''Sporda kızlarımızın önünü açmalıyız''

Çerkezköy Kent Konseyi Sivil Toplum Kuruluşları Çalışma Grubu tarafından 'Futbol Takımlarının Dünü Bugünü ve Geleceği' konulu panel düzenlendi.

Çerkezköy 20.04.2018 20:28:00 0

Panele Çerkezköy Fevzipaşaspor Kulübü Kadın Futbol Takımı oyuncuları ve yöneticileri, Çerkezköy Metin Seçkin Ortaokulu Kız Futbol Takımı ve okul yöneticileri, Saray  Marmaraspor Bayan Futbol Takımı oyuncuları ve yöneticileri, Çorlu Ataşehir Bayan Futbol Takımı oyuncuları ve yöneticileri,Tekirdağ  Gençlik Hizmetleri Spor kulübü oyuncu ve yöneticileri ile Çerkezköy Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Ülger,Çerkezköy Kent Konseyi Sivil ve Toplum Kuruluşları Çalışma Grubu Başkanı Nurhan Altıntaş katıldı.

 

 

KADIN FUTBOL TAKIMLARIMIZIN ÇOĞALMASI LAZIM

 

 

Türkiye Futbol federasyonu U19 Kadın Milli Takım Sorumlusu Suat Okyar ile U19 Kadın Milli Takım Antrenörü Ceylan Demirbağ’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde açılış konuşmasını Çerkezköy kent Konseyi Sivil ve Toplum Kuruluşları Çalışma Grubu Başkanı Nurhan Altıntaş yaptı. Altıntaş; “Bugün ilçemizde gerçekleştirdiğimiz ‘Kadın Futbol Takımlarımızın Geleceği’ konusundaki panelimize katılan Kadın Milli Takım Sorumlusu Suat Okyar ve Kadın Milli Takım Antrenörü Ceylan Demirbağ ve siz sevgili bayan futbolcularımıza, antrenörlerimize ve de yöneticilerine teşekkür ediyorum. Ülke olarak kadın futbol takımlarımızın çoğalması lazım. Kadın futbolunda da diğer futbol dallarında olduğu gibi çok daha geniş kitlelere ve uluslar arası müsabakalarda da belli yerlere gelmemiz gerektiğine inanıyorum. Kızlarımızın futbol oynaması yani bu spor dalında kendilerini göstermeleri için anne ve babalara da büyük iş düşüyor. Kızlarımızın diğer spor dallarında olduğu gibi futbolda da çok daha başarılı olacaklarına inanıyoruz. Bu nedenle kızlarımızın bu yönde önlerini açmalıyız.”dedi.

 

 

 BİR KADININ FUTBOLDA GELEBİLECEĞİ EN İYİ YERE GELDİM

 

 

Ardından konuşan U19 Kadın Milli Takım Antrenörü Ceylan Demirbağ da önce kısa bir özgeçmişinden söz etti ve ardından, “Spor akademisini bitirdikten sonra bir süre Adana Demirspor Kadın Futbol Takımı’nda ve ardından diğer kulüplerde de oynadıktan sonra antrenör oldum. Böylece bir kadının futbolda gelebileceği en iyi yere geldim. Kadın futbol antrenörü olarak kadın  milli futbol takımlarımızla 80 maça çıktık. Son yapılan uluslar arası müsabakada İtalya birinci biz ikinci olduk. Müsabaka sonunda şampiyonaya katılan tüm takım antrenörleri ve yöneticilerinin yanı sıra FIFA yetkilileri de bizleri tebrik etti. Takımımıza centilmenlik kupası da verdiler. Çünkü biz galip geldiğimiz ve yenildiğimiz maçlarda da duruşumuzu bozmadık.  Bu duruşumuz ve sergilediğimiz futbol çok beğenildi. Yetiştirdiğim sporcularımla gurur duyuyorum. Her zaman kadın milli takımımızın başarılı olması için özverili şekilde çalışıyoruz.”dedi.

 

 

KADIN FUTBOLUNDA DÜNYA ŞAMPİYONU OLAMAYIZ

 

 

U19 Kadın Milli Takım Sorumlusu Suat Okyar da konuşmasına kısa özgeçmişini anlatarak başladı ve şöyle devam etti; ”Ülkemizde kadın futbol takımlarının çoğalması için yoğun bir çalışma yapıyoruz. Azarbeycan dünyada en çok kadın futbol takımıza sahip olan ülke durumunda. Bizler de ülkemizde kadın futbolunun yaygınlaşması için gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Okullardaki bayan futbol takımlarını da izliyor ışık gördüğümüz oyuncuları seçiyoruz. Bir şeyi kaybedersek yenisini alır geri getirebiliriz. Ancak  spora temelden başlamak gerekiyor. İşte biz temeli oluşturmak için çalışıyoruz. Yetenekli sporcuları bulmak için il il, ilçe ilçe dolaşıyoruz ve onları ülke sporumuza kazandırmaya çalışıyoruz. Trakya’da kadın futboluna gereken önemin verilmesini istiyoruz. Bu da ailelerin çocuklarını spora teşvik etmesi gerekiyor. Ben de spora küçük yaşlarda başladım ve uzun yıllar da futbol oynadım. Ülkemizde futbol alanında çok yetenekli kızlarımız var. Bunları kadın milli takımımıza kazandırmaya özen gösteriyoruz. Önce alt yapıda sonra kademeli olarak bir üst takımda yer alıyorlar. Yetiştirdiğimiz sporcularla da gurur duyuyoruz” dedi.

 

 

BAYAN FUTBOL TAKIM ANTRENÖRLÜĞÜ YAPMAK ZOR

 

 

Çerkezköy Fevzipaşa Spor Kulübü Başkanı Kenan Topçu da, “Bende uzun yıllar Samsun’da futbol oynadım ve daha sonra antrenörlüğe başladım. Bir ara bayan futbol takımı da çalıştırdım. Ancak bayan futbol takımı çalıştırmak çok zor. Antrenörün yanında mutlaka bir yardımcı bayan antrenör olmalı.Trakya’da da kadın futboluna gereken önem verilmeli ve bunda da siz kadın milli takım sorumlularına iş düşüyor” dedi. Ardından konuşan diğer takımların antrenörleri de Trakya’da kadın futbolunun gelişmesi için gerek okullardaki kız futbol takımları içinden gerek diğer kadın futbol takımları içinde sporcu seçmelerini sık sık yapmaları  halinde ilginin kadın futbol sporuna olan ilginin artacağını görüşünde olduklarını ve bayan futbol takımı ile bir maça giderken bile ailelerden  kızlara zor izin aldıklarını da dile getirdiler.

 

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10