Sevinen çocuklar, övünen büyükler oldu

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyetin kuruluş felsefesine binaen çocuklara armağan ettiği, dünya çocuklarına nasip olmayan bir bayramı Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal

Çerkezköy 23.04.2018 20:06:00 0
Sevinen çocuklar, övünen büyükler oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98. yılı tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de törenle kutlandı.

 

 

İLK TÖREN ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

 

 

İlk tören dün Cumhuriyet Meydanı'nda saat 10.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Daha sonra kapalı otopark üstünde yapılan törenle devam etti.  Çelenk Sunma töreninde; Çerkezköy  Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Milli  Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çerkezköy Jandarma Komutanı  Jandarma Yüzbaşı Volkan Torun, gaziler, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve şube yönetimi, resmi daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti başkanları, öğrenciler ve öğretmenler ile birlikte birçok vatandaş katıldı.

 

 

DÜNYADA İLK VE TEK ÇOCUK BAYRAMI OLARAK DÜNYA ÇOCUKLARININ GÜNÜ OLMUŞTUR 

 

 

Kapalı otopark üstünde yapılan kutlama programı öncesi Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi mehter takımının gösterisi büyük ilgi gördü.  Saat 10.15’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş yaptı. Geleceğin teminatı olan çocukların, bayramını kutladığını dile getirerek konuşmasına başlayan Gümüş; “Emperyalist devletlerin güç birliği yaparak ülkemizi ele geçirme, milletimizi esaret altına alma girişim ve saldırılarını yediden yetmişe savaşarak püskürten milletimiz, 98 yıl önce 23 Nisan 1920'de açılışını yaptığı gazi meclisimiz ile milli iradenin tutsak edilemeyeceğini bütün dünyaya ilan etmiştir. Ve bugün Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından en büyük kıymetlilerimiz olan çocuklarımıza armağan edilmiş, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak dünya çocuklarının günü olmuştur. Bu vesile ile geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımız, bayramınızı kutluyorum” dedi.

 

 

 ÇOCUKLARIMIZA YAPACAĞIMIZ YATIRIM BİR GÜN BİZLERE DÖNECEKTİR

 

 

Gümüş, her bir doğumun yeni bir istikbal müjdesi olduğunu da belirterek,  “Her bir çocuğumuz birer istikbal habercisidir. Çocuklarımıza yapacağımız her türlü fiziksel ve duygusal yatırım bir gün biz büyüklere dönecektir. Çocukların dünyaları cisimleri kadar küçük değildir. Bu yüzden onların duygu ve üş dünyalarını beslemek bizlerin asli görevidir. 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilen bir bayram olması, geleceğe duyulan umudu ve güveni canlı tutma,  büyütme anlamı içermektedir. Gelecekte Türkiye'yi omuzlayacak, yönetecek olanlar bugünün çocukları ve gençleridir. Her alanda gelişmiş bir Türkiye'yi inşa etmek için şuan eğitim sürecinde olan çocuklarımıza köklü duygular, medeniyet değerlerimizden beslenen idealler edindirmemiz gerekmektedir. Yarınki Türkiye çocuklarımızın canlı cesur bilgili bakışlarındaki ışıltılarda parlamalıdır. Gelecekteki Türkiye Mustafa Kemal Atatürk'ün deyişiyle fikri, vicdanı hür, bedenen sağlıklı, kötü alışkanlıkları olmayan, araştırmacı düşünen, öz güveni yüksek takım çalışmasına uyumlu bu günün gençleri tarafından yaşanır kılınacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

ÇOCUKLAR GÖNLÜMÜZÜN IŞIĞIDIR

 

 

Çocukların gelecek için önemli birer bireyler olduğunu da kaydeden Gümüş, “Çocuklarımız ve gençlerimiz, milletin canlı atılım gücünü, bitmeyen heyecanını, tükenmeyen enerjisini ifade etmektedir. Onlar kalbimizin gönlümüzün ışığıdır. Bu ışık kuşkusuz yolumuzu eğitimle aydınlatacaktır. O nedenle cehaletten beslenen şiddeti, şiddetten medet uman cehaleti, ortadan kaldırmak için ruhumuzu kalbimizi aydınlatan bu ışık çoğaltılmalıdır. Eğitim reformlarımızı, yeni eğitim kurumlarımızı,  öğretmenlerimizi göz önüne aldığımızda bahsini ettiğim tüm gelişimleri yapabilecek güç ve enerjiyi kendimizde görüyoruz ve sizlerinde görmesini istiyoruz. Sevgili çocuklar milletimizin birlik ve beraberliği, yaşadığımız coğrafyada devletimizin bekası için sizlerin sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getireceğine inancım tamdır. Sizlere düşen görev bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade eden, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Geleceğimizin emanetçileri siz çocuklarımızın, vatanını ve milletini seven, bayrağına sahip çıkan ve manevi değerlerle en üst düzeyde donanmış bireyler olarak hayata atılmanız bizlerin en büyük temennisidir. Bütün bu duygularla tüm çocuklarımızın gününü kutluyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

