hiç hoş olmayan hadiselere yol açması kuvvetle muhtemeldir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kanla yazılmış bu sınırlarının içerisinde yaşayan herkes kardeştir ve insanları ötekileştirmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir.

 

“KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”

 

Bu konuda yerel yöneticilere de büyük iş düştüğünü kaydeden Önsel “ Belediyeler sadece yol, alt yapı, kaldırım yapmakla mükellef değildir. Asıl vazifeleri sınırları içerisinde yaşayan insanların huzurunu, refahını, güvenini sağlamaktır. Sınırlarımız içerisinde yaşayan herkes Tekirdağ’da yaşamaktan memnun olmalıdır. Ama özellikle son aylarda Tekirdağ’da muhtelif ilçelerden ve mahallelerden aldığımız şikayetler bunun bir takım gruplar tarafından kasti olarak dillendirildiğidir. Bunun önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ekmek uğruna ilimizi şereflendiren tüm vatandaşlarımıza teşkilatlarımızın kapısı sonuna kadar açıktır” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10