2.Amatör'de heyecan sürüyor

Tekirdağ 2.Amatör Ligde dört grupta dokuzuncu hafta karşılaşmaları hafta sonunda oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı. Ligde A Grubu'nda Tekirdağ Süleymanpaşa Altınovaspor, B Grubu'nd

18.04.2018 20:03:00 0
2.Amatör

LİDER İLK YENİLGİSİNİ ALDI

 

A Grubu’nda haftaya lider durumda giren Tekirdağ Süleymanpaşa Altınovaspor deplasmanda Çerkezmüsellimspor’a konuk oldu. Haftanın en önemli karşılaşmasında ev sahibi ekip Çerkezmüsellimspor ilk dakikalarda bulduğu golle öne geçti. İlerleyen bölümlere doğru Tekirdağ Süleymanpaşa Altınovaspor beraberlik için ataklar geliştirse de golü bulamadı. Rakibi karşısında üstünlüğünü sürdüren Çerkezmüsellimspor kalan dakikalarda bir gol daha bularak karşılaşmadan da 2-0 galip ayrıldı. Bu galibiyet ile puanını 19 yapan Çerkezmüsellimspor ikinci sıraya yükselirken, ilk yenilgisini alan Süleymanpaşa Altınovaspor ise 21 puanla liderliğini sürdürdü.

 

 

 

GOL UZATMALARDA GELDİ

 

 

Ligde ilk iki sıra için iddiasını sürdüren Şalgamlı Gençlikspor ise deplasmanda Muratlı Halk Eğitimispor’a konuk oldu. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmada konuk ekip Şalgamlı Gençlikspor’a ise galibiyeti getiren golü uzatmalarda Ali kaydetti. Karşılaşmada her iki takımda birer penaltı atışından yararlanamadı. Bu galibiyet ile Şalgamlı Gençlikspor puanını 16 yaparken, ligdeki beşinci mağlubiyetini alan Muratlı Halk Eğitimispor ise beş puanla beşinci sırada kaldı.

 

 

 

ÜÇ GOLLE KAZANDI

 

 

A grubunun bir diğer karşılaşmasında ise orta sıralarda mücadele eden Karacakılavuzspor deplasmanda Tekirdağ İdmanyurduspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir futbol ortaya koyan Karacakılavuzspor karşılaşmadan da 3-0 galip ayrılarak puanını 13’e çıkardı. Tekirdağ İdmanyurduspor ise dört puanla altıncı sırada kaldı.

 

 

 

ESENSPOR ÇOK FARKLI

 

 

B Grubu’nda haftaya lider durumda giren Esenspor ise deplasmanda Yavuzspor’a konuk oldu. Zayıf rakibi karşısında rahat bir futbol ortaya koyan Esenspor ilk devreyi 6-1 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinde de rakibi karşısında beş gol kaydeden Esenspor karşılaşmadan da 11-1 galip ayrıldı. Esenspor bu galibiyet ile puanını 19 yaparak liderliğini sürdürürken, Yavuzspor ise altı puanla altıncı sırada tamamladı.

 

 

 

AHIMEHMET GENÇLİKSPOR ÜÇ GOLLE KAZANDI

 

 

Lider Esenspor’u takibini sürdüren Ahımehmet Gençlikspor ise evinde Muratlı 1935 ile karşı karşıya geldi. Maça mutlak galibiyet parolası ile çıkan ev sahibi ekip Ahımehmet Gençlikspor 39’uncu dakikada Sedat Üste’nin penaltıdan kaydettiği golle öne geçti. İlk devresi 1-0 tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde Ahımehmet Gençlikspor 67’inci dakikada Sedat ile farkı ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda rahat bir futbol ortaya koyan Ahımehmet Gençlikspor’da 88’inci dakikada Murat’ın golüyle maçtan 3-0 galip ayrıldı. Ahımehmet Gençlikspor bu galibiyet ile puanını 18 yaparken, Muratlı 1935 ise 13 puanda kaldı. B Grubu’nda haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Kazanderespor Ergene Gençlerbirliğispor’u 3-0 mağlup etti.

