Yeni dönem tartışmalı başladı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Nisan Ayı Meclis toplantısını dün saat 16.00'da meclis toplantı salonunda Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında gerçekleştirdi. 1 Nisan'daki seçimin ardı

Çerkezköy 20.04.2018 20:33:00 0
Yeni dönem tartışmalı başladı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda saat 16.00’da gerçekleştirilen toplantıya mazeretleri nedeniyle meclis üyeleri Süleyman Ak, Sami İkizler, Ayhan Arslan, Gürkan Kesim, Halil İbrahim Kart, Kadir Uz, Tahir Eke,Saim Buyruk, Samet Toz katılmadı.Saygı duruşunun ardından gündemin ikinci maddesinde meclis toplantı gün ve saati belirlendi. Meclis bundan sonra meclis toplantılarının her ayın üçüncü Salı günü saat 16.30’da yapılmasına oy birliği kararı verirken, Rahmi Yılmaz ve Kenan Sağlam ise başkanlık divanı tarafından her ay belirlenecek tarihin bildirilmesi şerhini meclise sundu.

 

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

 

Gündemin üçüncü maddesinde meclis toplantı çağrıları ile gündem maddeleri ve eklerin elektronik ortamda gönderilmesi görüşüldü. Meclis üyeleri Rahmi Yılmaz ve Kenan Sağlam gündem çağrısı ve eklerinin posta ile gönderilmesini istedi. Meclis toplantı çağrıları ile gündem maddeleri ve eklerin elektronik ortamda gönderilmesini oy çokluğu ile kabul etti. Bir sonraki gündem maddesinde iştirak edilecek meclis toplantıları ile ihtisas komisyonları toplantılarında huzur hakkı alınmaması meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

 

KOZUVA ÖNERİDE BULUNDU

 

 

Gündemin beşinci maddesinde hesapları inceleme komisyonu üyesi seçimi yapıldı. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva meclise hesap inceleme komisyonu için Furkan Yavuzarslan, Mikail Çelik, Murat Narçın’ı önerdi. Meclis’te Başkan Kozuva’nın önerisini oy birliği ile kabul ederken, gündemin altıncı maddesinde akreditasyon izleme komitesi için Tahir Eke oy birliği ile kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde ilgili yönetmelik hükümlerine istinaden kurulacak komisyonların belirlenmesi ve üyelerinin seçilmesi görüşüldü. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva meclise “ Proje Geliştirme Komisyonu, Ticari Geliştirme Komisyonu, Eğitim Komisyonu, Fuar ve Etkinlikler Komisyonu, Gayrimenkul Rayiç Belirleme Komisyonu, Satın alma komisyonu” nu önerdi.

 

 

“BEN MUTLU OLMAK İÇİN BU MECLİSE GELMEDİM”

Gündem maddesi hakkında konuşan meclis üyesi Rahmi Yılmaz “ Gündem maddesinde olmadığı için bunun konuşulması ve görüşülmesi kanuni değildir. Önerge verilmesi gerekiyordu. Gündeme eklenmesi ve toplantıda görüşülmesi yasal değildir” diye konuştu. Yılmaz’ın bu çıkışı üzerine Başkan Kozuva“ Rahmi Yılmaz’ı mutlu edebilmek için teker teker oylamaya sunalım” dedi. ‘Mutlu olmak için bu meclise gelmedim’ diyerek Kozuva’nın sözlerine sinirlenen Yılmaz “ Bundan sonra konuşmalarınıza dikkat edin. Sadece kanun ve kuralları uygulayın” dedi.

 

 

KOMİSYON ÜYELERİ BELLİ OLDU

 

 

Proje Geliştirme komisyonuna Metin Taşdelen, Ayhan Arslan, Halil İbrahim Kurt, Mehmet Danyeli, Ogün Asıl, ticari geliştirme komisyonuna Mikail Çelik, Süleyman Ak, Mesut Görgün, Samet Toz, Aktaş Güler, Eğitim Komisyonuna Bülent Bilecen, Sami İkizler, Saim Buyruk, Mustafa Seçkin, Kenan Sağlam fuar ve etkinlik komisyonuna Furkan Yavuzarslan, Hacı Mehmet Erdoğan, Ayhan Arslan, Rasim Bilgen, Gürkan Kesim, Gayrimenkul ve Rayiç Belirleme komisyonuna Kadir Uz, Nuran Yeşil ve Reşat Ünlü seçildi. Eğitim komisyonu oy birliği ile kabul edilirken, diğer komisyon ise Kenan Sağlam ve Rahmi Yılmaz’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

ŞERH KOYDURDULAR

 

 

Hararetli geçen Nisan ayı meclisinde hakem, bilirkişi ve eksper listelerinin onaylanması görüşülürken, ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Rahmi Yılmaz ve Kenan Sağlam bilirkişi ve hakem listelerine red verdi. Gündemin dokuzuncu maddesinde defter tasdiklerinin ticaret sicil müdürlüklerine devri nedeniyle hizmet tarifesinde ilgili konular için tarifenin yeniden belirlenmesi konusu karara bağlandı. Yapılan görüşmelerin ardından meclis tüzel kişi kuruluş aşamasındaki tasdik işlemleri için 300 TL, Gerçek kişi tescil talepnamesi için 80 TL, tüzel kişi imza beyanı için 80 TL alınmasını oy çokluğu ile kabul ederken, gündem maddesine red oyu veren Rahmi Yılmaz, Kenan Sağlam ve Aktaş Güler bürüt asgari ücretin yüzde 15’lik oranının üst limitinde olması önerisini şerh koydurdu.

