Çerkezköy dünya çocuklarını misafir edecek

 Çerkezköy Belediyesi'nin 3 yıl önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği ulusal ve uluslar arası 23 Nisan şenliği için davet edilen ülkelerden Kuzey Kıbr

Çerkezköy 20.04.2018 21:11:00 0
Çerkezköy dünya çocuklarını misafir edecek

ÖĞRENCİLER ÖNCE KAYMAKAM ABBAN’I ZİYARET ETTİ

 

Çerkezköy’e gelen öğrenciler dün saat 15.00’te önce Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram ve Çerkezköy Belediyesi Kültür Müdürü Ümit Zengin eşliğinde Atilla Selami Abban’ı ziyaret ettiler. Ziyarette Kaymakam Abban 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında bilgi verdi.  Ve “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada çocuk bayramı olarak da kutlanan bayramdır. Ve kutlayan tek ülke Türkiye’dir” dedi. Kaymakam Abban Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Arnavutluk’tan gelen öğrenciler ve öğretmenlerinden geldikleri yerler hakkında bilgiler aldı. Ardından onlara hediyeler verdi. Konuk öğrencilerin öğretmenleri de Kaymakam Abban’a ülkelerinden getirdikleri hediyeleri verdiler. Ardından günün anısına toplu fotoğraf çekildi.

 

 

ÖĞRENCİLER BELEDİYE BAŞKANI AKAY’I DA ZİYARET ETTİ

 

 Çerkezköy Belediyesi’nin bu yıl 3.’sünü gerçekleştireceği Ulusal ve Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği için farklı ülkelerden Çerkezköy’e gelen misafir öğrenciler,  Kaymakam Atilla Selami Abban’ın ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret ettiler.  Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği için Arnavutluk, Bulgaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Çerkezköy’e gelen misafir öğrenciler, Çerkezköy’ü çok güzel bir kent olarak bulduklarını ve Türkiye’de bulunmaktan mutlu olduklarını söylediler.  

 

 

23 NİSAN ÜLKEMİZ VE TÜM DÜNYA İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜNDÜR

 

Öğrenciler  Başkan Akay’a konukseverliği için teşekkür ettiler ve kendisine günün anısına  ülkelerinden getirdikleri hediyeleri takdim ettiler. Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Başkan Akay, “23 Nisan yalnız ülkemiz için değil tüm dünya için önemli bir tarihtir. Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920’de açılmış, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bu özel günü bayram ilan ederek tüm dünya çocuklarına hediye etmiştir” dedi.   

 

 

KENTİMİZİ ŞENLENDİRDİNİZ

 

Çerkezköy Belediyesi’nin Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin bu yıl 3’üncüsünün düzenleneceğine de belirten Başkan  Akay, “Kutlamalarımız bugün Kızılpınar ve Veliköy Mahallelerimizde başlayacak. Pazar günü de sizleri çocuklarımızla buluşturacağız ve hep birlikte Vatan Size Minnettar Anıtı’ndan buraya kadar kortej eşliğinde sizlerle birlikte yürüyeceğiz. Şenliğimizde  de sizleri Çerkezköylü çocuklarımızla buluşturacağız. Davetimizi kabul ederek  ilçemize gelerek bizleri mutlu ettiniz, kentimizi şenlendirdiniz. Sizleri Çerkezköy’de ağırlamaktan dolayı da büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Ziyaret sonunda Başkan Vahap Akay misafir öğrencilerle ve beraberindeki öğretmenleriyle birlikte  Belediye Binası önünde günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

 

ŞENLİĞE KKTC, BULBULGARİSTAN, ARNAVUTLUK VE İZMİR’DEN 86 ÖĞRENCİ GELDİ

 

Çerkezköy Belediyesi Kültür Müdürü Ümit Zengin de Çerkezköy Belediyesi’nin bu yıl 3’cüsünü gerçekleştireceği Ulusal ve Uluslar arası 23 Nisan Çocuk şenliğine Kuzey Kıbrıs’tan 15 öğrenci, Bulgaristan’dan 20 öğrenci, Arnavutluk’tan 31 öğrenci ve İzmir’den de 20 öğrenci olmak üzere 86 öğrenci ve beraberindeki öğretmenlerle birlikte de toplamda 100 kişi olduğu bilgisini verdi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10