Bu birleşme tüm kooperatiflere örnek olacak

Geçtiğimiz günlerde birleşen İrem ve Zirve Öğrenci Servisleri, Cengiz Topel Caddesi'nde faaliyet gösteren Beyaz Konak Restaurant'ta kooperatif üyelerinin birbirini yakından tanıması ve birbirleriyle kayna

Çerkezköy 26.04.2018 10:27:00 0
Bu birleşme tüm kooperatiflere örnek olacak

Dün saat 10:00 düzenlenen kahvaltıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, başta olmak üzere okul müdürleri, İrem Öğrenci Servisleri Kooperatif Başkanı Hayrettin Vatansever, Zirve Öğrenci Servisleri Kooperatif Başkanı Sinan Başak, İrem Öğrenci Kooperatifi Kurucu Başkanı  ve Onursal Başkanı Nevzat Başar, iki  kooperatifin yöneticileri ve kooperatif ortakları katıldı.

 

KENDİMİZİ DAHA İYİ TANITMAK İÇİN BU KAHVALTIYI DÜZENLEDİK

 

İrem Öğrenci Servisleri Kooperatif Başkanı Hayrettin Vatansever; ‘’Öncelikle bugün bizlerle birlikte olan Belediye Başkanımız Vahap Akay’a Şoförler Odası Başkanımız Mustafa As’a ve okul öğretmenlerimize ve siz değerli kooperatif ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Bugün burada iki kooperatifimizin birleşmesini kamuoyuna kendimizi daha iyi tanıtmak için bu kahvaltı programını düzenledik. Bizler İrem-Zirve öğrenci servisleri kooperatifi olarak anne babaların gözbebekleri sevgili evlatlarımızı en güvenli şekilde, evlerinden alıp okullarına zamanında götürerek, tekrar okuldan alıp evlerine sağlıklı ve güvenli bir şekilde teslim etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

GÜÇBİRLİĞİMİZLE DAHA KALİTELİ HİZMET VERECEĞİZ

 

Hayrettin Vatansever, “Çerkezköy’de 3 yıldır hizmet veren Zirve Öğrenci Servisleri Kooperatifi  ile güç birliği yaparak 110  araçlık bir filo ile İrem-Zirve Öğrenci Servisleri adı altında yoluna  devam etmektedir.Bu birleşimle beraber bünyesine herhangi bir olumsuzluklara karşı  bir adet yedek araç alımı gerçekleştirilmiştir.Kapaklı ilçemizdeki okullarımıza ve anne  babalarımıza daha yakın  olabilmek  adına birinci şubemizi açmış bulunmaktayız” diye konuştu.

 

KURUMSALLIĞA ÖNEM VERİYORUZ

 

Vatansever; “Değerli kooperatif ortaklarımız bizler bu kutsal görevi icra ederken kurumsallığın vermiş olduğu ciddiyeti göz önüne alarak en değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza karşı örnek bir durum sergilememiz gerekmektedir. Lütfen görev başında iken bir an bile rehavete kapılarak sorumluluklarınızı asla ve asla unutmayınız. Araçlarımızın periyodik bakımlarına ve günlük temizliklerine harfiyen riayet edelim. 2018-2019 öğretim yılında araç denetimi resmi kurumlar haricinde. Kooperatif yönetimi de denetleyecektir. Sizler kıyafetlerinize, davranışlarınıza ve konuşma üsluplarınıza dikkat ederek, çocuklarımıza her zamanki gibi örnek olmalısınız. Trafikte hızla artan araç ve yaya sayılarını göz önüne alarak trafik kurallarına her zamankinden daha dikkatli ve özenli bir şekilde riayet etmelisiniz. Şunu kesinlikle aklımızdan çıkarmamalıyız. Taşıdığımız her öğrenci bizim, bizlerin,ülkemizin aydınlık geleceğidir.Onlar bizim  hayattaki tek varlıklarımızdır.”dedi.

 

İREM KOOPERATİFİ’NİN TECRÜBELERİNDEN YARARLANACAĞIZ

 

İrem öğrenci Servisleri Kooperatifi ile birleşmenin son derece önemli olduğunu dile getiren Zirve Öğrenci Servisleri Kooperatif Başkanı Sinan Başak da; “Böylesi güzel bir günde bizleri onurlandıran Belediye başkanımız Vahap Akay’a Şoförler Odası Başkanımız Mustafa As’a ve okul müdürlerimize kooperatif ortaklarımız adına çok teşekkür ediyoruz. İrem Kooperatifi ile yaptığımız birleşmenin ne kadar önemli olduğunu gördük. İrem Kooperatifi’nin 20 yıllık tecrübelerinden yararlanacağız. Bu birleşmenin mimarlarına çok teşekkür ediyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

İLÇEMİZDE ÖĞRENCİ SERVİSLERİNİN İHTİYAÇLARI ARTARAK DEVAM EDİYOR

 

Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2014 yılında Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile ulaşımın bambaşka bir boyut kazandığını belirterek; “Tekirdağ’ın en çok göç alan ilçesi Çerkezköy’de öğrenci servislerine olan her geçen gün artmakta devam ediyor.  İlçemizin devamlı aldığı göç ile birlikte her yıl yeni bir okul yapılması ihtiyacı duyuyoruz. Bu nedenle servislerimiz oldukça önemli” dedi.

