''Saldırıyı şiddetle kınıyoruz''

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Sahil Dolgu Alanı'nda Bisanthe Taş Heykellerine yapılan saldırı ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Tekirdağ 18.04.2018 14:06:00 0

ÖZGÜN TEMALARIN İŞLENDİĞİ KENT KÜLTÜRÜMÜZE RENK KATTI

Süleymanpaşa’da Sahil Dolgu Alanı’nda Bisanthe Taş Heykellerinin tahrip edilmesini şiddetle kınadıklarını ifade eden Albayrak, taş heykellerin Süleymanpaşa Belediye tarafından düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’nda Dünya’nın dört bir yanından gelen sanatçılar tarafından yapıldığını anımsatarak; ‘’Her biri birer sanat harikası olan heykellerin bulunduğu Süleymanpaşa Sahil Dolgu Alanı, bir açık hava sanat müzesi haline gelmiştir. Özgün temaların işlendiği kent kültürümüze renk kattı’’ dedi.

 

 

TEKİRDAĞ’IMIZA YENİ ESERLER KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Anıtların, heykeller ve sanat eserleri bulundukları yerin kimliğiyle özdeşleştiğini ve sembol haline geldiğini kaydeden Albayrak; ‘’Dünya üzerinde kültür, sanat ve turizmin merkezi haline gelmiş pek çok kentte, sembol haline gelmiş heykeller vardır. Kültür, sanat ve turizmin merkezi haline gelmiş bir marka kent olma yolunda hızla Tekirdağ’da sanat eserlerine yapılan bu saldırı esef vericidir. Ancak bu tür barbarca saldırılar, kurumumuzu, ilçe belediyelerimizi, diğer kurumlarımızı ve halkımızı sanat eserlerine sahip çıkma konusundaki kararlılığından vazgeçiremez. Sanat eserlerimizi korumaya ve güzel Tekirdağ’ımıza yeni eserler kazandırmaya devam edeceğiz’’ dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10