 

 

 

LİDER DÖRT GOLLE GALİP

 

 

C Grubu’nda haftaya lider durumda giren Demirkaya Yenicespor dokuzuncu hafta karşılaşmasında evinde Çorlu Rumelispor’u konuk etti. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde Demirkaya Yenicespor 50 dakikada kaydettiği golle öne geçti. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında ataklarını sürdüren Demirkaya Yenicespor Muhammet, Vedat ve Emre’nin ayağından bulduğu gollerle karşılaşmadan da 4-0’lık üstünlük ile ayrıldı. Demirkaya Yenicespor bu galibiyet ile puanını 20 yaparken, Çorlu Rumelispor ise altı puanda kaldı.

 

 

 

YILDIZ GENÇLİKSPOR’DAN İLK GALİBİYET

 

 

C Grubu’nda lider Demirkaya Yenicespor’u takibini sürdüren Demirkaya Yenicespor haftayı bay geçerken üçüncü sıradaki Çorlu Fenerspor ise deplasmanda Paşalanspor’a konuk oldu. Orta alan şeklinde geçen karşılaşmanın ilerleyen bölümlerine doğru rakibine üstünlüğünü kabul ettiren konuk ekip Çorlu Fenerspor kalesinde bir gol görmesine rağmen rakip fileleri 3 kez sarsarak zorlu karşılaşmadan da 3-1’lik galibiyet çıkardı. Çorlu Fenerspor puanını 11 yaparken, Paşaalanspor ise yedi puanda kaldı. Ligde dördüncü sırada yer alan Çorlu Korespor ise hafta sonunda hiç beklemediği bir yenilgi aldı. Evinde ligin son sırasında yer alan Yıldız Gençlikspor’u konuk eden Çorlu Korespor karşılaşmadan farklı mağlup ayrıldı. Rakibini 6-0 mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetini alan Yıldız Gençlikspor puanını 3 yaparken, Çorlu Korespor ise 11 puanda kaldı.

 

 

 

RAKİBİNİ GOLE BOĞDU

 

 

D Grubu’nda haftaya lider durumda giren Başakşehir Koleji Gençlik ve Spor Kulübü evinde Göngörmezspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Başakşehir Koleji Gençlik ve SporKulübü karşılaşmanın 17’inci dakikasında arzuladığı gole kavuştu. Gelişen atakta Mert’in pasıyla hareketlenen Emre yerden düzgün bir vuruş gerçekleştirerek takımını öne geçirdi. Gelen golle birlikte rahatlayan Başakşehir Koleji Gençlik ve SporKulübü kalan dakikalarda ikinci gol için yüklenirken, konuk ekip Güngörmezspor ise güçlü rakibi karşısında varlık gösteremedi. Sağlı sollu ataklarını sürdüren Başakşehir Koleji Gençlik ve SporKulübü karşılaşmanın 42’inci dakikasında golcü oyuncusu Mert Torun’un ayağından bulduğu golle farkı ikiye çıkardı. İlk devrenin son dakikalarında sahneye çıkan Murat takımının üçüncü golünü kaydetti. İkinci devrenin ilerleyen bölümlerinde sahneye bir kez daha çıkan Mert kendisinin ikinci takımının da dördüncü golünü attı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan Başakşehir Koleji Gençlik ve SporKulübü 54’üncü dakikada Oğuzhan ile bir gol daha bularak skoru 5-0 yaptı. Gol atmaya devam eden Başakşehir Koleji Gençlik ve Spor Kulübü karşılaşmanın 60’ıncı dakikasında farkı altıya çıkardı. Günün başarılı ismi Emre’nin pasıyla hareketlenen Mert Torun kaydettiği golle hatrick yaparak skoru 6-0’a getirdi.  Rakibi karşısında tek kale bir top oynayan ve gol atmaya devam eden Başakşehir Koleji Gençlik ve SporKulübü 72’inci dakikada Mert, 77’inci dakikada Emre’nin golleriyle skoru 8-0 yaptı. Özellikle sol kanattan etkili hücumlar geliştiren Başakşehir Koleji Gençlik ve SporKulübü 83’üncü dakikada Berkay’ın şık golüyle farkı dokuza çıkardı. Çok rahat bir futbol ortaya koyan ev sahibi ekipte sahneye çıkan Başakşehir Koleji Gençlik ve SporKulübü 87’inci dakikada Fırat ve uzatma dakikalarında Furkan Şen ile goller bularak karşılaşmadan da 11-0 galip ayrıldı. Oynadığı dokuzuncu maçı da kazanmasını bilen Başakşehir Koleji Gençlik ve SporKulübü 27 puana yükselerek liderliğini sürdürdü. Ligde sekizinci mağlubiyetini alan Güngörmezspor ise bir puanla son sırada yer aldı.

