Erbakan: İslam birliği kurulmalı

Erbakan Vakfı Çerkezköy Temsilciliği'nin ev sahipliğinde Trakya çapında düzenlenen Erbakan Vakfı 'İkinci 40 Yıl Konferansı' önceki akşam Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu'

Çerkezköy 23.04.2018 17:30:00 0
Erbakan: İslam birliği kurulmalı

Erbakan Vakfı Çerkezköy Temsilciliği’nin ev sahipliğinde Trakya çapında düzenlenen Erbakan Vakfı ‘İkinci 40 Yıl Konferansı’ önceki akşam Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda yapıldı.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

 

Konferansta Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Muhammet Ali Fatih Erbakan, Genel Başkan Yardımcısı Zafer Emanetoğlu, Erbakan Vakfı Tekirdağ Temsilcisi Mahmut Bellitürk, Erbakan Vakfı Çerkezköy Temsilcisi Metin Yaşar, Erbakan Vakfı Trakya Bölge Sorumlusu Hüseyin Küçükkeskin, Saadet Partisi Erzurum İl Başkan Yardımcısı Adil Fırat, Edirne, Kırklareli, Çorlu  temsilcileri ve vakıf üyeleri, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Murat Yürük, Kapaklı Belediyesi eski Başkan Yardımcısı İrfan Demir, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Tahir Eke ve Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya da hazır bulundu.

 

 

AÇILIŞ KONUŞMALARI YAPILDI

 

 

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Erbakan Vakfı Çerkezköy Temsilcisi Metin Yaşar ve Trakya bölge Sorumlusu Hüseyin Küçükkeskin sonra da Erbakan Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Zafer Emanetoğlu konuştu. Merhum Necmettin Erbakan ile ilgili sinevizyon gösterisi yapılmasının ardından Erbakan Vakfı Genel Başkanı Muhammet Ali Fatih Erbakan konuşma yaptı.

 

 

MİLLİ GÖRÜŞ TRAKYA’DA ÇERKEZKÖY’DEN YAYILACAK

 

 

Erbakan Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Zafer Emanetoğlu, selamlama konuşmasının ardında konuşmasını şöyle sürdürdü; “Milli görüş Trakya’da Çerkezköy’den başlayan dirilişi ile tüm Trakya’ya yayılacak ve yaşatılacak. Trakya’da milli görüş hakim olacak. İkinci 40 yılda Erbakan Hocamızın attığı tohumların artık yeşerme vaktidir. Kudüs doğusuyla batısıyla bizim olacak. Ayasofya bizim olacak. İslam Birliği bizim olacak. İnşallah Milli görüş düzenimizde bunlar olacak. İkinci 40 yıl Erbakan Hocamızın yaşadığı zorlukları ile doludur. Erbakan hocamızın anlattığı siyaseti halkımız arıyor. Genel Başkanımız Muhammet Ali Fatih Erbakan, Erbakan Hocamızın yolunda milli görüşü ayağa kaldırarak onun kaldığı yerden yoluna devam etmektedir. Bugün Çerkezköy’de gördüğümüz milli görüş çalışması kısa zamanda Trakya’da dalgalanacak. Milli görüşün Trakya’da canlanması yönünde büyük bir adım atan Çerkezköy Temsilcimiz Metin Yaşar ve temsilcilik yöneticilerimize teşekkür ediyoruz.”dedi.

 

 

TOPLANTIMIZ TÜM İNSANLIĞIN KURTULUŞUNA HAYIRLI OLSUN

 

 

Programda daha sonra konuşan Erbakan Vakfı Genel Başkanı  Dr. Muhammet Ali Fatih Erbakan; “İkinci 40 yıl konferansımıza ev sahipliği yapan Erbakan Vakfı Çerkezköy Temsilciliğimize ve bu toplantıya  Çerkezköy ve Trakya’nın dört bir yanından gelen milli görüş sevdalılarına yaşlısıyla genciyle herkese teşekkür ediyorum.Bu toplantımız tüm insanlığın kurtuluşuna hayırlı olsun. Hayatı boyunca peygamberlerin yolunda giden Erbakan Hocamız aldanmayan aldatmayan ve söylediğini yapan bir liderdi. Çerkezköy Trakya’da milli görüşçülerle görüşmeyi nasip etti. Erbakan hocamızın 7 yıl önce vefat etmesi ile milli görüşçüler parçalanmadı, birbirinden kopmadı. Milli görüş sevdasından ayrılmadı. Erbakan hocamızı kendilerine rehber edindi. Allah bizlerde son nefesimize kadar onu yolundan gitmeyi cihat etmemize nasip etsin.”dedi.