 

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

 

Gündemin 10’uncu maddesinde araçların değiştirilmesi görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede odanın iki aracının eskidiği, değiştirmek için yönetim kurulu başkanına yetki verilmesi gerektiği kaydedildi. İlgili gündem maddesiyle alakalı konuşan Rahmi Yılmaz “ yönetim kurulu ilk olarak bütçeyi söyler. Ardından ise odaya araç alacağız bize yetki verin der. Çalışma yapmadan ücretlerini söylemeden meclise sunuyorlar. Fiyatını bilmediğimiz araçların alınmasına da evet diyemeyiz. Biz odanın araçlarının değiştirilmesini istiyoruz fakat rakam belli olmadığı için red kullanacağız” diye konuştu. Gündem maddesi de Kenan Sağlam ve Rahmi Yılmaz’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

“153’ÜN NE OLDUĞUNU BİLMİYORSUN”

 

 

Bir sonraki gündem maddesinde Şubat ayı gelir, gider, bütçe izleme raporu ve mizanı görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede Şubat ayı gelirin 353 bin 961.54 TL, giderin 301 bin 069,37 TL, kasa mevcudunun 729,42 TL, banka mevcudunun 1 milyon 471 bin 994,01 TL olduğu ifade edildi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasını sarı listenin ofis gibi kullandığını kaydeden Rahmi Yılmaz “ Seçimden bir gün önce Şubat ve Mart ayında ki gelirle üyelere mesajlar attınız. Bizlerin paralarını harcadınız. Üyelere odanın cebinden çıkacak ücretlerle seçim mesajları gönderdiniz. Oyları çalarak seçimleri kazandınız” dedi. Yılmaz’ın bu sözlerine belgelerle cevap veren Başkan Kozuva“ Bu mesajlar 153’e kayıt olunup Süleyman Kozuva’nın kendi cebinden ücret ödeyerek gönderdiğidir. 153’ün ne olduğunu bilmiyorsun. 153 şirketin kodudur. Kendi grubundan çıkamamış, beşinci gruptan kardeşinin yerine gelmişsin bilip bilmeden benim hakkımda konuşamazsın. Bu konuda beni eleştireceğini bildiğim için belgeli bir şekilde sana cevap veriyorum” dedi.

 

 

“8 OY ALSAYDIK 12-0 ALACAKTIK”

 

 

Ortamın gerilmesi üzerine Rahmi Yılmaz’ın seçim açıklamalarını da eleştiren Kozuva“ Sağda solda 26 tane oy alsaydık da mecliste çoğunluğu sağlardık demişsiniz. Biz sizin kazandığınız iki grupta 8 oy alsaydık seçimi 12-0 alacaktık” diye konuştu. Tartışmaların yükselmesi üzerine Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan araya girerek ilgili gündem maddesinin oylamasına geçti. Gündem maddesi de Kenan Sağlam ve Rahmi Yılmaz’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

MAÇA DAVET ETTİ

 

 

12’inci gündem maddesinde ise Mart ayı gelir, gider, bütçe izleme raporu ve mizanı görüşüldü. Mart ayı geliri 379 bin 279,94 TL, giderin 247 bin 770.33 TL, banka mevcudunun bir milyon 662 bin 741 TL olduğu ifade edilirken ilgili gündem maddesi de oy çokluğu ile kabul edildi. Dilek ve temenniler kısmında konuşan ÇTSO yönetim kurulu üyesi Mehmet Çetin “ Hafta sonunda Kapaklıspor Bölgesel Amatör Lig playoff karşılaşmasında Çorluspor 1947 ile karşı karşıya gelecek. İlçemizin takımının önemli karşılaşmasında bütün yönetim kurulu ve meclis üyelerimizi bekliyoruz” dedi.

 

 

TARTIŞMA, DİLEK VE TEMENNİLER DEVAM ETTİ

 

 

Rahmi Yılmaz ve ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva’nın tartışması dilek ve temenniler kısmında da devam etti. Kozuva’nın‘ Sen sekiz tane oyu alamasaydın istifa edecektin.Şimdi meclise kardeşinin yerine geldin ’ sözlerine Yılmaz “ Ben kardeşimin yerine gelmedim.  Herkes bunu biliyor. Seçimleri de nasıl kazandığınızı da bütün kamuoyu biliyor” dedi.Rahmi Yılmaz’ın sert çıkışına cevap veren meclis üyesi Murat Narçın“ Bizleri mecliste hırsızlıkla suçluyorsunuz. Hiçbirimiz burada hırsız değiliz. Bizlerde kimseyi suçlamıyoruz. Gerçekten güzel bir seçim oldu” dedi. Yılmaz’ın Narçın’a sarf ettiği ‘Sen benim muhatabım değilsin’ sözleri üzerine ortam bir kez daha gerildi. Kozuva“ Burada herkes senin muhatabın. Burada kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Senin yaran çok fazla” diye konuştu. Oda üyelerinin menfaatine olan her şeyi meclis toplantılarında açıklayacağını kaydeden Yılmaz “ İlahi adalet tecelli edecek. Etmeye de başladı” diyerek toplantıdan ayrıldı. 

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10