Yılmaz sessizliğini bozdu

1 Nisan'da gerçekleştirilen ÇTSO seçimlerinde mevcut başkan Süleyman Kozuva'ya karşı kaybeden mavi liste adayı Rahmi Yılmaz sessizliğini düzenlediği basın toplantısıyla 20 gün sonra bozdu.

Çerkezköy 20.04.2018 20:54:00 0
Yılmaz sessizliğini bozdu

Yurt-Kesim Petroldeki ofisinde basın açıklaması gerçekleştiren Yılmaz, 4 Nisan’da yaşadıkları büyük acıyı kendileriyle yürekten paylaşan tüm dostlarına Yılmaz ailesi olarak sonsuz teşekkür ettiklerini kaydetti. 1 Nisan’da ÇTSO’da yapılan organ seçimleriyle ilgili mavi liste olarak yaşadıklarını kamuoyu ve üyelerle paylaşmak istediklerini kaydeden Yılmaz “ 1 Nisan seçimlerinden bir ay önce oda meclisinde odanın bir meclis üyesi olarak adaylığımızı açıklamak istedik ama maalesef mevcut yönetim sanki odanın sahibiymiş gibi adaylığımızı odada yapmaya izin vermediler. Seçimlere üç ay kala 12 grubun seçmen listelerini genel sekreterlikten istememize rağmen hep eksik verildi. Bu süreçte defalarca dilekçe yazdık ‘arıza var’ diyerek bizi oyaladılar. Odada kilit noktada dört beş arkadaş mavi liste adaylarının bilgi almalarını engellediler. Tüzel kişiler oy kullanırken odadan yetki belgesi almak zorundadır. Yetki belgesi için de ticaret sicil müdürlüğünün önceden hazırladığı maktu bir dilekçe vardır. Biz o boş dilekçeleri alarak, üyelerin yanına giderek kalemle doldurarak, kaşelettik, imzalattık ve odaya getirdik. Bunlar ise çalışanlar tarafından tamamı odanın bilgisayarlarında doldurularak, odanın imkanlarını kullanarak üyelerden tasdik ettirilip alındı. Bizim yetki belgelerini ise bir hafta beklettiler, yarısını verdiler. Buna rağmen biz yılmadık ve üyelerin sağduyusuna güvendik. Bu süreçte yine de seçimlere girmemek için pes etmedik ve seçimlere girdik” dedi.

 

 

“HERKES TOPU BİRBİRİNE ATTI “

 

 

Yılmaz “ Bu süreçte İlçe Seçim Kurulu 7 Mart’ta seçimlerin 75.Yıl Ortaokulu’nda yapılmasına karar verdi. Basın İlan Kurumu aracılığı ile tüm gazetelerde yayınladılar. Bir anda mevcut yönetim seçimlerin okulda yapılması halinde seçimleri kaybedeceğini bildiği için yetkisi olmamasına rağmen kesinleşmiş kararı İl Seçim Kurulu bir saat içinde toplanarak seçimlerin oda hizmet binasında yapılmasına karar veriyor. Bu kararı YSK’ya gönderiyor ve o da onaylıyor. 23 Mart’ta bize seçimlerin ÇTSO hizmet binasında yapılacağı bildirildi. Bu hızı, onaylamayı ve yekti gaspını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Biz burada İlçe Seçim Kurulu ile toplantı yaptık. Çekilmeyi bile dahi düşündük. Ama biz her zaman üyelerimizin sağduyusuna güveniyoruz. Seçim öncesi İlçe Seçim Kurulu’nda bir toplantı yapıldı. ÇTSO hizmet binasının seçimlere uygun olmadığına karar verdiğini ancak üstten karar geldiği için bir şey yapamadıklarını söylediler. Bize her sandık başında birer gözlemci olsun, emniyet alt katı kesecek, yukarıya oy kullanan dışında kimse çıkartılmayacak dendi. Caddeye bakan kapı açık bırakılacak, mevcut giriş kapısı kapatılacaktı. Tamamen ticaret sicil ile bağlantı kesilecekti. Sadece cadde tarafından çıkış olacaktı. Bizde bu sözlere inandık. Arkadaşlara da tek kapı kullanılacağı ve sadece oy kullanacak üyeleri getirmelerini istedik. Fazla kalabalık getirip üyeleri rahatsız etmeyelim dedik. Kısacası emniyet ve ilçe seçim kuruluna güvendik. Cumartesi günü sandıkları görmek için odaya gittiğimizde genel sekreter tarafından çıkartıldık. Seçim günü İlçe Seçim Kurulu yetkilisini aradım kapının kapanmadığını söyledim. Yetkililer “ Bu bizim işimiz değil’ diyerek topu Emniyet Müdürlüğü’ne attı. Emniyet Müdürlüğü’ne sorduğumuzda onlarda topu İlçe Seçim Kurulu’na attı. Kapı o gün organize bir şekilde ön taraftan açıldı. Pazar günü mavi listenin yönetim kurulu başkanı olarak emniyet amiri beni içeriye almadı. Sarı listenin yetkililerinin gelmeden pozisyonlarını almadan beni içeriye almadılar. Girişte üyelerin yukarıya çıkmaması için bütün engelleri kaldırdılar. Emniyeti savcılığı aradık. Herkes topu birbirine attı” diye konuştu.

