'Minikler Okuyor' şenliği 2 Mayıs'ta yapılacak

Çerkezköy Kent Konseyi tarafından ilçe genelinde bulunan çocuklarda okuma alışkanlığını üst düzeye çıkarmak amacıyla düzenlenecek olan 'Minikler Okuyor' kampanyasının ikincisi 2 MayÄ?

Çerkezköy 17.04.2018 12:45:00 0

Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdikleri ‘Minikler Okuyor’ okuma şenliğinin ikincisini bu yıl da 2 Mayıs tarihinde başlatacaklarını kaydeden Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe “Okumak, düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlar. Olayları inceleme yeteneği kazandırır. Okuyan kişiler zengin kelime dağarcığına sahiptirler.İnsanlarla ilişkileri güçlenir, kişiye daha sosyal bir karakter kazandırır. Geniş kelime dağarcığı, insanın daha fazla kavramla düşünebilmesini sağlar.Düşünce kapasitesini ve kültür düzeyini artırır. Boş zamanlarını, kitap okuyarak değerlendiren kişiler, edindikleri bilgi ve kültür sonucunda toplum içinde etkin bir kişiliğe sahip olurlar. Tüm bu özellikler, kişilerin öncelikle kendileri için okumaları gerektiğinin çok önemli göstergesidir. Bu düşünce ve inanç ile, çocuklarımızı okumaya teşvik etmek için Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Emine Demir ve üyeleri önderliğinde başlattığımızve Mayıs 2017 de birincisini düzenlediğimiz’ Minikler Okuyor’ okuma şenliğinin ikincisi 2 Mayıs tarihinde konseyimizde gerçekleştirilecektir” dedi.

 

 

 

“SON GÜN 1 MAYIS”

 

 

Şenliğin amacının, ilçedeki çocukların okuma alışkanlığını üst seviyelere çıkarmak ve okumanın önemine dikkat çekmek olduğunu kaydeden Serfiçe“ Şenliğimize katkıda bulunmak isteyen duyarlı vatandaşlarımız Dünya Çocuk Klasik kitaplarından istedikleri adette satın alarak, konseyimize bağışta bulunabilirler. Şenliğimize destek veren kırtasiyelerden ödeme yaparak bize kitapların ulaştırılmasını sağlayabilirler. Daha detaylı bilgi için konseyimize şahsen gelebilir. Projemize katılım ise 1 Mayıs’a kadardır” diye konuştu.

 

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10