Birbirinden güzel 44 eser sergilendi

İlk kişisel resim sergisini Çorlu'da açan Çerkezköylü Resim Sanatçısı Binnur Öğütcen  2. resim sergisini Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği ve Çerkezköy Kent Konseyi işbirliğ

Çerkezköy 19.04.2018 19:45:00 0
 Birbirinden güzel 44 eser sergilendi

 

ÇERKEZKÖYLÜ HEMŞERİLERİMLE BİRLİKTE OLMAKTAN DA MUTLULUK DUYUYORUM

 

 

Açılışta konuşan Ressam Binnur Öğütcen, “ Çerkezköy’de sergi açmam konusunda okul arkadaşım  Kadir As’ın etkili oldu. İlk Kişisel sergimi Çorlu’da Orian’da açtım ve 2'nci kişisel resim sergimi de doğum büyüdüğüm ilçemde açmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çalışmalarımın hepsi realist çalışmadır. Doğayı seviyorum. Serbest çalışmada yapıyorum ama onlar azınlıkta çoğunluğu realist çalışma.  Bu sergimde 44 bir birinden farklı ve güzel eser yer alıyor. Bu sergimin açılmasında katkı ve destek olan Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay ve Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe’ye de ayrıca çok teşekkür ediyorum Bu gün burada siz Çerkezköylü hemşerilerimle birlikte olmaktan da mutluluk duyuyorum” dedi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

 

Sergi açılış töreninde  Çerkezköy’e Gönülverenler Dernek Başkanı Murat Akay, Çerkezköy Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Ülger, Çerkezköy  Kent Konseyi  Eski Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, TRAMDED Başkanı Rüstem Tuna, Çerkezköy Malatyalılar Derneği Şube Başkanı Esat Deniz,Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, Kapaklı Kent Konseyi Eski Başkanı Fahrettin Gür’ün yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.  Sergisi'nin  açılış kurdelesini   Ressamı Binnur Öğütcen, Murat Akay, Dündar Orhan,Serkan Karagöz,Adnan Şahin,Rüstem Tuna ve Kadir As birlikte kesti. Öğütcen, kurdele kesimi sonunda Murat Akay ve Kadir As’a resimlerinin yaptığı portreleri hediye etti.   

 

 

KIZI VE EŞİNE DE TEŞEKKÜR ETTİ

 

 

Basına yaptığı açıklamada, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Tekstil Tasarımı Bölümü'nden mezun olduğunu belirten,Ressam Binnur Öğütcen, “Öncelikle benden desteğini hiç bir zaman esirgemeyen eşim ve kızıma teşekkür  ediyorum. Çerkezköy’e  gelmeme vesile olan  başta ortaokul arkadaşım Kadir  As'a ve sayesinde tanıştığım Murat Akay'a  ve Funda Serfiçe'ye de çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

REALİST ÇALIŞMAYI ÇOK SEVİYORUM

 

 

Binnur  Öğütcen; “Çerkezköy’de sergilediğim tüm çalışmalarım 2 yıldır yaptığım bir çalışma sonucu meydana getirdiği  44 eser yer almaktadır. Okuldan mezun olduktan sonra birçok fabrika da Tekstil Tasarım departmanında çalıştım. Emekli olduktan sonra resim yapmaya başladım ve 8 yıldır aralıksız olarak resim yapıyorum. Özellikle tüm çalışmalarım realist çalışmadır ve Realist çalışmayı çok seviyorum.  Burada sergilediğim tüm resimler 2 yıllık bir çalışmanın ürünüdür.   Doğayı ve çiçekleri çok seviyorum ve bu nedenle bu tarz çalışma yapıyorum. Özellikle denizin benim için çok ayrı bir özelliği var. Akrilik, serbest çalışmalarımı da görebilirsiniz. Ancak bu tür çalışmam az. Çalışmalarımın her kesime hitap etmesi yönünden realist çalışmayı seviyor ve önemsiyorum” diye konuştu.

 

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10