 

 

“16.00’YA KADAR SEÇİMLERDE ÖNDEYDİK”

Yılmaz “ Seçim günü odanın 4-5 etkin personeli ticaret sicil müdürlüğünü doldurmuş, yetki belgesi verme, alma, taşıma gibi her türlü işlemi sarı liste adına yaptılar. Bizim ekibimiz ise ailesi, çoluk çocuğu ile örnek bir duruş sergiledi. Bizim ekibimiz üyelerin rahat oy kullanması için ellerinden geleni yaparken, oda üyesi olmayan 25 sarı ceketli bayan seçmen içeriye girmeden koluna girip ellerinde pusulalar ve işaretli oyları ceplerine sokarak sandığa kadar götürdüler. Bunu da bütün üyeler görmüştür. Bütün bu baskılara rağmen saat 16.00’ya kadar seçimlerde öndeydik. Saat 16.00’da sonra seçimi kaybettiklerini anlayınca ellerindeki yetki belgelerini gelmeyenlerin yetkisiz kişilerine oy kullandırdılar. İmza sirküleriyle normalde yetki belgesi alamayan kişiler sınırlı yetkili belgesi alanlar oy kullanamıyorlar. İmza sirkülerinin yetkisi kısıtlı olanlara oy kullandırdılar” dedi.

 

 

“SAHTE YETKİ BELGESİYLE OY KULLANDI”

Mavi liste 6.Meslek Komitesi meclis üyesi adaylarından Dilek Köksal “ Adil bir seçim olduğunu söylemek isterdim. Meclis üyesi adayı olduk. Karşı taraftan meclis üyesi adaylarından birisi başkasının yetki belgesi ile oy kullanmıştır. Bu arkadaşımız hem meclis üyesi hem de yönetim kurulu üyesidir. Kısacası sahte yetki belgesiyle sahte oy kullanmıştır. Bununla ilgili itirazımızı da yaptık” dedi.

 

 

“SEÇİMİ ODA ÇALIŞANLARI KAZANDIRDI”

Sarı listenin oda çalışanlarının bu süreçte odanın imkanlarını kullandığını kaydeden Yılmaz “ Sanki oda çalışanlarının maaşlarını sarı liste ödemişçesine, odanın tüm imkanlarını kullandılar. Cumartesi günü bizim üyelerimize bizlerin ödediği paralarla odanın imkanlarını kullanarak o kişiler gönderdikleri mesajlarla sarı listeye oy istemişlerdir. Bu suç teşkil ediyor. Bu seçimin galibi oda personelidir. Oda personeli sarı listeye seçimleri kazandırmıştır. Bu arkadaşlar sarı listeden maaşlarını alıyormuş gibi hareket ettiler” dedi.

 

 

“ALLAH’A HAVALE EDİYORUZ”

Yılmaz “ Beşinci ve dokuzuncu grupta beş meclis üyesi çıkardık. Üçüncü grupta altı oy alsak 3 meclis üyesi, altıncı grupta 4 oy alsak üç meclis üyesi, 7’inci grupta altı oy alsak üç meclis üyesi, iptal olan sekizinci grupta bir oy alsaydık üç meclis üyesi, 10’uncu grupta 5 oy alsaydık iki meclis üyesi, 11.grupta 8 oy alsaydık üç meclis üyesi çıkartacaktık. Kullanılan oylardan 30 tanesi mavi listeye gitseydi, ilçe seçim kurulu ve emniyet gerekli tedbirleri alıp bize verilen sözleri tutsaydı tüm baskılara rağmen 22 meclis üyesi biz, sarı liste ise 11 meclis üyesi çıkartacaktı. Meclis çoğunluğunu haksız bir şekilde ele geçiren sarı listenin ve sarı listeye çalışan oda çalışanlarını Allah’a havale ediyoruz. Bütün bu süreçte yaşadıklarımızı da sizlerin ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. İlahi adaletin tecelli edeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

 

Seçimlerdeki tablonun sadece kendilerini değil sarı listeye oy verenleri de üzdüğünü kaydeden Yılmaz “ Bu arkadaşlarımız o gün ki tablo nedeniyle odanın üyesi olduğuna üzülmüşlerdir. Dört yıl çabuk geçer. Bu süreçte mavi listeyi gelecek seçimlere taşıyabilecek 10 genç iş kadını, 15 genç iş adamı vardır. Bu süreci yaşayıp tecrübe kazandılar. Gelecek onlarındır. Bu süreçte bütün arkadaşlarımızın görevi layıkı ile yerine getirdiğine inanıyorum ve hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10