"Termik santrale karşı mücadelemiz sürüyor"

TEMA Vakfı Çerkezköy Temsilcisi Nilüfer Ceylan ile TEMA Vakfı Kapaklı Temsilcisi Ali Ülger,  Çerkezköy ve Kapaklı ilçe sınırlarına yapılması planlanan kömürlü termik santralin zararlarını

Çerkezköy 17.04.2018 14:02:00 0
"Termik santrale karşı mücadelemiz sürüyor"

TOPRAĞIMIZA, SUYUMUZA, HAVAMIZA SAHİP ÇIKMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

 

TEMA Vakfı Çerkezköy Temsilcisi Nülifer Ceylan ve TEMA Vakfı Kapaklı Temsilcisi Ali Ülger, tüm mücadelelerinin bölgenin toprağının, suyunun havasının kirlenmemesi ve insanların ölmemesi için kömürlü termik santralin  her alanda ne kadar zararlı olduğunu vatandaşlara anlattıklarını belirterek, “Güzel Trakya topraklarında kömürlü termik santralin kurulmaması için  TEMA Vakfı olarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Kömürlü termik santral konusunda doğru bilgi almak isteyen ve termik santralin ne gibi zararlarının olduğunu öğrenmek isteyen bölge halkımızın daveti üzerine mahallelerimizde düzenlediğimiz bilgilendirme toplantıları ile onları bu konuda bilgilendirmeye devam ediyoruz. Bu konuda bilgi alıp doğruyu öğrenmek isteyen sadece Pınarça değil. Her geçen gün yeni köyler  ve mahallelerimizde bu mücadeleye katılarak toprağına, suyuna, havasına  ve tarımına sahip çıkmak için destek veriyor ve  istemediklerini haykırıyor. Bölge halkımız Çatalağzı, Yatağan, Afşin, Çan olmamak için yanlışı baştan önlemeye kararlı olduklarını belirtiyorlar ve enerjiye karşı olmadıklarını ve zararlı olduğu için kömürlü termik santrale karşı olduklarını dile getiriyorlar” dedi.

 

 

BİLGİLENDİRME TOPLANTILARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

 

Kömürlü termik santralin çevreye ve insan sağlığına olumsuz etkileri hakkında kısa bir süre önce Pınarça Mahallesi’nde başladıklarını ifade eden Ceylan,  Küçükyoncalı, Sefaalan ve Veliköy Mahallelerinde  devam ettiklerini ve önümüzdeki günlerde de bir başka mahallede bilgilendirme toplantısı düzenleyeceklerini belirterek, “Pınarça Mahallemizden sonra bilgilendirme toplantılarımızı Küçükyoncalı, Sefaalan ve Veliköy Mahallelerinde devam ettik. Yaptığımız bilgilendirme toplantılarına  mahalle halkı ilgi gösteriyor. Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinde tüm mahallelerde halkımızı kömürlü termik santral konusunda bilgilendirmemiz devam edecek aynı mahallelerde birkaç kez bu toplantılarımızı yapacağız ve bilgi sahibi kalmayan vatandaşımız kalmayacak.”ifadelerini kullandı.

 

 

YANIKAĞIL MAHALLE KADINLARI DA İLGİ GÖSTERDİ

 

Nilüfer Ceylan önceki akşam Kapaklı ilçesi Yanıkağıl Mahallesi kadınlarından gelen talep üzerine orada da bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini ve kadınların büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Mahallelerimizde yaptığımız her  toplantıdan sonra mahalle halkından toplantıların tekrarı için  yoğun talepler geliyor. Kimi zaman evler de kimi zaman köy kahvesinde kimi zaman da belediyeye ait mahalle evlerinde bu bilgilendirme toplantılarımız devam ediyor. Önceki akşam da Kapaklı ilçemizin Yanıkağıl Mahallesi Düğün Salonu’nda 19.30-21.30 saatleri arası mahalle kadınlarımızdan gelen yoğun talep üzerine düzenlediğimiz bilgilendirme toplantısına yoğun ilgi vardı.  Kömürlü termik santralin çoğu ne olduğunu bilmediklerini ve bilgilendirme yapıldığında da kesinlikle istemediklerini ve karşı olduklarını belirttiler. Bazıları da zaman zaman televizyon haberlerinden biraz bilgi sahibi olduklarını ve bölgeye yapılmaması için sonuna kadar mücadele edeceklerini söylüyorlar. Bugüne kadar yaptığımız mahalle toplantılarında kömürlü termik santral konusunda çok duyarlılık gösteren kadınlarımız bölgemize termik santral yapılmaması için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini  ve  kömürlü termik santrale hayır diyeceklerini haykırdılar. Yanıkağıl Mahallesi kadınları kömürlü termik santralin bazı zararlı etkilerini biliyorduk ancak bu konuda daha geniş bilgi sahibi olduk ve kesinlikle istemiyoruz diye tepkilerini dile getirdiler ve kömürlü termik santralin olduğu bölgede insanların neler yaşadıklarından haberinin bile olmadığını ve bilgi sahibi olduktan sonra kesinlikle termik santrali kurdurtmayacağız dediklerini söyledi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10