 

 

23 NİSAN ULUSUN EGEMENLİĞİNDE ÖNEMLİ BİR BASAMAKTIR

 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş'ün ardından öğrenciler adına, 75.Yıl Ortaokulu öğrencisi Elçin Deniz günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı.  Deniz,  “Bugün 23 Nisan 2018, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 98. açılış yılı. Bu millet ve bu vatan için önemli bir dönüm noktası. Yüce Türk Milleti'nin sesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş tarihidir. 23 Nisan ulusumuzun egemenliğinde önemli bir basamaktır. Ve tabi biz çocukların bayramıdır 23 Nisan. Atatürk sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı bir mutluluk pırıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz diyerek, bizleri bu günün küçüğü yarının büyüğü ülke için ise birer meşale olduğumuzu tüm dünyaya duyurmuştur. Ülkenin gelişip yükselmesinin çocukların iyi bir şekilde yetiştirilmesi ile sağlanabileceğine inanmış bu nedenle milli eğitim işleriyle de yakından ilgilenmiştir. Sevgili büyüklerim, arkadaşlar gün bizim günümüz. Bayram bizim bayramımız. Bayram coşkusuyla sallayalım ay yıldızlı bayrağımızı, gönlümüzce şarkılar marşlar söyleyelim. Özgürlük barış sevgi kardeşlik var olsun gönüllerimizde 23 Nisan'da tüm dünya çocukları yerini alsın törenlerimizde. Şahit olsun tüm dünya bugün ki şenliğimize. Türk olmanın, öncü olmanın gururunu yaşalım hep birlikte. Hepimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLENDİRİLDİ

 

 

Elçin Deniz’in konuşmasından sonra 75. Yıl Ortaokulu öğrencileri Nisanur Durdağı ve Eren Küçük Yıldırım tarafından '23 Nisan söyledi' ve 'Egemenlik Ulusundur' adlı şiirler okundu. Şiirlerin okunmasının ardından, 5-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi.  Öğrencilere ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal tarafından verildi.

 

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ŞUNLAR

  

 

Resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler arasında, birinci Hacı Fahri Zümbül Anaokulu’ndan Ela Aras, İkinci Şehit Dinçer Ersoy Anasınıfı'ndan Elif Ada Kayacan, üçüncü ise Zehra Mehmet Gülkaya Anaokulu'ndan Eylül Beril Kayan oldu. İlkokul düzeyinde düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler arasında, birinci Atatürk İlkokulu'ndan Sudenaz Çoban, ikinci, Tepe İlkokulu'ndan Poyraz Türiz Alpınar, üçüncü ise Mevlana İlkokulu'ndan Ecrin Göçer oldu. Ortaokul düzeyinde düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler arasında, birinci Mevlana Ortaokulu'ndan Beyza Akpınar, ikinci Nurullah Narin Orta Okulu'ndan Sude Yıldız, üçüncü  Fatih Sultan Mehmet  İmam Hatip Ortaokulu'ndan Esmanur Çoban oldu. Minik erkekler kategorisinde düzenlenen masa tenisi turnuvasında Atatürk İlkokulu’ndan dereceye giren öğrenciler, birinci Hüseyin Oktay, ikinci Halit Samet Karagöz, üçüncü ise Ege Aydın elde etti. Ödüllerin verilmesinin ardından Atatürk İlkokulu’nun düzenlediği çocuk oyunları, tekvando gösterisi, Tekirdağ yöresi halk oyunları gösterisi ve Özel Uğur Okulları'nın koro gösterisi beğeniyle izlendi. Öğrencilerin gösterileri büyük alkış aldı. Ardından Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Zeybek ekibi gösterisi ile tören son buldu. Tören sonunda başta Kaymakam Abban olmak üzere tüm protokol mensupları törende görevli olan öğretmenleri tebrik etti.

Haber/ Şaban KARDEŞ-Seyit SÜREN- Hilal  ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10