 

 

 

KARAAĞAÇSPOR’UN ZİRVE TAKİBİ SÜRÜYOR

 

 

Tekirdağ 2.Amatör Küme D Grubu 9.hafta karşılaşmasında ilk iki sıra mücadelesi veren Fevzipaşaspor ile Karaağaçspor Çerkezköy’de karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir futbol ortaya koyan Karaağaçspor karşılaşmadan da 5-1 galip ayrıldı.  Güneşli bir havada oynanan karşılaşmaya konuk ekip Karaağaçspor etkili başladı. İlerleyen bölümlere doğru sağ kanattan atak geliştiren Karaağaçspor’da ceza sahası içinde topla buluşan Burak düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi.  Erken gelen golle birlikte Karaağaçspor moral bulurken, Fevzipaşaspor ise beraberlik için yüklenmeye çalıştı. Karşılaşmanın 19’uncu dakikasında ceza sahası dışından mükemmel bir vuruş gerçekleştiren Tolga takımının ikinci golünü kaydetti. İlk 20 dakikada kalesinde iki gol gören temsilcimiz Fevzipaşaspor ilk devre tamamlanmadan farkı indirmeye çalıştı. Oyundan kopmayan Fevzipaşaspor karşılaşmanın 30’uncu dakikasında kaydettiği golle farkı bire indirdi. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın ilk devresinin sonlarına doğru konuk ekip Karaağaçspor Kenan’ın ayağından bulduğu golle karşılaşmanın ilk devresini 3-1 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinde de üstünlüğünü rakibine kabul ettiren Karaağaçspor sağlı sollu ataklarını sürdürdü. Ev sahibi ekip Fevzipaşaspor ise geliştirdiği ataklarda Karaağaçspor savunmasını geçemedi. Karşılaşmanın 60’ıncı dakikasında sahneye çıkan Cihan Taş düzgün bir vuruş gerçekleştirerek skoru da 4-1’e getirdi. Karşılaşmanın son dakikalarında Aykut Kanat ile bir gol daha bulan Karaağaçspor karşılaşmadan da 5-1 galip ayrıldı. Bu önemli galibiyet ile birlikte Karağaçspor puanını 18 yaparken, Fevzipaşaspor ligdeki dördüncü mağlubiyetini alarak 13 puanda kaldı.

 

 

 

GALİP ÇIKMADI

 

 

Haftanın önemli karşılaşmasında ise Kızılpınar Uzayspor ile Kapaklı Kartalspor karşı karşıya geldi. İki takım taraftarlarının da müthiş bir mücadele izlediği karşılaşmada öne geçen Kızılpınar Uzayspor kalan dakikalarda üstünlüğünü koruyamadı. 2-2 sonuçlanan karşılaşmanın ardından Kızılpınar Uzayspor puanını 17 yaparken, Kapaklı Kartalspor ise puanını 19 yaptı. Alt sıralardan kurtulmaya çalışan temsilcimiz Samsunlular Yaşardoğuspor ise deplasmanda Küçükyoncalıspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Samsunlular Yaşardoğuspor bulduğu golle öne geçti. Üstünlüğünü maçın sonuna kadar sürdüren Samsunlular Yaşardoğuspor karşılaşmadan da 2-1 galip ayrılıp puanını altı yapmış oldu. Ligdeki yedinci mağlubiyetini alan Küçükyoncalıspor ise iki puanla yedinci sırada kaldı.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10