 

 

TRAKYADA BİR ADIM ATMAK DEMEK ANADOLU'DA 10 ADIM ATMAK DEMEK

 

 

Erbakan; “Milli görüş olarak Trakya’da bir adım atmak demek Anadolu’da 10 adım atmak demek. Çerkezköy’de sancağımızın asılması, tabelamızın asılması Anadolu’da on adım atmaya bedeldir. Sizler bugüne kadar birçok badireler atlattınız buna rağmen hala dimdik ayaktasınız. 28 Şubat badiresi yaşadı. Liderimiz vefat etti, partimiz dağıldı siz dağılmadınız. Kendi yerinizden  40 hile ile uzaklaştırıldınız. Siz bu davadan vazgeçmediniz. Sizler halkın verasetiyle bunu gördünüz ve bu imtihanlardan alnınızın hakkı ile geçtiniz. Sizlerin adı tarihte ikinci 40 yıl kahramanları olarak altın harflerle yazılacaktır. Ne mutlu sizlere ne mutlu ahde vefa gösterenlere. Bu akşam Erbakan Hocamızı rahmetle anıyoruz. Cenabı Allah bizi de cennetinde ona ve peygamberimize komşu eylesin. Erbakan Vakfı olarak onu anmak için kurulmadık. Geçmişte yaptığı hizmetler için kurulmadık. Erbakan Hocamız bugün sağ olsaydı nasıl bir yol gösterirdi hangi yolu izlerdi onu bilememiz gerekir. Meşhur 28 Şubat’ın maşaları olan bir takım komutanlarına verilen müebbet hapis cezalarıdır. Anayasa ve hukuka aykırı davrananlara gereken cezalara çarptırılmalıdır. 28 Şubat operasyonu bize yapılanları geri vermiyor. Kızı eşarplı diye oğlu imam hatipte okuyor diye irtica diye yapılmadı. Erbakan Hocamız dünya siyonizme çomak soktuğu için, islamı siyonizme alet etmediği için yapıldı. Sizden borç para almayacağım dediği için, İran ve Türkiye arasındaki ticarette Türk lirası ve İran parası ile yapıldığı için, doları devre dışı bıraktığı için yapıldı. Daha buna benzer birçok Amerika’nın dediklerine boyun eğmediği için Türkiye’ye İsrail’i hava savunmasında korumak isteyen Amerika’nın füze rampalarını koydurmadığı için, çekiç gücü dışarıya attığı için. Amerika’nın 4.5 milyar dolarlık uçak verelim talebine karşı çıktığı, biz bu parayla kendimiz uçak fabrikası kurarız dediği, kabul etmediği için ve ben size faiz veremem haraç veremem dediği için 28 Şubat yapıldı” diye konuştu.

 

 

TÜRKİYE 456 MİLYAR DOLAR BORÇ FAİZİ ÖDEDİ

 

 

Erbakan; ‘’Türkiye’nin 456 milyar dolar borç faiz ödediğini de belirterek, “Şu anda içinde bulunduğumuz Türkiye’de denk bütçe yapılamadı. Dış borç 15 senede 500 milyar dolara çıktı. İç borçlanmalarda cabası. Kamu kurum borçları bir milyar 100 milyona çıktı. Hükümet 205 katrilyon daha borç alacağız diyor. Yılda ödenecek borç faizi 30 milyar dolar olacak. Hükümet kamuda dış borç faizi olarak 456 milyar dolar ödedi” ifadelerini kullandı.

 

 

İSLAM BİRLİĞİ KURULMALI

 

 

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Muhammet Ali Fatih Erbakan; “Asıl olan Türkiye’de İslam birliğinin kurulmasıdır. Yüz binlerce insanı katleden Amerika, İngiltere ve Fransa Afganistan’da da küçük çocukları katleden Amerika 1980-1985’e kadar Suriye’ye kimyasal verdi. Ona sen Kuveyt’i vur dedi sonra sen neden Kuveyt’i vurdun diyerek Irak’a girdi.15 Temmuz kalkışması sırasında insanlarımızın iradesi ve cesareti ile bu kalkışma bertaraf edildi. Amerika bunları yapanlara sahip çıkıyor. Amerika terör örgütlerine 500 milyar dolar ayırdığını söylüyor. Böyle bir Amerika bizim müttefikimiz olamaz. İki yüzlü Amerika bizim dostumuz olamaz. Zaten dostumuz olmadığını da belirten Amerika’dan sonra Avrupa’da da Türkiye düşmanlığı yükselmeye başladı. Türk düşmanlığı yapanlar Kıbrıs’ı vermezseniz biz de sözde soykırımı kabul ederiz dediler ve meclislerinde kabul ettiler. Biz Avrupa Birliği yerine İslam Birliği Bakanlığı kuran bir Türkiye istiyoruz” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10