ANDA Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ İl Temsilciliği  kuruldu

ANDA Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ İl Temsilciliği Çerkezköy'de kuruldu. Dün saat 11.00'de Çerkezköy Haber Gazetesi'ni ziyaret eden ANDA Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ İl Temsilcisi Mustafa T

Çerkezköy 19.04.2018 18:17:00 0
ANDA Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ İl Temsilciliği  kuruldu

ANDA Kardeşe Vefa Derneği’nin 2014 yılında bir grup idealist tarafından kurulduğunu belirten ANDA Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ İl Temsilcisi Mustafa Tokgöz, “Suriye savaşında mağduriyet yaşayan Türkmen bölgelerine yardım ulaştırmak gayreti ile vücut bulmaya başladı. Aynı yardımlarla vücut bulan oluşumumuz kısa sürede ülke genelinde ilgi bularak geniş bir hayır kervanına dönüştü ve 2016 yılında prosedürlerini tamamlayarak ANDA Kardeşe Vefa Eğitim Araştırma ve Yardımlaşma Derneği adı ile resmi kimliğine kavuştu. Gerek devletimiz gerek yüce milletimiz gönül coğrafyamız dahilinde bulunan kan ve tarih bağımız olan Suriyeli kardeşlerimizin bu zor günlerine kayıtsız kalmamıştır. Anda Kardeşe Vefa Eğitim Araştırma ve Yardımlaşma Derneği bugüne dek gerek kendi imkanlarıyla gerekse aracı olarak 300’e yakın gıda ve insani yardım Tır’ını hazırlatıp bölgede dağıtılmak üzere Kızılay ve AFAD aracılığıyla göndermiştir. Derneğimiz yalnızca Suriye savaşı mağdurlarına değil tüm mazlumlara yardım etmeye çalışmaktadır. “dedi.

 

 

TOPLUMSAL DUYARLILIK KAPSAMINDA ÇALIŞIYORUZ

 

 

Anda Kardeşe Vefa Derneği olarak toplumsal duyarlılık adına, köy okullarının tadilatlarını da üstlenerek yaptırılması, özellikle kırsal bölgelerde bulunan okulların kütüphaneleri oluşturularak kitaplarının temin edilmesi, tarihi ve kültürel değerlere sahip olan eserlerin gerekli durumlarda restorasyonunun yapılarak kültür mirasımızın yaşatılmasına katkı sağlaması, çevre bilinci oluşturmak için kamplar ve doğa yürüyüşlerinin düzenlenmesi, çevre temizliği, sokak hayvanlarının gözetilmesi gibi bir çok alanda faaliyet göstermektedir.”diye konuştu.

 

 

ESKİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ TESİS ETMEK İÇİN DE ÇALIŞIYORUZ

 

 

Mustafa Tokgöz şöyle devam etti; “Toplumsal duyarlılığımızı daha da pekiştirmek  ve arttırmak için eski komşuluk, arkadaşlık ve dostluk bağlarımızın daha da pekişmesi, insanların birbiriyle daha birlik ve beraberlik içinde olmaklarını sağlamak için gerekli çalışmayı yapıyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımızı Genel merkezimizin başlattığı çalışma programı kapsamında yürütüyor ve  insanların bir birine olan sevgisini ve bağını güçlendirmeyi inşa etme adına yoğun ve özverili bir çalışma yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalarımızda dil,din ayrımı yapmadan çalışıyoruz. Önemli olan insan” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10