Başkan Akay ÇEMYO'da ders verdi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinin "Siyasal İletişim ve Kampanyalar" der

Çerkezköy 17.04.2018 17:25:00 0
Başkan Akay ÇEMYO

“ İYİ ŞEKİLDE ANALİZ ETTİK”

 

 

NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinin “Siyasal İletişim ve Kampanyalar” dersine giren Başkan Akay, 2014 Yerel Seçimleri öncesinde gerçekleştirdiği siyasal çalışmalar hakkında öğrencilere bilgiler aktardı. Akay” Öncelikle Çerkezköy’ün sorunları, ihtiyaçları ve vatandaşların taleplerini iyi bir şekilde analiz ettik. Akabinde tespit ettiğimiz eksiklikler ve sorunlar için çözüm yolları ürettik. Bu çözüm yollarını mensubu olduğumuz partimizin üyelerine anlattık. Partimizin üyelerinin oyları ile Çerkezköy Belediye Başkan Adayı gösterildim. Seçim beyannamemizi vatandaşlarımızla paylaştık. İletişimin tüm unsurlarını kullanarak kendimizi vatandaşlarımıza anlatmaya gayret ettik. Halk sandığa giderek belediye meclislerini ve belediye başkanlarını seçti. Biz de Çerkezköy Belediye Başkanı olduk” diye konuştu.

 

 

 

“MECLİSE VE VATANDAŞLARA SUNUYORUZ”

 

 

Seçim öncesi oluşturulan seçim beyannamesinin, göreve geldikten sonra kayda geçirildiğini ve ortaya Çerkezköy Belediyesi Stratejik Planı’nın çıktığını ifade eden Akay “ Seçim öncesi vatandaşlarımıza verdiğimiz vaatler, bu stratejik plan ile kayda alındı. Bize düşen görev de stratejik planda yer alan vaatleri yerine getirmek oldu. Stratejik planda yer alan vaatlerin gerçekleştirilmesi yolunda yapılan tüm çalışmalar her yıl sonunda rapor haline getiriliyor. Her yıl oluşturduğumuz faaliyet raporumuzu Meclisimizin onayına ve vatandaşlarımızın bilgisine sunuyoruz. Yaptığımız tüm işleri vatandaşlarımızla paylaşma noktasında da iletişimin tüm unsurlarını kullanıyoruz” dedi.

 

 

 

SORULARI CEVAPLADI

 

 

Yıl içinde ülke genelinde seçim heyecanının yaşanacağını kaydeden Akay “ Biz bu süreçte 2014 seçim beyannamemizde olduğu gibi kentimizin yeni ihtiyaç ve sorunlarını analiz edip, yeni bir seçim beyannamesi oluşturacağız” dedi. Türkiye’de siyasetin insan odaklı olduğuna vurgu yapan Akay, “Bir Belediye Başkanı olarak üzerinize düşen tüm sorumlulukları yerine getirseniz de vatandaşa temas etmez, gözünün içine bakarak iletişim kurmazsanız amacınıza ulaşamazsınız” açıklamasında bulundu. Öğrencilerin merak ettiği soruları da cevaplayan Başkan Akay dersin ardından ÇEMYO Müdürü Prof. Dr. Can Burak Şişman ile Yüksek Okulu’nun ihtiyaçları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10