 

BU BİRLEŞME TÜM KOOPERATİFLERE ÖRNEK OLACAK

 

Başkan Akay, ulaşım ile ilgili sıkıntıların çözülmesi için birlik beraberliğin çok önemli olduğunu da ifade ederek; “Bizim Büyükşehir ile ulaşımla olan sıkıntılarımızı çözmemiz birlik ve beraber olmamızdan geçiyor. Bu birleşme inşallah diğer tüm kooperatiflere de örnek olacaktır. Çerkezköy’de bu birleşmeler ulaşım sıkıntılarını çözmek adına önemli adımlardan bir tanesidir. Bu birleşmeyi sağlayan kooperatifçi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çerkezköy eğitim anlamında yeni buluşmaların göz bebeği noktasında bir ilçemiz. Özel eğitim kurumları da bölgemize geliyor. Ambardere’de oluşturulan yeni eğitim alanları ile de servisçi arkadaşlarımıza daha çok ihtiyacımız olacak” diye konuştu.

 

BU BİRLİKTELİĞİMİZİ HER DAİM DEVAM ETTİRMELİYİZ”

 

Başkan Akay, Çerkezköy’ün devamlı artan nüfusu karşısında ulaşımın her geçen gün büyük önem kazandığını da kaydederek, “Çerkezköy’de 158 bin resmi nüfus var. Kayıt dışı nüfus ve günlük yaşamda dışarıdan gelenlerle birlikte bu nüfus iki ve üç katına çıkıyor. Eğitimde yapılan çalışmalarla birlikte burada nüfusumuz giderek artmaya devam edecek. Biz aynı çatı altında toplanarak sıkıntımızı, sorunlarımızı konuşmak zorundayız. Çerkezköy, doğudan batıdan kısaca ülkemizin her yerinden gelen göçlerle birlikte sürekli nüfusu yükselen bir şehir. Bu birlikteliğimizi devam ettirmeliyiz. Bu birleşimi sağlayanlara bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

GÖREVE GELDİĞİMDE ÖNCELİKLİ BİR HEDEFİM VARDI”

 

Ardından konuşan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As, İrem-Zirve Öğrenci Servisleri Kooperatifleri’nin birleşmelerin ardından şoförler arasında birlik beraberliğin çok daha artacağını ve bu durumun öğrenci velilerine de olumlu yansıyacağını belirterek,  “Öncelikle bu toplantıyı düzenleyen arkadaşlarıma sonsuz  teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Şoförler Odası Başkanı olduğumda ilk hedefim burada bulunan kooperatifleri bir çatı altında toplamak idi. Bu yıl olmadı ama gelecek yıl inşallah Çerkezköy’deki ulaşımla ilgili kooperatiflerimiz tek çatı altında toplanacak. Kapaklı’daki öğrenci servislerinin de birleşmesiyle kazancımız ve çalışma hızımız artacak. Daha kaliteli hizmetimizden öğrenci velilerimiz de yararlanacak. Ulaşım daha güvenli olacak. Önümüzdeki dönemde bu birleşmelerin sağlanacağını düşünüyorum. Kapaklı’da ve Çerkezköy’de yapılan birleşme çalışmalarının bundan böylede devamını diliyor, birleşmeyi gerçekleştiren arkadaşlarıma sevgilerimi sunuyorum” dedi.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİNİZİ BOZMAYIN

 

Programda son konuşmayı İrem Öğrenci Servisleri Kooperatifi Kurucusu ve Onursal Başkanı Nevzat Başar yaptı. Başar, “Bu birleşme camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle şuna vurgu yapmak istiyorum. Hiçbir zaman birlik ve beraberliğinizi bozmayın. Aranıza fesat sokmayın. Hakkınızdan kesinlikle taviz vermeyin. Diğerleri ucuz çekiyormuş bizde öyle  yapalım deyip çekmeyin. Hakkınızdan taviz verdiğiniz zaman ayakta duramazsınız. Bu nedenle hakkınızdan kesinlikle taviz vermeyin ve aynı verdiğiniz iyi hizmetinizi de arttırarak devam ettirin” dedi.

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10